Látogatók száma:

Maglódi Nyaraló

Maglód Nyaralói részének gondjai bajai, amin az önkormányzat csak elcsodálkozik, majd elfelejt.

Friss topikok

Ki mit tud 2010

2010.08.19. 12:10 B. Márton

Örömmel láttam, hogy az alig egy napos oldalt már több, mit 100 látogató olvasta. Emailben értesítettem a 6-os választó körzet képviselőjét és néhány indulót is az oldal létezéséről. A teljesség igénye nélkül. Hiszen nem tudunk még mindenkiről, aki indulni szándékozik. De a 6-os körzet több mint 100 olvasójára remélem nem fognak csak legyinteni.

 Mivel a cikkek kommentezhetőek, ezért kérdezzük bátran jelöltjeinket.  Vagy írják meg ők bátran az elképzelésiekt. Lépjünk már túl a szórólapok üres pátoszain vagy a kultúrházas lakossági fórumon, ahová kevesen jutnak el, az időpont nem megfelelősége, vagy a szimpla érdektelenség  miatt.

 Kezdésként reagálhatnak a korábbi írásomban található tippekre is. Vagy arra, hogyan látják a választóikat? Inkább a pártcímkékre szavaznak? Vagy megérettek már annyira, mint Gyömrői szomszédjaink, akik már túlléptek a párt, tanár, orvos, szomszéd, stb. alapján voksoláson és egy tenni képes csapatot választottak, aminek az eredményét láthatjuk Gyömrőn az utóbbi időben.

 De ha egy tenni képes csapatot szeretnénk, akkor ki az, aki tenni is képes?

 

84 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maglodinyaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr842232869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nubbel 2010.08.19. 17:06:55

Hát csak egy pár szót a lakossági fórumhoz.
Én mint "bevándorló" /nem régen költöztem ide/
vettem a fáradtságot és elmentem egy ilyen fórumra. 4 lakós, 2 alpolgármester,és 1 képviselö volt jelen. Szerettem volna megtudni, miért nem válaszolnak a levelünkre, amit 92 aláírással küldtünk el, és kértünk segitséget az utcánk állapota végett. A válasz letaglózótt, mert voltam olyan "bunkó" hogy nem tudtam, itt mindenben a polgármester úr a vétkes.
Ő a hibás, ugyanis azért nem dolgoznak rendesen az irodákban, /vagyis nem válaszoltak a levélre / mert nem áll a hátuk mögött és kéri számon az elvégzett feladatokat.
És ezt az a fiatalember mondja, és gondolja halálosan komolyan, aki most indul kis városunk polgármesterjelöltjeként.
Ezek utánn csak annyit,
HAJRÁ MAGLÓD !

AK76 2010.08.20. 00:12:26

@Nubbel:
Minden nagy kaliberű dolog alulról indul el.
Minden olyan pozitív esemény,aminek hasznát vesszük mindennapjainkban,nem magától kezdődik,arra igény van,ami megjelenik,testet ölt.
Erre a "testet öltésre",mi Gyömrőiek is vártunk vagy 10 évet,mire a lakosok egy része rájött, ráébredt, lépniük kell,mert az amatörizmus,a hozzá nem értés,a kapzsiság,a kispályás pártkatonák lebzselése,önérdeke, tönkre vág mindent,mocsárba löki az egész közösséget...
Évek teltek el szimpla köpködéssel,egymásra mutogatással,vádaskodással,nem véletlen a párt független 2000 kör kiütéses győzelme,a 02-es,és 06-os választásokon.
Ha a maglódi népek rendet akarnak,fejlődést akarnak,el kell kezdeniük valami hasonló rendszer kiépítésén munkálkodni,mindenki látja hogy a párt preferenciák alapján történő választások semmit nem érnek,valami pártfüggetlen formációra van szükségetek,valami olyasmire,amelyik képes SAJÁT KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKEIVEL törődni..
Ez nem semmi munka,nem kevés energia,akarat,és nem is megy egyik napról a másikra,de eddigi tapasztalataink szerint ez a rendszer működik,és ha a fejlődés elindul,sokaknak fel fog tűnni,sokaknak tetszeni fog..
Remélem nálatok is elindulnak ezek a folyamatok,remélem lesznek olyanok akik meglátják hogy a lokálpatriotizmusban semmi szégyellnivaló nincs,és jobb egy összeszedett,tiszta,fejlődő városban élni,mint egy csatatéren,ahol pártfunkcionáriusok köpködik egymást,ócska papírra nyomtatott zagyvaságokkal...

B. Márton 2010.08.20. 14:50:48

@Nubbel:
Ez az.
Vagy csak annyit mondunk "HAJRÁ MAGLÓD" és legyintünk az egészre... Mint az elmúlt 20 évben tettük. Vagy megpróbálunk tenni valamit...
Nekem pillanatnyilag ez a blog jutott eszembe. A másik bejegyzés kommentjében megszólították jelenlegi képviselőnket. Aki már tegnapelőtt kapott e-mailt a blog létezéséről. Sajnos még nem reagált. (bár lehet nyaralni van és csak ezért.) Mindenesetre itt láthatjuk, a közeljövőben, mennyire foglalkoznak velünk? Kapunk e választ a kérdéseinkre? Vagy még így a nagyobb nyilvánosság előtt sem törődnek velünk?
Gondolom, aki ezt a hívatást vállalta, vagy vállalni szándékozik, annak csak akad 5 perce ránk. Pláne, hogy így otthonról, kényelmesen megteheti.

Nubbel 2010.08.20. 18:26:12

B.Márton
Azt hiszem félreértett.
Nem olyan meggondolásból irtam "HAJRÁ MAGLÓD", hogy legyintek és tovább lépek /persze itt csak magamról beszélek/ hanem pont ellenkezőleg.
Én azt látom hogy itt sajnos ez dívik, mindenki azt várja hogy majd a másik tesz valamit. És van egy olyan érzésem, hogy most is sok Maglódi csak
egy bizonyos "szinre" fogja letenni a voksát, mert eddig is az volt, és ugy van vele , hogy jobb egy BIZTOS ROSSZ, mint a BIZONYTALAN JÓ.
A maga helyében meg én nem várnék arra a válaszra, mert akkor azt kéne mondani a kérdezettnek -igen emberek mi ezt-meg-ezt fogjuk tenni, csinálni Maglódért, a városért, az emberekért.
El tudja ezt képzelni? mert ha igen, akkor csodálom az optimizmusát.

B. Márton 2010.08.20. 19:09:04

@Nubbel:
Igen, akkor félreértettem. Elnézést.
Az optimizmusom abból fakad, hogy kicsit változik a politika (országosan is.) Szelektálódnak a résztvevők. Vagy Gyömrővel is példálódzunk. Ezért az optimizmus. Lehet ez a "szellő" ide is elért. És nem kell újabb négy évet malmoznunk.
Ettől függetlenül én is tartok a színekre szavazástól. Vagy akár örülnék is neki. Csak már lenne mögötte tartalom.
Igen. Ezért is várok itt mást, mert egy lakossági fórumról lehet hiányozni, vagy nem jut elég idő a válasz kifejtésére, kérdésekre, stb. Ebben nagyon jók a politikusok és közéleti szereplők.
De ezt lehetne itt másképpen.

Nubbel 2010.08.22. 08:58:50

Az első kommentemhez szeretnék még hozzáfüzni valamit, vagyis inkább kérdeznék valamit.
Ugye ott azon a bizonyos fórum azt a feleletet kaptam, "a polgármester a hibás " ennyi.
Itt elfelejtettem megkérdezni, tulajdonképpen ki a jó polgármester, -ez esetben a jó jelölt - ?
Aki szeretne tenni valamit értünk, de csak szabotálják a munkáját, vagy az aki minden alkalomm kiáll a határba, és elkiabálja magát,
EMBEREK ! KASZÁRA KAPÁRA ÜRGE VAN A HATÁRBA ! és
irány demonstrálni, tünteni,stb-stb.
Igaz ez nagyon látványos dolog, de ennyi,vége.
Ettöl még nekünk egyszerü Maglódi lakosoknak nem lesz jobb. Vagy?
De ha tévednék, előre is elnézést kérek.
Ez csak az én személyes meglátásom.

B. Márton 2010.08.22. 09:58:24

Nem ismerem még hiánytalanul az indulók listáját. De az elmúlt 8 év Országos politikája is abból állt, hogy az egyik párt akart valamit, a másik pedig egyből akadályozta. Az eredményt láthatjuk.
Itt is ez ment, csak kicsiben. Szerintem nem egy ember fog "nyarat" csinálni. Hanem a testület nagy részének kéne olyan emberekből állni, akik nem pártkatonák, nem a szolgálati laptop motiválja őket, nem azok, akik szabadidő klubnak tekintik a dolgot, stb.
Hanem ha tényleg "ÜRGE VAN A HATÁRBAN", akkor párttól, stb. függetlenül X utána néz a vödröknek. Y-nak eszébe jut, hogy ürgeirtó mester a valakije. És Z aki még a sivatagban is el tud adni homokot lázas akcióba kezd az el fogott ürgék értékesítése ügyében. De amíg azon megy a durca, hogy ő nem az én pártomba van, nem tolom az ő szekerüket, stb. Addig ez csak nekünk rossz. Hiszen a helyi hírekben nem jelenhet meg majd, hogy az X szervezet/párt oldotta meg az ügyet. Ne keverjük az ellenzéki szerepet a szabotőr szereppel. Persze, jó kampányfogás lejáratni az ellenfelet és gyűjteni a pontokat a saját szervezetnek. De ha ismét vegyes lesz az összetétel, akkor megint 4 év vegetáció, durcázás? És várjuk a következő választást, majd kezdődik az egész elölről. Én legjobban ezt unom.

Nubbel 2010.08.22. 11:17:01

@B. Márton:

Miért is kéne itt mindig narancs?
Néha meg lehetne próbállni mást"szinnel" is.
Bizonyítottak már eleget,-ha nem is nagy B-vel- és mi lett a vége?
Semmi, nyaraló meg araszol szép csendben lefelé.
De elöbb az emberek fejében kellenen rendet tenni, hogy megértsék: azzal ha CSAK elmegyünk és bedobjuk azt a cetlit a ládába, még nem tettünk semmit. Több kell, összefogás, a jobb akarása,
valaki aki azt mondja , gyerünk és oldjuk meg
magunk. Lehet hogy nem sikerül elsőre, meg talán a másodikra sem, de he nem adjuk fel akkor harmadszorra sikerülni fog, és a sikerélmény hozza magával a többi dolgot. Dehát ide elöbb el kéne -KELLLLLL!- jutni.
És én nem bízom abban, hogy a narancs ide vezetne.
Én Bizom abban, és -kis naiv- hiszek is benne hogy annál van jobb is!

@ttR 2010.08.22. 20:57:19

Éppen idevágó,nemzetünk legnagyobb humoristájának Hofi Gézának (R.I.P) következő aranyköpése:
"Ha rosszul megy a kupleráj,nem a bútorokat kell lecserélni hanem a qrvákat"

Érdemes ezen elgondolkodni,így a választások tájékán mert a jelenlegi állapot valóban csak állóvíz és feltételezhetően ez csak rosszabb lesz,jobb biztosan nem,bízzunk a jobb jövőben és a választók józan döntésében,na és persze abban,hogyha a megfelelő embert juttatjuk a megfelelő posztra akkor utána nem fogja elfelejteni miket is ígért miközben a szavazatainkért lobbizott.

@ttR 2010.08.22. 21:12:28

Éppen idevágó nemzetünk legnagyobb humoristájának Hofi Gézának (R.I.P) következő aranyköpése:

"Ha nem megy a kupleráj,nem a bútorokat kell lecserélni hanem a k..vákat"

Ezen érdemes lenne elgondolkodni így a választások tájékán,mert a mostani helyzet valóban csak állóvíz és ez csak rosszabb lesz,jobb biztosan nem.
Bízzunk a jobb jövőben és a megfontolt választókban,és persze legfőképpen abban,hogyha a megfelelő embert juttatjuk a megfelelő helyre akkor nem fogja elfelejteni miket is ígért amikor a szavazatainkért lobbizott.

Nubbel 2010.08.23. 08:13:47

@@ttR:
Lobbizott?
Valamiröl lemaradtam?

B. Márton 2010.08.23. 08:40:49

@Nubbel:
Lehet, nem a legjobb szó a lobbizás. De abban igaza van @tternek, hogy ha valaki ismerteti a programját és mandátumot szerez, akkor itt nyomon követhetjük, hogy halad a programja megvalósításával. (kérdezhetünk, válaszolhat) Hiszen napjainkban már nem lehet kifogás az internet, vagy számítógép használat. Annyira mindennapivá vált, mint a mobil telefon, vagy az autó jogosítvány. Ezért szerintem, ha valamelyik jelöltünk nem képes ide írni pár sort, attól hogy várhatunk majd el nehezebb dolgokat is?

B. Márton 2010.08.23. 09:26:54

@Nubbel: "Miért is kéne itt mindig narancs?
Néha meg lehetne próbállni mást"szinnel" is.
Bizonyítottak már eleget,-ha nem is nagy B-vel- és mi lett a vége?"

Nem! Szerintem sem a pártcímkén múlik. (Bár gyakran hallok olyan feltételezést, hogy ha a kormánypárttal megegyező az önkormányzat is, akkor jobban kapunk támogatásokat. Persze ez szerintem tévhit.)
Tenni akarás. Igen, ez kellene. Csak jelenleg egy átmenetben vagyunk a régi rendszer és a jövendőbeli között. Legalábbis gondolkodásmódban. Elvárjuk, hogy a politikusok oldjanak meg mindent. Viszont ők az "oszd meg és uralkodj" vonalat erősítik. Sajnos működik is nekik. Hallottam családokról, ahol politikai ideológiákon megy a vita és széthúzás, míg a családi ház a felújításra vár. Ezalatt politikusaink csinálhatják a sumák dolgaikat, hiszen mi egymással vitatkozunk, ahelyett, hogy észrevennénk, mi is történik. Vagy van, akit ez az egész nem érdekel. De így nem fogunk egyről a kettőre jutni.

Nubbel 2010.08.24. 13:55:10

@@ttR:

Tökéletesen igaza van ezzel az idézetével, ami pontosan illek a helyzetünkre.
De, nem elég a Madamme-t lecserélni, mert nem Ő viszi a primet, hanem az összes k...vát.
Aki eddig nem bizonyitott, az ezentul sem fog.
De van olyan is, aki bizonyított,igaz - negatív értelemben - hogy amit igért nem váltotta be.
Egy másik dolog meg, /teljesen egyéni vélemény/
mi itt jópofizunk, ugyan akkor azokat a kis cédulácskákat meg ugyan ugy , továbbra is a sógor-koma-jóbarát elven adják tovább.
A kezdeményezés jól indult, de kis folt került a szép fehér mellényre.

AK76 2010.08.25. 09:05:04

@Nubbel:
Nosza rajta,csinálj valamit TE is!
Marci tett egy pici lépést,saját eszközeivel,valaki más tehet még valamit,és így tovább,és így tovább.
Példa:
Elég annyi,ha látom hogy valami tetű kiszórja a szemetet a kocsijából a sarkon,vagy valami hülyegyerek nekiáll rongálni a parkban,nem elfordulok,és továbblépek,hanem odamegyek és kérdőre vonom,ha meg sokat ugrál, simán ráhívom a yardokat...
EZ MINDEN EMBER KÖTELESSÉGE LENNE,itt meg lustaságból,félreértelmezett jófejségből abortálódik az egész.

Mindenesetre minden kezdet nehéz..
De ha el sem kezdjük,ha fütyülünk rá,akkor garantált a helyben járás..

Nubbel 2010.08.25. 10:08:49

AK76
Szivessen elolvastam volna a reagálásod, de valamilyen okbol nem jelenik meg.
Csak oldalt az első két mondat.
Igy csak annyit, valoban jó kezdeményezés volt a Marcitól, és ezt senki nem is vitataja. Abban is igazad van, hogy "tegyél te is valamit". Lehet hogy egyszer meg is próbálom.
Az "egyéni véleményem" -et pedig nem
sértésnek, vagy valakivel szembeni személyeskedésnek szántam, hanem általánosságban írtam. Mert ha ismered Maglódot, akkor tudhatod hogy ez sajnos itt igy van.

Nubbel 2010.08.25. 10:13:44

@AK76:
elnézést, de mire elküldtem , megjelent a tiéd is.
Sorry.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.08.26. 13:09:53

Köszönöm Mártonnak, hogy létrehozta ezt a Blogot!
Több alkalommal volt rá kísérlet, hogy Maglódnak legyen önálló fóruma, de az erő vagy a közöny mindig blokkolta ezeket.
Ha egy város vezetés, irányítás nem kíváncsi a lakosok véleményére és nem képes viselni a valós kritikákat, akkor valami nincs rendben. Ahol sikerült a széles társadalmi vita és egyeztetés intézményesített modelljét bevezetni és gyakorolják is ezt a jogot, ott beszélhetünk valós demokráciáról. Sajnos a fent olvasott problémák csak a jéghegy csúcsa, ami nem jelenti azt, hogy ezekkel a dolgokkal nincs mit tenni.
Jó látni, hogy ere többen vannak, akik ébredeznek és nem levitézlett pártkatonákban látják a probléma megoldását. Egyetlen párt sem képes a helyi érdekeket úgy képviselni, ahogy azt a lakosaik!
Márton korábbi megnyilatkozásaiból azt látom, hogy nem törekszik semmi komoly vezető szerepre. Tiszteletben tartva az álláspontját, viszont nem ártana, ha az agilitását és jobbító szándékát közvetlenebb módon is kifejtené, mert ilyen emberek van szüksége most a városnak. Nem elég nézni, látni is kell!
Egyesületünk pont ezen az elven szerveződött. Amennyiben elveinkkel egyetért, kérem csatlakozzon csapatunkhoz, hogy hatékonyabban tudjuk a helyi kisközösségeket segíteni. Gondolkodás módja és lényeglátása nagyon közel áll hozzánk, ami jó érzés, mert további erőt ad az előttünk álló feladatok megoldásához.

Kovács Zoltán
Civil Kontroll Egyesület

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.08.26. 13:28:44

A többi hozzászóláshoz.

Való igaz, hogy a bútor cserével csak pénzt dobunk ki és semmi nem változik. Gyökere változásra lenne szükség ahhoz, hogy valós és azonnal érzékelhető változások kezdődhessenek meg. Addig ez lehetetlen, amíg az egymással szembeállítás a cél. Ennek egy oka van! Amíg meg lehet osztani egy közösséget, addig lehet csak igazán halászni a zavarosban. Ez dráma, mert ebben az esetben nem a teljes közösség érdekei számítanak, hanem egy szűk érdekcsoport élvezi a prioritásokat.
Meg kell nézni, hogy hol ki volt a képviselő?! Látható, hogy hiába minden, ha csak névleg képvisel minket a választott. Nem egy mostoha városrész van Maglódon, ilyen a nyaraló és környéke is. Az ország elmaradottabb régióiban is különbek a vasútállomások környékei. A Jászságban az ötezer főt meghaladó településeken különbek az út és járda viszonyok, mint a mostoha városrészeinkben.
De fontos egy dolgot hangsúlyozni! Lehet itt egy kiváló képviselő testület, ha lakosság trehány! Amíg nem becsüljük a szelektív hulladékgyűjtő adta előnyöket, és illegális szemétlerakót építünk, nincs mit tenni!
Első lépésként a fejekben kell rendet tenni! Ehhez az kell, hogy egy valós szemléletváltást kell meghirdetni és véghez vinni. Aki nem tartja be az együttélés alapvető normáit és szabályt vagy törvényt sért, azt szankcionálni kell! Rend csak akkor lesz, ha megköveteljük, és példamutatóan az élenjárunk!

Kovács Zoltán
Civil Kontroll Egyesület

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.03. 16:48:35

Kedves Zoltán

Minden gondolatoddal egyet tudok érteni.
Csatlakozva:
„ Meg kell nézni, hogy hol ki volt a képviselő?! Látható, hogy hiába minden, ha csak névleg képvisel minket a választott. „
Emlékszel Zoltán? A maglod-online fórumán hónapok, évek teltek el és hiába szólítottuk meg a képviselőket, hogy adjanak választ kérdéseinkre, javaslatainkra, ha válaszoltak is, csak álnévvel, kritikának minősítették ötleteinket. Sokszor válaszra sem méltattak minket, nem hogy történt volna bár mi javulás az érintett témában. Véleményem szerint ezt a politikát nem szabad tovább folytatni. Nem szabad a lakosságnak hátat fordítani sem a választások idején, sem utána.
Meg kell mondanom, én személy szerint nagyon örülök ennek az oldalnak, sőt gratulálok hozzá. Remélem, hogy a választások után is ilyen intenzitással történnek majd a beírások.

Üdvözlettel: Takács Nándorné
mszp-maglod

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.04. 08:23:44

A Maglód Online fórum két okból halt el. Egyik az érdektelenség a másik pedig a leköszönő képviselők szándékos passzivitása. A többségük olvasgatta, de nem mentek bele a kérdezz-felelek játékba.

Részben egyet tudok érteni velük, mert álnéven könnyű osztani az észt. Aki nem vállalja a nevét az nem korrekt. Álnéven pedig sok igaztalan dolgot lehet az emberre ragasztani.

A fent említett dolgok miatt ez a fórum is el fog laposodni sajnos.
Mivel megindult itt is a mellébeszélés és nem a lényegre koncentrálás az utóbbi napokban én is csak olvasó vagyok.

B. Márton 2010.09.04. 12:44:55

@cke-maglod:
Ne hagyjuk a mellé beszélést. Kérdezzünk rá ismét. Ez nem egy "lakossági fórum" a kultúrházban, ahol a mellébeszélő válasz után egy újabb kérdező következik, és így feledésbe merül az eredeti kérdés. Ezen szeretnék változtatni. De ti is segíthettek a lényegre visszaterelni a szót.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.04. 20:04:09

Tisztelt B. Márton
Emlékeztetni szeretném, hogy, pont 1 évvel ezelőtt a CKE- Maglód szervezésében, összefogásában Maglód – Nyaralón a vasútállomás helyreállításán, többedmagunkkal, szülők és gyerekek szedtük a szemetet, építési törmelékeket lapátoltunk, zsákoltunk, padokat festetetünk, sövényt vágtunk, szépítettük a területet. (pedig akkor nem volt választási hangulat)
Nem számított, hogy a megjelentek Maglód - Nyaralón laknak –e vagy nem, (egyébként meg nem), vagy mely párt szimpatizánsai voltak, mindenki kivette részét a munkából, mert láttuk, hogy elviselhetetlen és szégyen az a szeméthegy, ami ott keletkezett. Ja és megjegyezném, míg ott dolgoztunk, valahogy egy helybéli lakost sem láttam lapáttal, seprűvel megjelenni, hogy csatlakozzon hozzánk, pedig (név nélkül) testületi képviselő is volt közöttünk, de gondolom ez már feledésbe merült.
Zoltánnak igaza van abban, hogy először a fejekben kellene rendet teremteni, és végre tenni is valamit, Pl. el lehet kezdeni szervezni az újabb nagytakarítási akciót, biztosíthatom, akkor mi ismét ott leszünk.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.04. 20:29:48

Tisztelt B. Márton
Emlékeztetni szeretném, hogy, pont 1 évvel ezelőtt a CKE- Maglód szervezésében, összefogásában Maglód – Nyaralón a vasútállomás helyreállításán, többedmagunkkal, mi szülők és gyerekek szedtük a szemetet, építési törmelékeket lapátoltunk, zsákoltunk, padokat festetetünk, sövényt vágtunk, szépítettük a területet. (pedig akkor nem volt választási hangulat)
Nem számított, hogy a megjelentek Maglód - Nyaralón laknak –e vagy nem, (egyébként meg nem), vagy mely párt szimpatizánsai voltak, mindenki kivette részét a munkából, mert láttuk, hogy elviselhetetlen és szégyen az a szeméthegy, ami ott keletkezett. Ja és megjegyezném, míg ott dolgoztunk, valahogy egy helybéli lakost sem láttam lapáttal, seprűvel megjelenni, hogy csatlakozzon hozzánk, pedig (név nélkül) testületi képviselő is volt közöttünk, de gondolom ez már feledésbe merült.
Zoltánnak igaza van abban, hogy először a fejekben kellene rendet teremteni, és végre tenni is valamit, Pl. el lehet kezdeni szervezni az újabb nagytakarítási akciót, biztosíthatom, akkor mi is ott leszünk.

Takács Nándorné
MSZP-Maglód

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.04. 22:15:54

@B. Márton: @Takács Nándorné 02. jelölt:

O.k., nem hagyjuk a mellébeszélést. No' de, ott tartunk, hogy a kampány első etapja lement. Szinte mindenki összeszedte azt a rengeteg ajánló szelvényt (12 db) ami kell az újra induláshoz. Most ismét szünet. Két hét múlva talán ismét itt fog sertepertélni, aki reménykedik valamiben.

@Takács Nándorné 02. jelölt:

A fejekben egy módon lehet a rendrakást megkezdeni. Példamutatás! Ez fog bizalmat szülni, ami nélkül nincs értelme és hiteltelen az egész. Ha valaki arra adja a fejét, hogy nyílt színen tenni próbál a közért, akkor legyen makulátlan, és viselje a kritikát. Legyen elkötelezett és felkészült. Nem hátrányos, ha fejlődőképes.
Anikó! Mi meghirdettük a magunk következő nagytakarítási akcióját, amit október 3-án tartunk a szavazófülkékben.

B. Márton 2010.09.06. 10:34:22

Tisztelt @Takács Nándorné 02. jelőlt:

A mellébeszélésről volt szó. Ennek fényében nem értem a válaszát, az emlékeztetést. De ha már így szóba került...
A CKE oldalán én is láttam a takarításról készült fotókat. De hogy merre jártam egy éve, már nem tudom... Mint a szomszédban lakó, elhiheti, hogy már többször kivettem én is a részemet a terület takarításából. De valahogy évenként újra terem a szemét. És idővel feladtam, hogy a szomszédom (MÁV) helyett takarítsak. Ezenkívül van még 2 utcafrontom. Ez nekem elég. De itt is szomorúan szedegetem össze a mások által eldobált szemetet, vagy a már említett nagyon fontos árokból a disznóvágás maradványait, megmaradt betont, lenyírt füvet, lakossági hulladékot, hogy csak néhányat említsek az árokba öntött szemétfajtákból.
Igen, a fejekben kellene rendet tenni. De nem úgy, hogy nyugodtan dobáljuk el a szemetet, hisz úgyis lesz egy balek, aki eltakarítja. Talán ebből is ered a lakók érdektelensége. (Már írtam a szelektív hulladékgyűjtő szigetről, vagy írhatnék a hirdető tábláról, telefonfülkéről. Ezek és egy kis szellő szinte naponta biztosítja nekünk az udvarban a papír fecniket, amiket szedegethetünk.)
Szóval a fejeknél tartottunk. Az ön által említett létszám, testületi tag és energia miért nem használható arra, hogy az általunk soha nem látott közterület felügyelők végre előkerüljenek, tegyék a dolgukat. Esetleg legyen egy mobil számuk, amit hívhatunk, ha éppen szemetelőt látunk? Ha a térfigyelő kamera gondolata felmerül, akkor ne mind a 12 darabot tervezzék a Magház környékére, hanem egyet - egyet az ilyen helyekre is. A segélyes közhasznú munkások is takaríthatnának. És nem utolsó sorban a szűk üzemanyagkvótával rendelkező járőrök is használhatnák a kvótájukat arra, amire való. Esetleg támogathatnánk azt a kvótát, stb. De ezekben a fejekben látom a rendetlenséget, érdektelenséget, a vezetésük gyengekezűségét.
Miért nem fenyegetik a MÁV-ot is a parlagfű büntetéssel?
Miért természetes, hogy egy lakásfelújítónak, udvar térkövezőnek már pont a sittes konténerre nem futja. És talicskázza a sittet a határba, állomásra? Vagy a földúton az útra? Persze, aki hozat konténert, annak gyorsnak kell lennie, mert gyorsan telehordják neki mások. És az igazán bunkó az elvitetett konténer helyére még ledob pár zsák szemetet. (arra gondol, hogy ott most már mindig lesz konténer? Nem jut el az agyáig, hogy egyszeri alkalom volt? És különben is?)
Ezek a fejek ön szerint mit szolnak a takarítási akcióhoz? Milyen hatással lesz rájuk a példa? Elárulom. Azért hozzák az állomáshoz a szemetet, mert látták egy éve is volt itt konténer. Bár most nincs itt, de ha már idáig elhoztam a szemetet...
Néhány precedens értékű pénzbüntetés gyorsabban tenné a rendet ezekben a fejekben. Lenne az Önkormányzatnak bevétele, stb. Csak ehhez a láthatatlan közterület felügyelőknek meg kellene jelenni a terepen. És a "hivatásos" takarító csapatoknak a központon kívül is kellene tevékenykedniük.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.06. 15:41:13

A Föld napján megtartott, nagy takarítási akció teljesen helyén való. De, azt nem látom megoldásnak, hogy verbuválódott csapatok járják a határt. A CKE részéről figyelemfelhívó akció volt a vasút és környéke akció. A szemét újratermelődik, de legalább a padok épek még. Osztom Márton véleményét, hogy keményen büntetni kell az ilyen szemetelőket. Továbbá, segély helyett munkát, közmunkát kell biztosítani. A közmunka program nem szégyen! Itt is rendet kell tenni a gondolatokban! A közmunka program lehetőség kell, hogy legyen!
Természetesen nem járhat azzal, hogy lehet szemetelni, mert úgy is jönnek a közmunkások. Őket szívesebben alkalmaznám arra, hogy parkosítsanak, kisebb felújítási, javítási munkákat végezzenek el.(pl. padok, játszótér stb.)
Térfigyelő kamerák elhelyezése nem nagy csoda ma már. Kell! A vasútállomások és környéke kritikus pontok. Ha itt P+R parkoló lesz, akkor nem lehet ezen sokat gondolkodni.
Bízom benne, hogy a szándékon túl lehetőség is lesz rá, hogy ezek a következő ciklusban megvalósuljanak.
Közterület felügyelő téma. Soha nem sikerült még vele beszélni telefonon a hivatali számon. Minden alkalommal azt mondták a kollégák, hogy "épp most ment ki" az irodából.
1. Mit keres bent a hivatalban napközben? (ha bent van..) A közterület az egy tágabb fogalom, mint a hivatali épület.
2. Miért nincs mobil száma a közterület felügyelőnek?

merci0828 2010.09.07. 13:58:44

@B. Márton:
Kedves Marci látom kezded elveszíteni a türelmed , de ne tedd.
A helyi problémákról csak mi tudunk mert itt nőttünk fel.
Sok jelölt hozzászólásában olvastam, hogy de jó itt lehet beszélni a lakosokkal a helyi problémákról!!
Haló nem innen kell megtudni az internetről wazze aki itt él az tudja!
Ezek a problémák nem most jelentkeztek hanem 20 éve ez van!
Aki ezeket a gondokat nem ismeri ,hogy akarja megoldani????
Az állomás környéke pont olyan mint 20 éve mikor vonattal jártunk iskolába. Vagy talán egy kicsit rosszabb.
Olvastam feljebb, hogy az idén sok eső esett ezért van belvíz!!!!
Emberek mikor Marcival gyerekként játszottunk is tele volt a pincéjük vízzel! Az nem az idén esett hanem 30 éve nincs megoldva!
És mit is várhatnánk a szervektől?
Te is tudod Marci, hogy semmivel nem foglalkoznak, csak azzal amivel nem kéne.
A mostani rendőrök csak bohócok. Egy dolguk van, hogy bevételt csináljanak és cseszegessenek ha lejárt a zöldkártyád. Emlékszem én gyerekkoromból egy rendőrre Maglódon (Breki) talán mindenki emlékszik rá! Mert akkoriban mindenki tudta a nevét! ( tudod ma egyetlen maglódi rendőrnek is a nevét ) Ő sosem büntetett meg és nem érdekelte a bevétel, de valahogy rend volt Maglódon!Féltünk tőle mert volt tekintélye. Sokan utálták de rend volt! Ki is csinálták hamar.
Na ennyit erről.
A közterület felügyelőkről meg ne is beszéljünk
( tudja valaki, hogy egyáltalán ki vagy kik azok? ) Vagy vannak -e egyáltalán?
Szóval röviden csak annyit Nyaralóról, hogy talán olyan képviselőt kéne választani aki itt lakik és nem csak járt már az állomáson. Akit ismernek a környék lakói, és aki ismeri az itteni problémákat és nem innen az internetről szeretné megtudni.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.10. 12:14:55

Dr. Móczár úr, tegnapi találkozónk alkalmával felvetette „ Az ingatlan vagyonadóval nem kellene még jobban terhelni a lakosságot” …- kérdését.

INGATLANKEZELÉS városunkban.
Válaszom a következő volt:

1.Az ingatlanadó kérdése teljesen más fogalomkörbe tartozik, amit a mindenkori önkormányzati testület határozz meg, hogy legyen –e, és ha igen, milyen mértékben, vagy NE legyen ingatlanadó. Doktor úr, itt elsősorban a magánemberek ingatlan vagyonelemeit érintő adózásra gondolt.

2.Az általam szükségesnek tartott INGATLANVAGYON KEZELÉSE más fogalom! Itt, Maglód Város Önkormányzatát érintő, Városunk tulajdonában lévő ingatlanok vagyonelemeire gondolok:
Mik ezek?
Pl.: közintézmények:, iskolák, óvodák, egészségügyi épületek, művelődési ház, utak, járdák, terek, parkolók, önkormányzat épülete, mint vagyon tárgy (ELMŰ és TIGÁZ kapcsolattartás ….stb., / szakszerű üzemeltetése, ingatlankezelési tervek készítése, fejlesztése, karbantartása-(közvilágítás), hasznosítása-(bérleti-díjak), kapcsolattartás a közüzemi szolgáltatókkal, / mely a közvagyonainkat megóvná, kezelné és korszerűsítené.

Jelenleg is vannak ilyen jellegű részmegoldások-(TEFŰ), de csak érintőlegesen, felszínesen kezelve, nincs egységes, áttekinthető formába öntve, felügyelve.
Véleményem szerint ebből adódnak a problémák, nincs felelőse semminek, nincs egy központi irányítás, egy áttekinthető gazdálkodás, egységekre bontva, nincs egységes elszámolási rendszer, elszámoltatás.
Nem láttam még várost, melynek ne lenne vagyonkezelő csoportja.
Mire gondolok?
Pl. a költségvetést érintő, üzemeltetési költségek csökkentésének érdekében történő pl. - a közintézményekben a fűtéskorszerűsítésre, - új szigetelési technológiák alkalmazására, - új energiák alkalmazásának megismerésére, - tanulmányok készíttetése azok pályázati kiírása, - szerződések nyilvánosságra hozatala / ÜVEGZSEB tv. alapján/, egységes kezelésben.
Erre gondolok, amikor Városunk INGATLAN-VAGYON KEZELÉSÉRŐL írok.

Itt említeném meg, Dr Móczár Istvánt, aki ugyan most egy más gondolati értéket képvisel, de partnerre találtam ezekben a kérdésekben….. köszönöm!
Közösen felismertük annak fontosságát, hogy igen is lehet együttesen gondolkodni, partnerkén és nem ellenségként kezelni egymást.
Lehet és kell találnunk olyan lehetőségeket, melyek ezeket a problémákat átölelik és kezelni is tudják a városunk értékeinek megóvása érdekében. Ez azonban párbeszéd és konszenzus nélkül nem megy. Ez lesz a felelőssége azoknak, akik most indulnak az önkormányzati választáson.
Ki miben tudós? Milyen PLUSZT, tud és akar nyújtani a testületben, ami a másikban hiányzik? Ugyanakkor más irányú tudása viszont magas. Szerintem itt a lényeg, kiegészíteni egymást, elismerni más tudását, bizalmat adni azoknak, akik jó értelemben, változást TUDNAK hozni a mindennapi életünkben.

Persze, hogy lesznek olyanok, akiknek ez sem fog tetszeni,…- én, azt üzenem nekik, hogy ugyan ezzel az energiával próbáljanak meg egy kicsit pozitívan gondolkodni.
Ne arra pazarolják az energiát, hogy kiben, hányszor tudják megforgatni a tőrt,… ez nem vezet jó útra.
Szeretném remélni, hogy ezúttal a szakmaiság és rátermettség fogja jellemezni az újonnan megválasztott testületet, ez azonban a szavazókon múlik.

Takács Nándorné
/ www.mszp-maglod.hu /

moczar.istvan 2010.09.10. 13:46:33

@Takács Nándorné 02. jelölt: valóban tanulságos volt a BNV által bemutatott, alternatív energiahordozókat (Biomassza, kollektor. stb.) tegnap szemrevételeznünk. Szinte zsigerből elleneztem a korábban lakosságra tervezett ingatlanadót, amit végül a FIDESZ elvetett. Úgy vélem, hogy már annyi adót fizetünk, hogy azt sem lelkileg, sem fizikailag nem tudjuk elviselni. Az életben vetett hitük roppan össze. A rendelőben találkozom – nap mint nap – a pánikbetegségben és depresszióban szenvedő emberekkel. Szerintem az otthon alanyi módon jár mindenkinek, megküzdöttek érte, és adózott jövedelemből, bankok kölcsöneiből építették fel sokan saját otthonukat. Akiknek több házuk van, fizetniük kell, főleg, ha nyereségből halmoztak maguknak ingatlanokat.
Remélem, hogy mindketten bejutunk a képviselő-testületbe és egy csomó témában támogatni tudjuk egymást.
Befejezésül én is bemutatkozom ma, a topik másik részén, de az is lehet, hogy itt is.
Üdv.: doki

moczar.istvan 2010.09.10. 14:30:38

@moczar.istvan:
Dr. Móczár István orvos – az 1990-es rendszerváltástól – 4 cikluson át – független képviselőként és bizottsági elnökként dolgoztam a képviselő-testületben. Az M0-s autópálya déli lejárata tervezésének és Maglód várossá válásának egyik előkészítője voltam. Mint képviselő a településfejlesztés, a környezetvédelem, az egészségügy területén fejteném ki tevékenységemet és hasznosítanám tapasztalataimat. Bár a város sokat fejlődött, de a következő képviselő-testület legfontosabb feladata a pénzügyi helyzet megszilárdítása lesz. Nem elég terveket szőni, de reális keretek között a megoldás útját is keresni kell! Megválasztásom esetén a képviselői munkámat térítésmentesen, társadalmi munkában kívánom végezni.
A 6. választókörzetben indulok, ahol 37 év óta végzem a körzeti orvosi munkámat, és tudom, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket a választóim elvárnak tőlem. Éppen ezért nem részletezem most az egész város középtávú fejlesztési koncepcióját (ezt megteszi az általam is támogatott Tabányi Pál polgármester úr), hanem a 6. számú körzet legfontosabb teendőit gyűjtöm egy csokorba. A választók már idáig is számos igénnyel kerestek meg, és a programom kiegészült javaslataikkal.
1. Kossuth Lajos utca (és Nyaraló) vízelvezetésének végleges megoldása. Egy nagy zápor a „megbolygatott hegy felől” sártengerrel öntheti el a várost. Ennek megelőzésére műszaki megoldást keresünk.
2. Maglódi Nyaraló vasútállomás környezetének rendbetétele. A jelenlegi vécé megszüntetése, modernizálása, illetve a főépületbe való helyezése. Mindkét vasútállomásnál térfigyelő kamerákkal ellenőrzött P+R parkolók használata javasolt pályázati úton.
3. A házi kommunális hulladék szelektív gyűjtése otthon (jelenleg is folyik a TEFU KHT. szervezésében).
4. Maglódi Nyaraló környezetének javítása. A levegő és a talaj szennyeződésének csökkentése, az ásott kutak védelme. A parlagfű folyamatos irtása a városrészen belül és a külterületen. Határ út mentén olyan mezőgazdasági művelést folytassanak (pl. gabona, lucerna), amelyben nem terem meg a gyomnövény. Folytatni szeretném az MKvE „Szép kert, tiszta környezet” lakossági mozgalmat. Még több fát ültetnénk a közterületekre, zártkertekbe. Szigorítanám az égetési rendeletet, illetve erre vonatkozóan alternatívákat dolgoznánk ki a szakbizottság segítségével.
5. A 6. körzetben lakó vállalkozók részvételét szorgalmaznám a város beruházásaiban.
6. Az elmúlt években (a nyaralói III. számú rendelőben) egészségünket megőrző, ingyenes szűrővizsgálatokat végeztünk kórházi szakorvosok bevonásával (pl. prosztata-, pollenallergia-, tüdőgyógyászati, bőrgyógyászati szűrések). Ezt a gyakorlatot folyamatossá tesszük. A rendelőnk megkapta az ISO minősítést. Az egészségügyi színvonal emelésének nemcsak az új műszerek beszerzése, hanem új rendelő építése (vagy a régi teljes felújítása) is feltétele. Nagy előrelépés lenne a helyi orvosi ügyelet kialakítása a városunkban.
7. Felkészülés a klímaváltozás okozta esetleges károk mérséklésére (vízelvezetés, vízvédelem, takarékosság, alternatív energia bevezetése a háztartásokban, intézményekben (napkollektor, hőszivattyú, hőszigetelő lakásfelújítások támogatása). A szaktanácsadás az önkormányzat irányításával történne. A várható szárazperiódus beköszöntésével az ásott kutak tartalékként működnének. Katasztrófavédelem, rendőrség, tűzoltóság megerősítése a váratlan helyzetek kiküszöbölésére. Szükség lenne az egész városra kidolgozott havária tervre!
8. Az út- és járdaprogram folytatása Nyaraló egész területén. A Határ és a Tinódi utcák leaszfaltozásának befejezése, környékének rendezése.
9. Nyaraló két parkjának, a Martinovics tér és az Árpád park rendbetétele, folyamatos gondozása. Az utóbbi parkban játszótér, sportolásra alkalmas futó- vagy kocogópálya a park körül.
10. A vezetékes ivóvíz minőségének javítása a rendszer gyakoribb tisztításával.
A továbbiakban néhány általános feladatot fogalmaznék meg az egész településre vonatkozóan, a teljesség igénye nélkül. Az M0-s autópálya mentén a déli logisztikai területek (Déli lejáró) mielőbbi bekapcsolása nagyvállalkozók bevonásával. Ezekből a beruházásokból újabb forrásokhoz juthatna a település, és elkezdett fejlesztéseit folytathatná. Az M0-s autópálya déli lejárójánál a befektetőket „csalogató” reklámtáblák elhelyezése. Ezen a területen (Ferihegy kifutópálya közelében) raktárak, szállodák, termálfürdő stb. épülhetnének tőkeerős vállalkozók bevonásával. Különben a „tőke elrobog” az autópályán Maglód mellett! A város földrajzi adottságait maximálisan ki kellene aknázni! Saját szennyvíztisztító mű megépítése, a vezetékes ivóvíz városi tulajdonba vétele. Vállalkozásbarát önkormányzat! A külterületeink környezetének felülvizsgálata, a földutak visszaállításával. Képtelenség jelenleg kirándulni a határban az évszázados földutak beszántása miatt. Városi igényeknek megfelelő szintű oktatás (középfokú oktatás bevezetése). Maglód színvonalas kulturális élete külföldön is ismert, ezt megtartani, fejleszteni szükséges. Az M0-s autópálya mentén – Maglód külterületén – feltárt régészeti emlékek bemutatása a Városi Múzeumban, valamint a Tájház rekonstrukciója a központban a néprajzi emlékek bemutatásával. Az evangélikus templomot bemutató tábla elhelyezése az M0-s keleti oldalán. Kábel TV hálózat kiépítése, valamint az állomások, iskolák, rendelő, városközpont térfigyelő kamerákkal való ellátása. Az orvosi ellátás színvonalának emelése a rendelők korszerűsítésével. Idősek otthonára és bölcsődére is nagy az igény. Hiányoznak a városias arculatú épületek, az egyhangúságon változtatni kellene.
Elérhetőségeim: moczar@hu.inter.net és moczar.istvan@rendelo.com
www.moczar.hu
06309-492-240

Vaskó Krisztián 2010.09.23. 10:52:31

Megmaradás Fejlődés Gyarapodás – 2010 a Fidesz-KDNP Maglódért

A vereség nemesít, a kudarcból lehet tanulni, nevel a mértékletességre és az alázatosságra. Ezek az értékek kiveszőben vannak. A mindenáron való győzelem, a felfuvalkodottság, önhittség és a mértéktelen haszonszerzés idejét éljük. A Fidesz-Magyar Polgári Párt valamint a Kereszténydemokrata Néppárt együttműködése ezen tendencia megfordítására jött létre. Azért, hogy megmaradjunk, ne fogyatkozzon tovább a nemzet, hogy éljen a magyar. Az MSZP országlásából megtanultuk, hogy jobb, ha elveszítünk egy választást mintsem, hogy félrevezessük és becsapjuk az embereket. Maglódnak tanácsos csatlakoznia a nemzeti összefogáshoz. Mert ebben az egységben az erő! Aki kimarad, lemarad. Nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy ezt belássuk. Ideje van a változásnak, ahogy plakátjaink hirdették: Mi magunk vagyunk a változás! Aki ismer minket, tudja nem a pozíció, hanem a feladat nagysága miatt vállalkozunk a kihívásra. Maglód érdekeit minden lehetséges fórumon érvényesíteni kell. Kilincselünk és kopogtatunk ahol szükséges. A szépkorúak érdekében állandó klubhelységre, idősek napközi otthonára van szükség. A gyerekeknek, fiataloknak tér és hely kell a mozgásra, a kultúrált szórakozásra. Javítani szükséges a tömegközlekedés feltételeit, komfortosságát. A BKV-t a város lakott részében szeretnénk látni. Az anyukák babakocsija számára megfelelő járda kell, új egészségház, helybeli ügyelettel, mentőautóval. A víz pedig, mint tudjuk élet. Uszodát és horgásztavat szeretnénk, mert az életben nemcsak a munka létezik. A lehető legfontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra, hogy meghallgassuk és támogassuk egymást. Az önkormányzásnak végre valódi szolgálatként, szolgáltatóként kell működnie, ez adhatja vissza optimizmusunkat, a jövőbe vetett hitünket. Keresztény-keresztyén értékrendet vallóként tudjuk, hogy a legerősebb a hit, a remény és a szeretet. Képviselőjelöltjeink ennek fényében kérik megtisztelő bizalmukat és köszönik nagyszámú ajánlószelvényeiket: Csőke Mária, Dr. Dian Tamás, Galambos Jánosné, Hadnagy Zsolt, Jutasi Miklós, Morocz István, Szathmáryné Papp Mária, Szvetics József, Pető Marianna, Telek Pál, és Vaskó Krisztián.

Barátsággal:

Telek Pál, a Fidesz-KDNP maglódi listavezetője
(Három férfiú apja, tizenhárom unoka boldog nagyapja. Negyvenéves pedagógusi múlttal. Tanított többek közt az Esztergomi Ferences Gimnáziumban és a Mindszenty Általános Iskolában. Négy évig volt Pilisszentkereszt polgármestere, a Komárom-Esztergom megyei KDNP vezetője, melynek 21 éve tagja. A maglódi Katolikus Egyházközség pénztárosa és akolitusa – liturgiai szolgálattevő-. Az önkormányzat Kulturális és Oktatási Bizottságának, valamint a MagHáz felügyelő bizottságának a tagja. A KDNP maglódi elnöke. Idén augusztusban Pilisszentkereszt díszpolgárává választották.)

Vaskó Krisztián, a Fidesz-KDNP maglódi polgármester-jelöltje
(1976-ban születtet egyrészt régi maglódi családok, másrészt az első székely betelepülő család sarjaként. Evangélikus. Az érettségi után teljesítette a Wesley János Lelkészképző Főiskola abszolutóriumát. Tizenkét éve dolgozik a Magyar Vöröskeresztnél, ahol hajléktalanokkal foglalkozik. Jelenleg tanulmányokat folytat – politológia és kommunikáció szakokon - a Zsigmond Király Főiskolán. 22 éves kora óta önkormányzati képviselő, ebben a ciklusban alpolgármester. Továbbá tagja a Pest Megyei Közgyűlés gyermekvédelmi és szociális bizottságának. 7 éve Fideszes, hatodik esztendeje a városi csoport elnöke. Korábban 7 évig volt a MIÉP tagja, országgyűlési-képviselőjelöltje, megyei elnökségi tagja. Ebben az évben megalakította barátaival a KDNP maglódi alapszervezetét. A Civil Kontroll alapító tagja. Idén augusztusban nősült.)

fideszmaglod.inter.hu

A Fidesz Maglód a Facebook-n is elérhető!!!

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.27. 09:50:29

Tisztelt Választópolgár!

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam,
Takács Nándorné (Rembeczki Anna) vagyok, 1960-ban, Budapesten, Zuglóban születtem.
Maglódra 1995-be költöztünk, szinte az óta Maglódi lakosnak vallom magam.
Jelenleg egy ingatlan cég vezetésével foglalkozom, melyben főként ingatlanvagyonok–értékelésével, de - ingatlanok kezelésével – vagyongazdálkodással, üzemeltetéssel, ingatlankezelési tervek készítésével is foglalkozom. Ezen a területen minden felsőfokú képesítést megszereztem. Ezt megelőzően 20 éves pénzügyi – számviteli tapasztalatom van.

Közmunkáim Maglódon:
- Segítője és tanácsadója voltam a Maglódi Környezetvédelmi Egyesületnek, még
Dr. Móczár doktor úr idejében.
- 1995 óta pártoló tagja voltam a „Muca néni” vezette Maglódi Nyugdíjasok Klubjának, mely az akkori segítségünkkel több pályázatot is elnyert.
- Szakmai területen: Gödöllőtől - Dabasig, valamint Budapesten, 14 éve ingatlanvagyonokat értékelek, magánszemélyeknek, vállalkozásoknak és közintézményeknek egyaránt.
- Igyekszem részt venni, (szakmailag is) minden olyan szerveződésben, megmozdulásban, ami a városunk érdekét szolgálja, legyen az bármely szerveződés általi kezdeményeződés.

CÉLOM: tudásomat, szakértelmemet Maglód Város javára, annak fejlődésére, meglévő értékeinek megóvására, szépítésére fordítani. Több éves munkám során megismertem, és szívügyemnek tekintem az általam képviselt 2.sz. választókerület lakóinak problémáját. Ezek megoldásában szeretnék képviselőjük, lenni. Hiszem, hogy a folyamatos párbeszéd, elő fogja segíteni ezt a szándékomat.

JAVASLATAIM között elengedhetetlennek tartom:
- az utak, járdák, csatornarendszerek folyamatos karbantartását, felújítását, akadálymentesítését. (közintézmények: óvodák, iskolák környékén is)
- az önkormányzat tulajdonában lévő közintézményeinek, vagyonelemeinek (utak, terek, parkok, járdák…stb.) gazdálkodását szakszerű, áttekinthető komplett rendszerének kialakítását, koordinálását, a Vagyonvédelem fokozásának érdekében. (TEFŰ bevonásával)
- a város biztonságos pénzügyi gazdálkodásának elősegítését.
(A túlköltekezést, indokolatlan kifizetések visszaszorítását!)
- önkormányzat tulajdonban lévő cégek gazdálkodásának központi kontrolját.
- szorgalmaznám az ÜVEGZSEB törvény betartását, betartatását.
- olyan fejlesztések megvalósulásait, sürgetem, melyek következtében-bevételekhez jut a város, valamint költségmegtakarításokat eredményez, (közintézmények fűtéskorszerűsítése, szigetelése, új energiák feltérképezése, külső szakértők bevonásával)
- kék busz vonalának bővítése, a megfelelő utazási igényeink kielégítése céljából.
- bérlakás-program átgondolása, kivitelezési lehetőségek számbavétele.
(Pályázati lehetőségek folyamatos figyelése)
- közösségi sport kiterjesztését a lakossági igények felmérésével.
- javaslom, hogy a költségvetésben egy olyan pénzügyi alapot hozzanak létre, melyben prioritást élvezzenek a munkaképtelen, szociálisan rászoruló családok, nyugdíjasok átmeneti megsegítése, (valamint munkaképes igény esetén, közmunkához való juttatásnak elősegítését, vállalkozók bevonásával)
- az információ közlés területén, a Maglód Újság FÜGGETLENSÉGÉNEK (írott sajtó és internet) politikamentes visszaállítását, mint internetes tájékoztatás, valamint egy Független Városi Online TV létrehozását.
A testületi munkában elengedhetetlennek tartom a szakmai párbeszédet, a konszenzus kialakítását, e nélkül felelőtlenség lenne bár mit is ígérgetni.

Kérem, támogassanak szavazatukkal, hogy közös erővel munkálkodhassak az elkövetkezendő négy évben, javaslataim végrehajtásában.

Elérhetőségeim:
Lakás: 2234 Maglód,
Mobil: 06-30/997-6118
Email: takacs.nandorné@gmail.com

Marton Gábor 2010.09.27. 16:47:34

Ha kérdeznek, én válaszolok!

Mondana egy-két szót magáról és a családjáról?
Harmincadik életévemben járok, két gyönyörű fiammal, feleségemmel és édesanyámmal
a Kossuth Lajos utcában lakunk. Munkámat tekintve helyben dolgozom 10 éve a szakmámban, gépjármű technikusként. Családom az 1920-as években települt Nyaralóra. Édesapámat iparos emberként ismerte meg a maglódi közösség, de szívügye volt az egészségügy és szerepet vállalt a közéletben is. Sajnos ő már nem lehet közöttünk. Édesanyám egészségügyi dolgozóként vonult nyugállományba, de a mai napig ápoló egy szeretetotthonba. A több évtizedes körzeti ápolóként elvégzett munkássága miatt őt csak Luca nővérként ismerik sokan.
Mikor és miért tökélte el, hogy indul az Önkormányzati választásokon?
Nálam 5éve fogalmazódott meg a gondolat, de akkor úgy éreztem nem vagyok hozzá elég érett. Most viszont úgy gondolom, hogy fiatalos lendülettel tenni akarással változtathatok környezetemen és a közéleten egyaránt.
Miért gondolja, hogy alkalmasabb erre a feladatra, mint más?
Úgy gondolom, mivel a saját körzetemben indulok, itt nőttem fel van esélyem vetélytársaimmal szemben. Kommunikatív vagyok, aki kimozdul, láthat többször is a körzetbe. Nem utolsó sorban nem szégyellem megfogni a lapát nyelét sem. Vetélytársaimat nem szeretném mocskolni, nem szokásom. De szívesen elbeszélgetek velük, jobb szeretem szemtől szembe elmondani nem tetszésemet bármi iránt.
Min változtatna Maglódon, illetve a saját körzetébe?
Maglódon alapvető problémákat láttok, a hárommilliárd adóság tükrében először olyan dolgokon kéne változtatni, amik nem kerülnek nagy pénzbe és magától érthetödőnek kéne lenniük. Talán kezdeném azzal, hogy látszódnia kéne valamelyest, hogy van gazdája a, városnak.
Nyaralón járhatatlanak a járdák, nincs felszíni víz elvezetés, nincsenek utcatáblák, belógó ágak miatt beláthatatlan utak, ocsmány vasútállomás és környéke, kátyúk, elhanyagolt Nyárfás (Árpád Park) ahol nincs már Nyárfa, de talajvizünk van bőven a pincékbe, ahol például lehetne kulturális, közösségi programokat szervezni. És mid ezt csak kizárólag annak köszönhető, hogy nem végzik jól a hivatali feladatukat az ott dolgozók, megszűnt a feltétlenül szükséges kommunikáció a vezetőségbe és ennek a lakosság issza a levét. Ennek most legyen vége! Ez nem egy kisded társasjáték. Rendet! Szerintem némi határozottsággal és kompromisszum készséggel nem elérhetetlen célok ezek. Ráadásul vannak tenni akaró emberek, akik önzetlenül segítenének, őket kell összefogni és megbecsülni!
NA, EZEK, AMIN RADIKÁLISAN KELL VÁLTOZTATNI, ELSŐ ÍZBE!
Hogy érzi bizottsági munkája eredményesnek mondható?
Három hónapja bekerültem külsős tagként a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságba. A testület számomra meglepően szinte egyöntetűen elfogadta a jelölésemet. Hajrá továbbra is ilyen együtt működést! A sokkoló élmények mellett nagyon jó, hogy bele láthattam kicsit a bizottság működésébe. Úgy érzem volt értelme az ott létemnek eredményeket tudtam elérni bizonyos területeken. Elsősorban az érintetek véleményének ki kérése után érveltem és döntöttem.
Vannak esetleg hosszú távú tervek, ha megnyeri a bizalmat?
Természetesen vannak, elsősorban valahonnan forrást kell előteremteni, ez csak hosszú távon működhet . A rövidtávú lehetőségeket már szerintem átgondolatlanul kihasználták, ezzel megnehezítve a most következő testület lehetőségeit.
Mire gondol?
Történetesen arra, hogy szinte az összes önkormányzati területet tudtommal eladták. Nincs hely, ahol legyen egy szolgáltatóház, piac, szabadidőpark vagy ahová egy hazai befektető valódi munkahelyeket teremthetne. Több eladás ne legyen csak vásárlás! A szociális létesítményekről ne is beszéljünk pl.: Bölcsőde, óvoda, iskola, orvosi ügyelet, mentőállomás, idősek otthona. Ha nem kapunk észbe a régi kispénzből is felújítható épületek is el lesznek kótyavetyélve. Örülünk az újnak, de a túljelentkezés és a hiány további intézkedéseket kíván maga után. Senki nem beszél róla, de a multi cégek nem akarnak adót fizetni miközben a kiskereskedők tönkrementek. Új helyi adózási rendszert, kiskapuk nélkül! Azt a kevés helyi gazdálkodót meg kell becsülni nem hagyni, hogy eltapossák a külföldi érdekeltségű multi cégek a városszélén. Helyi vállalatokat, gazdákat, vállalkozásokat ösztönözni, segíteni valós munkahelyek teremtésére. A közbiztonságot meg kell erősíteni és több hagyományőrző, gyermek és ifjúsági programot szervezni. A szabadidős programokra, sportolási lehetőségekre ki kell alakítani egy területet, mert az MB3-as futballpálya nem fogja megkapni a kellő pályaminősítést hogy, rendezhessenek nívósabb futballmeccseket, ha felszabadul rá a lakosság. Nem utolsó sorban működtetni kell olyan Önkormányzati létesítményeket, amik költséghatékonyabbak, jövedelmeznek és öregbítik Maglód hírnevét pl: fedett piactér, közétkeztetés, helyi gazdák és termelők boltja, szolgáltatóház, öröklakás program, szennyvíztisztító, helyi vízellátás.
Köszönöm, ha megtisztel bizalmával!
Tisztelettel: Marton Gábor

moczar.istvan 2010.09.27. 20:16:47

Ebben a blokkban többen mondták el javaslataikat. Amennyiben, bármelyik jelölt bejut a helyi „parlamentbe”, négy évre elegendő javaslattal segíthetik a város fejlődését. Az élethelyzet hozza magával, hogy melyik ötlettel állnak elő a testületben bekerült képviselők. Szinte valamennyien fontosnak tartják a város pénzügyi helyzetének rendbe hozását! Bevételt a semmiből nem lehet előteremteni! Ugyanakkor Maglódnak több olyan rejtett tartaléka van, amely „pénzt hozhat a konyhára”. A település földrajzi helyzetét kellene minél jobban kihasználni, és ennek érdekében a – propaganda eszközével – felhívni a város lehetőségeire a figyelmet.
M0-s a főváros felé megkönnyítette közlekedésünket, de arra is lehetőségünk lenne, hogy a Déli csomópont közelében a logisztikai területeinket megismertessük a világ előtt. Sajnos, az autópálya mellett egyetlen tábla sem hívja fel a figyelmet Maglód lehetőségeire, pedig a tervek már régen készen állnak. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de az evangélikus templomunkat (legrégibb műemlékünket) is bemutathatnánk az M0-s mellett. Maglód neve csak a 31-s autóút leágazásnál látható, s az autósok zöme 120 km. sebességgel húz el lakhelyünk mellett! Be kell csalogatnunk őket a városba. Az M0-s autópálya mellett felállítandó táblákon a város elérhetőségét is reprezentáló telefonokat, Internet címeket kellene feltűntetni. Csak legyen, aki érdemben és felkészülten válaszol a kérdésekre, amely perspektívát nyújthatna az érdeklődőknek! Ezek az ambíciók nem kerülnek súlyos milliókba, de milliárdokat hozhat a városunknak.
Persze, felsorolhatnám még a mindnyájunkat szorongató anomáliákat, amelyeket meg kell oldani a jövőben, de ennek egy részét már elmondtam a korábbi bemutatkozásomon alkalmával.
Dr. Móczár István
6-s képviselő jelölt
moczar@hu.inter.net
06309-492-240

Rádi László · http://maglodjobbik.info 2010.09.27. 22:27:29

Tisztelt Választópolgárok!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom maglódi alapszervezete, az alábbi pontokat kívánja végig vinni, jelöltjei bejutása esetén. Mi nem ígérünk új utakat, új város központot, hisz sokan tudjuk ,hogy a város pénztárcája üres. Annyit szeretnénk csak elérni ,hogy élhetõbb legyen Maglód városa.
1, A maglódi lakosok bizalmát vissza kell szerezni a városvezetés iránt, a képviselõ testület felelõs munkavégzésével.
2, Felülvizsgáljuk, hogyan került Maglód, ilyen hatalmas adósságcsapdába. Felelõségre vonjuk az elõzõ testület bizottsági elnökeit és a hátrányt okozó döntéseket megszavazó képviselõket.
3, Az önkormányzat cégeinek átvilágítása. A már befejezõdött nagyobb beruházások felülvizsgálata független könyvvizsgálókkal. A szükséges büntetõjogi lépések alkalmazása.
4, Mivel alapvetõ hiányosságok vannak, az önkormányzat háza táján követeljük, hogy, a hivatal dolgozói álljanak rendelkezésre, végezzék lelkiismeretesen munkájukat.
5, Csak olyan önkormányzati beruházásokat tudunk támogatni, melyek a városnak jövedelmeznek, és munkahelyeket teremtenek.
6, A még meglévõ önkormányzati ingatlanok ésszerû kihasználását, kótyavetyélés és mutyizás nélkül. Több ingatlant nem adunk el csak gyarapítjuk a vagyont.
7, Az oktatás és gyermekétkeztetés körüli problémák megoldása.
8, Szennyvíztisztító telep mielõbbi megvalósítása. A csatornát illegálisan használók megbüntetése .Az átemelõ szivattyúk körüli állandó mûszaki problémák megszüntetése.
9, A felszíni víz elvezetés és talajvíz problémájára, konkrét tervek kialakítását és költség-hatékony kivitelezését.
10, Adózzanak a Multik!!!! A befolyt összegbõl egy alapot szeretnénk létrehozni. Minden Maglódi kisvállalkozás pályázhatna kedvezményes induló hitelre.
11, Orvosi ügyeletet Maglódnak! Olyan korszerû orvosi rendelõre van szükségünk, ami képes befogadni szakorvosi rendelõket és egy mentõállomást is.
12, A nagyáruház láncok boltjaival szemben, egy szociális boltot a városba. Ahol csak MAGYAR termékeket lehet vásárolni.
13, Szép és jó, az új óvoda, de már most férõhely gondok vannak. Az Ady Endre utcai épület felújítása, és megnyitása.
14, Látszódjon hogy, van gazdája a városnak. Tisztább, rendezettebb parkokat, tereket, utcákat, járdákat, vasúti állomásokat, használható játszótereket. Hó és jégmentes utakat a téli idõszakban!
15, Helyi érdekszervezeteket a gazdáknak, vállalkozásoknak.
16, Olyan központi ellenõrzés, tanácsadás, ami ösztönzi a termelõket és munkaadókat: a minõségre, a versenyre, a munkahelyek teremtésére illetve segíti a pályázatok elnyerésében.
17, A helyi közmunka és szociális rendszer megreformálása.
Ezúton kérjük a Tisztelt Választópolgárokat, ha programunk pontjai elnyerték tetszésüket, szavazzanak a Jobbik maglódi képviselõ jelöltjeire, és a Jobbik Pest-megyei listájára!

Szebb Jövõt!

Nubbel 2010.09.28. 08:34:05

@Rádi László:
Tisztelet Rádi úr,

ön egy pár nagyon jó gondolatot fogalmazott meg, javasol, igér, bejutásuk esetén.
Egy dolog azonban nagyon érdekesnek tünik a számomra, mégpedig a 2-es pontban leirtak.
Kiváncsi lennék hogyan valósitaná meg mind ezt, ha a papírforma jön be, és mondjuk a fidesz mindent visz.
Ugyan erröl én nem vagyok meggyőzödve, és bizom benne hogy nem ugy lesz.
De amig egy ugyan azok az arcok fognak ott ülni a képviselök között, a különböző bizottságokban, -esetleg a polgármester is - mint eddig, akkor erröl nem is érdemes beszélni. Mert ugye azt ön sem hiszi el, hogy ezek az urak csak szenvedő alanyai voltak a Polgármesteri "terrornak" ?
Ahoz, hogy ön az elképzeléseit valóra tudja váltani, ahhoz teljesen új felállással kellet volna indulni / FIDESZ/a választásokon. Új ciklus, új emberekkel, és CÉLOKKAL ! Olyan célokkal amik az itt élők életét teszik élhetöbbé.
Végre azzal foglalkozni, hogy HOGYAN LEGYEN EZUTÁN, és nem azzal ami volt. Az 6 nap mulva már multidő lesz, de számunkra a JŐVŐ a fontos.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.28. 10:39:24

@Nubbel:

Szerintem sem lesz többsége senkinek a testületben, ami kimondottan jó lenne!

A Civil Kontroll Egyesület javaslatára felállt vizsgálóbizottság számos esetet tárt fel. Ezek nem maradhatnak szankciók nélkül. A "számonkérést" nem feltétlenül helyi szinten kell kezdeményezni. Mi is látjuk, hogy hiába a tényszerű megállapítás. A jelenlegi testület, mintha nem kívánna rendet tenni.
Azt gondolom, hogy ebben a kérdésben csak a CKE és a Jobbik fog érdemben lépni. Ebben maximálisan együtt fogunk működni velük, mert ami bűn az bűn. A bűn nem maradhat büntetlenül. Ez nem a múltba tekintés! Vannak dolgok, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert különben újra megy újra megismétlődnek.

Jogos a vágy, hogy teljesen új garnitúra lenne a kívánatos, de nem megvalósítható. Az első lépést megtesszük! Egy teljesen tagolt testület lenne kívánatos, ahol le kell ülni egymással egyeztetni és nem lehet erőből politizálni.
Számos ponton találkozik a Civil Kontroll és a Jobbik elképzelése, ami reményre ad okot. Vannak pontok amikben nem fogunk tudni megegyezni, de ez nem baj. Bízom benne, hogy a Jobbik sem fog betagozódni egyik "erő" mellé sem, mert így megvalósul a népképviselet elve, amit valamikor nagyon elveszítettünk.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.28. 11:56:17

Most már láthatjuk, szinte minden jelölt szervezetnek szinte megegyezik az álláspontja arról, és fontosnak tartják városunk, - pénzügyi gazdálkodásának javítását, végre prioritást fognak élvezni a bevételeket szorgalmazó törekvések, fejlesztések, - végre fontosnak érezzük a város vagyongazdálkodásának mielőbbi létrehozását, közvagyonunk megóvása, hasznosítása érdekében. Én személy szerint, nagyon örülök, hogy végre hasonlóak az elképzeléseink a tennivalókat illetően. De itt a hogyan a kérdés?
Felhívnám azonban a figyelmet, hogy ezek az elképzelések mögött nagyon sok munkánk lesz! Eddig csak részben, töredékében valósultak meg ezek, vagy a tudatlanság, a szakértelem hiánya miatt, (vagy szándékosan) kerülték ezek megvalósulását. MI erre nem hivatkozhatunk!
Most, azonban, ITT lesz a lehetőség, hogy pótoljuk végre ezeket a fontos hiányokat, feladatokat. Van olyan jelölt szervezet, mely a jelöltjeit tudatosan, szaktudásuk alapján állították össze. Sőt, választóterületemen is indul olyan (Társ-jelölt), akinek szakértelme, tudása tudom, elengedhetetlen lenne a város vezetésében. Bekerülésem esetén, továbbra is szeretném keresni és fenntartani a partneri kapcsolatot ezekkel a jelöltekkel, (párthovatartozástól függetlenül), véleményük és szakértelműk nem csak nekem, de a városnak is elengedhetetlen.
NEM CSAK AKARNI, DE TENNI IS, TUDNI KELL!

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.28. 13:01:58

Szankcionálás? És KIT büntetnétek meg?
Azt, aki felkészületlenül, minden rálátás és tudás nélkül, csak pártösszetartozásból nyomogatta a gombokat, csak, hogy többségben legyen az erő?
/„ Minden hal a fejétől büdösödik” - szokták mondani./
Megsúgom, most is lesz olyan befutó, aki ezt fogja tenni.
Hogy miért?
Csak azért mert, most is a pártszimpátia, a dac fog dönteni és nem az értelem.
Ettől függetlenül, én még mindig bízom a szavazók bölcsességében.
Hogy, KI fog győzni?
Azt csak 2- 3 év múlva derül ki, én a városnak drukkolok!

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.28. 15:10:56

@Takács Nándorné 02. jelőlt:

Egy képviselő "megszavaz, leszavaz vagy tartózkodik".
Tehát, ha áldását adta valamire, akkor döntött. A döntés felelősséggel jár! Erre esküszik fel, hogy a legjobb tudása szerint cselekszik.
Csak azért megúszni bármit is, mert nem értek hozzá...nem járja!
A képviselő testület felelőssége egyetemleges!

Amikről én beszélek - visszaélésekről - az nem a képviselők sara. A vizsgáló bizottság a hivatali anomáliákat vizsgálta.
A képviselőkkel szemben is lehet felelősségre vonással élni, ha hűtlen kezelés gyanúja merül fel, ahogy egy-két fővárosi kerületben előfordult.
A részünkről nem egy - mindenáron megbüntetünk mindenkit, aki eddig képviselő volt - reflex él. A bizalmat helyre kell állítani, de ehhez tisztánlátásra és példamutatásra van szükség.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.28. 15:12:33

@Takács Nándorné 02. jelölt:

Egy képviselő "megszavaz, leszavaz vagy tartózkodik".
Tehát, ha áldását adta valamire, akkor döntött. A döntés felelősséggel jár! Erre esküszik fel, hogy a legjobb tudása szerint cselekszik.
Csak azért megúszni bármit is, mert nem értek hozzá...nem járja!
A képviselő testület felelőssége egyetemleges!

Amikről én beszélek - visszaélésekről - az nem a képviselők sara. A vizsgáló bizottság a hivatali anomáliákat vizsgálta.
A képviselőkkel szemben is lehet felelősségre vonással élni, ha hűtlen kezelés gyanúja merül fel, ahogy egy-két fővárosi kerületben előfordult.
A részünkről nem egy - mindenáron megbüntetünk mindenkit, aki eddig képviselő volt - reflex él. A bizalmat helyre kell állítani, de ehhez tisztánlátásra és példamutatásra van szükség.

marady 2010.09.28. 18:07:05

Túlzásokba ne essünk! Történtek súlyos hibák, szerintünk nagyrészt a Polgármester úr részéről, de ez nem büntetőjogi kategória. Ne keverjük össze Maglódot a VI-VII. kerülettel! Tabányi Pált sok kritikával illetjük, de Hagyó Miklóssal nem összehasonlítható.

@Takács Nándorné 02. jelőlt:
Ha ennyire finnyás a közpénzeket illetően, mit keres az MSZP soraiban?

Összevetve városunk utolsó ciklusát az előző kormányéval, láthatunk egy nagy különbséget: itt van látszatja az kölcsönpénzekenek. A hitel nagy része fejlesztésekre ment el, ezeket mindenki láthatja. Más része működésre ment, ami ellentétes volt a testület akaratával, volt benne pazarlás is, de itt nem merült fel a gyanú árnyéka sem senkire, hogy megvesztegették, vagy sikkasztott volna. Maglód nem maffiaszerűen működött-működik. Ha valaki ennél többet tud, álljon elő vele, de sötétben vagdalkozni felesleges!
A város eladósodásának legfőbb oka pedig a szocialista kormányzás önkormányzatokat ellehetlenítő politikája. Nem véletlen, hogy szinte minden település nyakig ül az adósságban. Néhány kivétel (pl. Debrecen) van csupán.
A rossz döntéseknek - amire lehet mondani Talleyrand mondását, hogy több, mint bűn,hiba - politikai következménye kell, hogy legyen, ez pedig álláspontunk szerint a polgármester-váltás.

marady 2010.09.28. 18:28:35

Sokszínű testület - szépen hangzik. Úgy látom, ebben a Fideszen kívül minden helyi induló egyetért, legfőképp a Polgármester úr. Persze jól felfogott érdekből hangoztatják ezt, mivel önálló többség elnyerésére egyedül nekünk van esélyünk. Én viszont viszont azt látom, hogy a sokszínű testület sokfelé húz, szavakban kompromisszumképes, összefogást keres, valóságban viszont széthúzást eredményez. Ez nem lenne más, mint vagy elvtelen alkalmi szövetségek rabsága, ahol az történne, hogy: "ha te megszavazod az én agyrémemet, akkor én is megszavazom a tiedet, ő pedig mellénk áll, ha dupla áron megvesszük az ingatanát", vagy pedig döntésképtelen. Ilyen körülmények közt a polgármester azt tesz amit akar. Ez pedig maga a KÁOSZ!
Régi vicc, ami ide kívánkozik: "Csak a kicsinyes ember tart rendet. A zseni átlát a káoszon." Hát, ha ezt akarja valaki, és bízik polgármester-jelöltje zsenialitásában, akkor szavazzon erre-arra, de ha valaki működőképes, nem széthúzó önkormányzatot szeretne, az háromszorosan is szavazzon a Fideszre!

moczar.istvan 2010.09.30. 07:44:41

Sokat változott a topik színvonala. Nagyon szerteágazó, jó programok közül lehet választani. Mondhatom, hogy az ötletek (bármelyik szervezet írta is) kincsesbányája lehet a megválasztott képviselőknek. Ami elszomorít, a Népszavában megjelent cikk kommentjei: többen elvetették a sújkot.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=350105

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.30. 09:17:19

@moczar.istvan:
Elképesztő, hogy mennyire etikátlanná vált a választás Maglódon! Ha csak arra gondolok, hogy mit művelnek a kihelyezett plakátokkal, letépik, sárba dobják, szövegeket írnak rá, erőből politizálva.
Úgy gondolom, nem így kellene viselkedni. Az egymás iránti tisztelet, és elismerés, minden porcikája hiányzik itt Maglódon.

marady 2010.09.30. 10:44:40

@Takács Nándorné 02. jelőlt:
A plakátletépéssel kapcolatban:
fideszmaglod.inter.hu/?p=2082

Van egy mondás: nem az a tolvaj aki lop, hanem aki lebukik.
Ez persze nem igaz, de a gyakorlatias. A mi plakátjainkat városszerte dézsmálják, lehet, hogy másokét is. Ez pedig minimum illetlenség. És bosszantó!

Szalay Péter 2010.09.30. 18:34:50

@moczar.istvan:
Panem et circenses
A cirkusz már megvan- A kenyérrel még igencsak tartozik a nagy-. és a kispolitika egyaránt. Mindenesetre a gőz jobb ha a hozzászólásokban távozik,remélem az írással el is párolog.

Szalay Péter 2010.09.30. 18:44:58

@marady:
Talán nem véletlen, hogy itt a kisvárosban is egymást igyekszik lehetetlenné tenni egyik-másik választásokon jelöltet állító csoport. Miért is tenné ezt másként? Emberemlékezet óta agyalázza egymást a politikai elitünk.
No ez az, amit én a politikamentességről mondok. Ha ez a politika, vagy ezt szüli, hát, köszönöm, én nem kérek belőle!

TheHUNSS 2010.09.30. 22:20:45

Az a baj hogy a legtöbb politikus nem az embereket képviseli, hanem a saját és pártja érdekeit. És ez jellemző az egész ország politikájára is, mindegy kivan a hatalmon. Mindig is a pénzes bödön lesz a lényeg, ezért bármit, bárkit bemocskolnak, és megtesznek. A választók meg h.lyék, hisznek még a mesékben, nem néznek a sorok mögé. Arra szavazatok aki tényleg Maglód, a maglódi emberek érdekeit képviseli teljes vállszélességgel, és nem csak akkor amikor közelednek a választások.

moczar.istvan 2010.10.01. 07:20:46

@TheHUNSS: Arra kell szavazni, aki nem megélhetési politikus, akiben van tehetség, aki keres és talál a település lehetőségei között a fejlesztésben, akit egészséges buzgalom hajt, aki javára szolgál mindenkinek, aki meghallgatja mások véleményét, nem falkában gondolkodik, van benne kompromisszum készség. Ilyen képviselők a most indulók között is vannak...

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.10.01. 09:31:46

T. B. Márton és Mindenki
Kiválasztani a legjobb, legrátermettebb képviselőt, nagyon nehéz döntés, főleg, ha nem ismerik személyesen a jelöltet.
Én inkább most a Választókhoz szólnék, akik azaz érzésem, és bár ne lenne igazam, csömör állapotban vannak.
Ez az állapot nem csak most van így.
Bele gondolva, ha megnézzük a Maglódi portálokon, talán, ha csak 40-50 –en vesznek részt a párbeszédben, és jogos, valós sérelmeiket fogalmazzák meg. Ugyanakkor a meghirdetett, most leköszönő képviselők által kiírt fogadóórákat nem nagyon látogatták. Minden tiszteletem B. Mártonnak, azért is, mert létrehozta ezt a Blogot, és személyesen is láthattam a CKE lakossági fórumán, de hol vannak, hol voltak a többiek?
Véleményem szerint, a /polgárok, lakosok, / Választók nélkül, hiába szeretnénk itt bár mi ujjat, hasznosat tenni, nélkülük nem fog menni. Sokkal több részvételt, aktivitást, hozzászólást, kritikát várnék el a részükről a jövőben. Ti / Önök nélkül nem megy, nem fog menni!
Ez a kialakult passzivitás, annak is köszönhető, hogy éveken keresztül bombáztuk a leköszönő képviselőket kérdéseinkkel, véleményeinkkel a Maglód Online oldalán, válasz nélkül hagyva, vagy időnként álnévvel, nem tűrő stílusban, kritikával/ illették a hozzászólókat.
Javaslom, hogy a bekerülő képviselők, nyissanak egy Blogot, nyissanak egy „kaput” a lakosság felé, engedjék be a véleményeket, kritikákat, ötleteiket. Úgy látszik, ez az út kényelmesebb, mint személyesen bejárkálni a fogadóórákra, így mindenki számára láthatóvá válna a párbeszéd, adott területen.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.10.01. 10:36:29

@moczar.istvan:
Doki, évtizedeken keresztül szimpátiás párt-listára szavaztak a Választók, így olyanok is besodródtak, akik nem voltak rátermettek és tudásuk, is mint a harmat. IDE KERÜLTÜNK EZZEL A GONDOLKODÁSSAL !
Nagyon nehéz most meggyőzni a Választókat, hogy miért jó, hogy ha, e szokásukkal felhagynak és most a szakmai rátermettséget vegyék figyelembe, mert ez az egyetlen kiút ahhoz, hogy az önkormányzat gazdasági, pénzügy értelemben össze ne omoljon.
Mi is e szempont szerint állítottuk össze jelöltjeinket.
Itt szerintem sokad rangú kérdés, hogy ki végzi, vagy nem végzi a munkáját társadalmi munkában.
Itt a józanészre kell hallgatni és nem a szimpátiára. A lényeg, hogy jó közgazdász, jó pénzügyi szakemberek, jó kapcsolatokkal rendelkező, TENNI is TUDÓ jelölteket válasszanak be.
Ha sikerül a lejtőről Maglódot megállítani, és pozitív irányba állítani, már megérte!

moczar.istvan 2010.10.01. 10:53:54

@Takács Nándorné 02. jelőlt: nagyon sok dologban igazad van, de megértem azokat is, akik úgy érzik, hogy az elmúlt négy év haszontalanul múlt el. Az a 3 milliárd adósság valójában másfél. Egészén másképp áll a helyzet, de a fele is nagyon sok. Ez a pénz nem veszett el, óvoda, iskola, utak épültek belőle, működtetni kellett a város. További milliárdok épültek Maglód köré más más pénzekből; M0-s, AUCHAN és úthálózata, 31-e kibővítése a körforgalommal. Nagyon sok olyan régió van az országban, ahol fele sem történt a fejlődésnek. Örüljünk ezeknek "külső" eredményeknek is. Nem szeretek vitatkozni céltalanul csak önmagáért. Vannak érveim, gondolataim, hogy Maglód rejtett tartalékát hogyan lehetne mobilizálni. Szerintem is kellene egy képviselői blog, amely közvetlen párbeszédet jelenthetne a lakosság és a képviselők között.

Nubbel 2010.10.01. 15:05:15

@marady:
BRÁVÓ, GRATULÁLOK !
Ez azért nem semmi.
A polgármesterjelöltünk nyilvánosan igér verést,
-..leütöm mint Tomcat Novák Elődöt", a / itt Kérges Laci-ról van szó, csupa kisbetüvel /,
képviselőjelöltünknek a lopás csak akkor lopás ha hagyja magát valaki elkapni, az alpolgármesterünk kronikus feledékenységben szenved.
Kell még valami? Maradt még ki valami a repertoárból?
Ez lenne az, amire, akikre Maglónak, Nyaralónak szüksége van ?
És mivel ön is egy közmondást említ, én is tudnék egy idevágót,:
"reszkess piszok, jön a hipó"

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.01. 16:32:24

Nem kívánom megvédeni sem marady-t, sem Vaskó urat, mert nem tisztem.

Kívülállóként az ügyet ismerve azt azért szeretném elmondani, hogy nem ilyen egyszerű a történet.

Magán levélből idézgetnek, melynek írója azt nem tagadja meg. Emberi megnyilvánulás volt, ami a kialakult helyzetre való tekintettel nem "érthető".

Én abban látom a fő problémát, hogy ebben a kampányban a jelöltek közvetlen hozzátartozóit is bele keverik a kampányba és etikátlan, eszközökkel operálnak! A jelölt, akit a HVB nyilvántartásba vett közszereplőnek minősül a választások végéig. Ezért többet kell tűrnie, mint egy átlag embernek.
De a család tagjai ebben a tekintetben nem kerülhetnek képbe, még véletlenül sem. A család szent és sérthetetlen!

Ez persze nem indok arra, hogy kölcsönösen elvessük a sulykot.

Ami itt zajlik nem más, mint az emocionális intelligencia maximális hiánya!
Ugye nem szeretnénk, hogy ilyen modortalan emberek gyülekezete ezt a marakodást bevigye a testületi ülésekre!?

Ennek figyelembevételével kell vasárnap döntenünk. Van település, ahol már rég nem a pártok kiskirályairól szól az élet. Lépjünk végre ezen települések nyomdokaiban!

Darázs84 2010.10.01. 20:10:51

Olvastam, hogy egyesek Gyömrőt tartják az ideális városnak. Független civilek pártok felett milyen jól irányítják. Bár a polgármester igencsak szeretne Fidesz tag lenni. Eddig még nem tudta bevásárolni magát a pártba, de ki tudja. Milliárdos. Ne becsüljük le.

HELYZETÉRTÉKELÉS

A város elmúlt 7 évben a fejlesztéseit kizárólag hitelből vagy az Önkormányzati vagyon eladásából finanszírozta. Tehát nem arról van szó, hogy a város szorgos gazda módjára kigazdálkodja a szükséges fejlesztések fedezetét, hanem hiteleket felvéve a jövőbeni fejlesztések forrását költi el ma. Vegyük számba a felvett hiteleket:
•450 millió útépítésre (kötvénykibocsátással átütemezve 2007-ben, lejárata 2016),
•105 millió intézményfejlesztés, felújítás (lejárata 2025)
•170 millió szennyvíztisztító bővítés (lejárata 2025)
•250 millió iskola építésre (lejárata 2024)
Ezekhez jön még a pályázatok finanszírozására felvett 400 millió forint hitel. Összesen kb. 1 milliárd 375 millió forint. Ezenkívül hitelt vett fel a városüzemeltető Kft és a Vízmű is. A fejlesztések másik forrása az önkormányzati vagyon értékesítése. Ennek az összege meghaladja a 400 milliót. Kóczán út 238 db telek - 238 millió Ft, Simon Mihály tér - 100 millió, Pártház - 15 millió, TESCO telek - 11,5 millió, Mendei úti ipari terület - 10 millió, számos önkormányzati bérlakás, a volt könyvtár, stb…

Darázs84 2010.10.01. 20:20:08

@Takács Nándorné 02. jelőlt:
" Itt említeném meg, Dr Móczár Istvánt, aki ugyan most egy más gondolati értéket képvisel..."

Most...
Persze nemrég még jó elvtársak voltak. Talán nem soká megint azok lesznek. Ha valaha visszajönnek a komcsik.

marady 2010.10.01. 23:08:47

Nagy a tét! De még ezen is lehet emelni! Mert jelenleg az, aki nem figyelte folyamatosan és aprólékosan az elmúlt négy és anomáliáit, azt érzékeli, hogy egymást okolja a többséget adó Fidesz frakció és a polgármester, és persze együtt mutogatnak az előző kormány önkormányzatokkal (is) mostoha politikájára. Ki tud itt igazságot tenni? De ha a következő négy évben azonos pátállású lesz a választókerületi képviselő, a polgármester, a megyei közgyűlés és a kormány, akkor a ciklus végén csak az eredményekre lehet hivatkozni. Nem lehet mást okolni a balsikerekért, csak a Fideszt, és kizárólag kézzel fogható eredmények birtokában kérhetünk a következő választáson bizalmat!
Morocz István

B. Márton 2010.10.02. 12:13:30

@Darázs84:

"Olvastam, hogy egyesek Gyömrőt tartják az ideális városnak. Független civilek pártok felett milyen jól irányítják. Bár a polgármester igencsak szeretne Fidesz tag lenni. Eddig még nem tudta bevásárolni magát a pártba, de ki tudja. Milliárdos. Ne becsüljük le."
Igen, erről beszélünk. Ezt a Fideszbe bevásárlás dolgot (bár sok tagja van, aki nem "bevásárolta magát") és a többi adósság állomány pletykát a szárnyra kelése óta (kb. fél év) senki nem tudja bizonyítani. Pl.: gyomroinfo.blog.hu/ tipikus olcsó lejáratási próbálkozás. De aki komolyan veszi egy percig is a TESCO telek - 11,5 millió és egyéb hülyeségeket (egy 1000 m2 építési telek ára ennyi. Ez minimum hatszor ekkora összeg lehetet.)annak javaslom, hogy adja össze a fent említett számokat. És vonja ki belőle a 400 milliót meghaladó értékesített önkormányzati vagyont. Egy milliárd forint alatti összeget kapunk. Ezzel szemben maglód 1,5 vagy 3 milliárdos adósság állományának milyen látszata van Gyömrőhöz képest? Ja, hogy itt 450 millióból a város negyedét sem tudnák leaszfaltozni?
Úgyhogy köpködhetünk, hogy ilyenek, meg olyanok. De egy nagyobb várost sokkal jobban rendbe szedtek kevesebb hitellel. És szerintem ez az eredmény. A rátermettség pedig pl.: a 4 hét alatt megépülő körforgalom a központban. (oké, a busz nem fért át rajta elsőre. De ez nem a vezetés szerződési és tárgyalási képességén múlott.) Addig itt csak levelezgetünk, tüntetünk és ettől függetlenül ugyan olyan lassan épült a körforgalom. Ellenpéldaként még az Auchan 2 darab 31-es úti körforgalmát is felhozhatom.
Szerintem ezek a fontos különbségek. Ezekkel a tulajdonságokkal kellene rendelkeznie a városvezetésünknek.

Darázs84 2010.10.02. 16:11:31

A több mint 400 millió vagyonértékesítést hozzá kell adni, nem levonni. A Fideszbe nyomulást kérdezze meg fideszes ismerőseitől, ha van ilyen! Igazolni fogják. Csak nagy az ellenállás.
Maglódnak már négy éve is komoly adóssága volt. Ez a 4 év alatt csak több lett. A most épült maglódi uttak is jobbak, mint a gyömrőiek. A körforgalomban igaza van.

Darázs84 2010.10.02. 16:22:37

Ja. Tesco telek.
Gyömrő eladta agy maglódi cégnek a telket 11.5-ért. Aztán 3 tulajdonas után került a Tescóhoz. Tényleg kevésnek tűnik a 11,5 milió. Menet közben a Tesco biztos az értékét fizette ki,de nem Gyömrőnek.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.10.02. 20:15:41

@Darázs84:
Soha nem titkoltam, hogy az én szívem is a baloldalon dobog. Akik ismernek, azok tudják, szociálisan érzékeny vagyok, inkább érdekel a hogyan tovább, mint az, hogy hogyan tudnék másnak ártani. Ha, ezt hívják baloldalinak, akkor igen, én vállalom, baloldali érzelmű vagyok!
De, hogy kommunista lennék?...- Azt már kétlem.
Itt szeretném megjegyezni, én az ismerőseimhez, barátaimhoz nem vallási, és politikai nézetei miatt ragaszkodom, én ezt is tiszteletbe tudom tartani, de van azonban valami, ami ennél sokkal fontosabb, van valami, amit már régen elfelejtettünk van, amit szavakkal, ki sem lehet fejezni, valami, ami túlmutat a politikán is.
Maglódot azonban nem az érzelmek, (szimpátia és gyűlölet) hanem a tudás, a szakmaiság a tenni akarás, a józan gondolkodás tudja átemelni a nehézségeken, erre gondoljunk holnap.

Nubbel 2010.10.03. 23:30:42

Maglódi Polgári Kör,

GRATULÁLOK ! Ez szép siker.
Most itt az idő, lehet bizonyitani.
Bizom benne, hogy nem választottam rosszul.
Sok sikert az elkövetkezendő időszakra.
Tisztelettel
M.E.

moczar.istvan 2010.10.04. 03:03:41

Köszönöm! Az igaz pillanat hamar elmúlik! Annak örülök, hogy az arrogancia vereséget szenvedett. Ebbe a hibába nem szabad beleesnünk. Nem lehetnek ellenségeink. Minden maglódi támogatását elfogadjuk. Az eredményt bemutató tábla alá a református lelkésznő az alábbit írta: „Aki a maglódi embert hülyének nézi / kezeli, az veszít! Boldog Maglódot! A győzelem: a maglódiak érettsége”.
Jó éjt, doki

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.04. 06:43:05

@moczar.istvan:

Egyet értek Önnek! A mámor pillanata hamar elmúlik, mert amit meg kell oldani nagyobb feladat, mint megnyerni a választást.

"az arrogancia vereséget szenvedett" megjegyzéséhez csak felidézném korábbi hozzászólásomat.

A Polgári Kör elnöke, minősíthetetlen és arrogáns módon letámadott a Lövéte napon. Aki ismeri az nem lepődik meg rajta, mert ő alapvetően egy arrogáns ember. Én nem ismerem, meglepődtem, de nem ijedtem meg!

4 év után ismét elmaradt a rendszerváltás Maglódon. 2006-ban a Fidesz nyerte túl magát. Most pedig az abból kinőtt, időközben deformálódott tömörülés. Kíváncsian várjuk, hogy ez a szakmaiságot nélkülöző testület, mit tesz az elkövetkező években? Kíváncsian várjuk, hogy ez a testület, hogyan kezeli másképpen az abszolút többséget, mint a Fidesz tette eddig?!

A Polgári Kör győzött, de Maglód ismét veszített.

Nubbel 2010.10.04. 08:46:29

@cke-maglod:
Még be sem iktatták Öket, és már megy az ellenpropaganda.
Elég nagy ahhoz a győzelmük, hogy "tévednének " az itt lakok abban, hogy kire van szükségük, vagy szüksége a Városnak.
MIÉRT NEM LEHET KULTÚRÁLT EMBER MÓDJÁRA VESZÍTENI.
Ahelyett hogy gratulálna, már leszolja. Legalább várt volna egy kis ideig, hogy biztos legyen abban hogy amit csinálnak, azt rosszul csinálják.
NA EZÉRT TART MAGLOD OTT, AHOL TART !

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.04. 09:51:06

@Nubbel:

A CKE nem veszített. Itt Maglód és a Fidesz veszített. A CKE létjogosultsága most igazolódott be.
Nubbel! Tételesen kérem, hogy írja le mi az ellen propaganda!?
Én ma is azt mondom, mint tegnap és 1 hónapja! Semmi újdonság és pátfordulat nincs a szavaimban. Azt sem mondtam, hogy biztos rosszul fognak csinálni mindent! De egy ilyen összetételű testület a rendszerváltás hajnalán volt tömkelegével országosan. Orvos, tanár, kocsmáros, helyi boltos..stb...
Gratuláció. Tegnap este ez elsők közt gratuláltam Tabányi Pál polgármesternek az újraválasztásához és egyéni győzelméhez is. Azonos szavazó körben indultunk és számomra nem volt kérdés az eredmény.

De, az elfogadhatatlan, hogy ne lehessen akár azonnal szubjektív véleményt alkotni a kialakult helyzetről. Amit aztán az idő vagy igazol, vagy nem.

A nagyarányú győzelem relatív. Tessék egy kicsit matekozni. A névjegyzéken lévő választópolgárok
számához viszonyítva is ki kell számolni a támogatottságot.

Az 1.vk. példája.

Pavlovics Lászlóné, Maglódi Polgári Kör
(284 szavazattal)50,35 %.
A névjegyzéken lévő választópolgárok számához viszonyítva (1 137 fő) csak 24,9% az eredmény. Tehát nem a választókerület fele támogatta valójában, hanem csak a negyede. Persze a lényegen nem változtat, Ő nyerte el a mandátumot(ami várható volt!!!).
Maglód érdekében azt kívánom, hogy legyenek sikeresek.

anya37 2010.10.04. 10:41:43

Gratulálok a győzteseknek.

A helyi FIDESZ vezető meg gondolkozón el hogy a Maglódi MIÉP után hogy tudta így tönkretenni a helyi FIDESZ-t. Nem másba kellene a hibákat keresni első körben hanem a saját háza táján. Ekkor vereséget ilyen helyzetben csak a rossz vezető tehet, senki más.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.10.04. 10:42:54

@Nubbel: @moczar.istvan:
GRATULÁLOK A POLGÁRI KÖR VÁLASZTÁSI EREDMÉNYÉHEZ – de, hogy mikor beszélhetünk győzelemről, ez majd, 2-3 év múlva kiderül.
Most azonban nagy munka előtt áll a csapat.
Minden esetre, nem örülnék annak, ha a városunk veszítene.
Felismerni a kivezető utat az eladósodottság mély gödréből, nem lesz egyszerű feladat. Addig, míg a városban élünk és lakunk közös érdekünk, hogy segítsük azokat, akik most jobb pozícióba kerülve, döntések meghozatala előtt állnak. Most nincs itt az ideje, hogy hátat fordítsunk a város új vezetőinek, csak azért, mert a legjobb választási eredményeket, ők érték el.
Rajtuk fog múlni, hogy mennyire lesznek fogadó készek, nyitottak a segítséget nyújtó „kezekre”. amik, remélem, egyre többen lesznek
Láthattuk, látjuk annak eredményét, hova kerülhet egy fölénybe került párt, ha éveken keresztül kirekeszti a lakosság szavát, nem vesz tudomást létezésükről. Igaz, ez az utolsó évben már kezdett megváltozni, de késő már.

Ha az MSZP munkáját értékelnem kellene, bár ez nem az én feladatom, a négy év alatt még, ha nem is szembetűnően, nyilvánosan, de eredményes, volt. Eredményes volt abban a tekintetben, hogy a legfelkészültebbek a testületi gyűléseken mi voltunk, annak ellenére, hogy hozzászólásainkat, véleményeinket, kritikáinkat túlnyomó részben, figyelmen kívül hagyták.
Negatívan értékelem viszont a kommunikációnkat. Sokkal kritikusabban kellett volna fellépnünk, akár írott sajtóban is, véleményünket kinyilvánítva. Bár forrás hiányában, rendszeresen megjeleníthető újságot nem tudtunk kiadni, (helyi újságban sem kaptunk lehetőséget), viszont két éve működő internetes honlapunk adta lehetőségeit sem használtuk ki kellő képen, a lakosság megfelelő tájékoztatása érdekében. Addig, míg az önkormányzat százezreket költött közpénzt a Fidesz lap létrehozására, üzemeltetésére, mi ezt nem közpénzből, hanem saját pénzből, évekig spórolva hoztuk létre, és melyet jelenleg is ingyen üzemeltetünk. Itt jegyezném meg, hogy az önkormányzat fél éve nem fizetett képviselőinknek tiszteletdíjat, így kampányunk is elég szegényesre sikeredett. Az sem tartom kizártnak, hogy ez volt a cél, a teljes ellehetetlenítés.
Azonban sikernek könyvelem el, a CKE –val való együttgondolkodást, melyet a jövőben is szeretnénk fenntartani, kontrolra és megfelelő egyensúlyra szüksége lesz Maglódnak.

Itt szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetemet fejezzem ki mindazoknak, akik mind ennek ellenére a helyi baloldalra szavaztak.
Innen üzenem, igyekszünk megfelelő egyensúlya, segítője, kontrolja lenni a helyi vezetőstábnak.

marady 2010.10.04. 11:42:10

Először is gratulálok a győzteseknek!
Köszönet mindenkinek, aki rám-ránk szavazott, segített, bíztatott, vagy nekem-nekünk szurkolt. Sajnálom, hogy csalódást okoztam, okoztunk. A bejutott képviselőknek, és a régi-új polgármesternek sok sikert kívánok elkövetkezendő munkájához. Mivel meggyőződésem, hogy a jó oldalon álltam, nem bántam meg semmit, de ha akaratomon kívül valakit személyében megbántottam a kampány során, attól elnézést kérek.

marady 2010.10.04. 11:49:01

Viszont örülök annak, hogy - velünk ellentétben - a Fidesz szinte mindenhol tarolt. Ezzel Magyarország nyert. Maglód viszont szerintem is vesztett, de az elkövetkezendőkben győzzenek meg arról, hogy tévedtem, és azt is el fogom ismerni. Bár úgy lenne!

Állok egy kifosztott lélekkel
Drága, megrabolt emlékekkel,
De siváran, savanyun

Adjatok egy jobbik világot
S akkor talán másképpen látok
De adjatok, de hamar

És külömben mindennek vége
Megállni: sorsom tisztessége
S ugrani már - soha már
(Ady)

Nubbel 2010.10.04. 14:56:28

@cke-maglod:
Lehet hogy talán nem "ellenpropaganda" lett volna a legjobb kifejezés. De nem is egy jóindulatu, "segítőkész", hozzászolásról van szó.
Ön a Polgári kört, egy "időközben deformálodott tömörülésnek, "szakmaiságot nélkülöző testületnek" nevezi, akivel Maglód megint veszitett. Miből gomdolja hogy csak ön tudja megitélni, Maglódnak mi a jó?
Mennyivel szakmaibb egy bölcsész, egy nyugalmazott rendörtiszt, vagy akár egy informatikus,mint egy orvos, könyvelő stb.stb.
De irhattam volna, papot, hentest, háziasszonyt vagy akár mi mást. Itt és most nem ez a lényeg, hanem az
hogy mit tesznek majd le az asztalra az elkövetkezendő időben.
És azért drukkoljunk, hogy jól alakuljanak a dolgok a jöjőben, és ne azért dörzsöljük már előre a markunk, hogy én tudta, ugye megmondtam ez jó nem lehet.
Most Maglód jövője a tét, felejtsük el a személyi sérelmeket, és próbáljunk közös erővel kikecmeregni a gögörből.

Darázs84 2010.10.04. 15:17:16

"Annak örülök, hogy az arrogancia vereséget szenvedett. Ebbe a hibába nem szabad beleesnünk."
Amikor ezt leírta,már beleesett.

Aki a maglódi embert hülyének nézi / kezeli, az veszít! Boldog Maglódot! A győzelem: a maglódiak érettsége”.
Önök megtették,sikerrel.Az érettségihez még 4év középiskola kell.
Jó reggelt Maglód!Kezdődik a lecke.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.04. 15:18:00

@Nubbel:

Maglód igen is veszített ismét, ahogy 2006-ban a Fidesz abszolút többsége miatt. Mivel nincs önkontroll, nincs demokratikus fék a rendszerben, így bármi megtörténhet. Ne csak a jó oldalát vizsgáljuk egy helyzetnek, mert akkor hamar letérünk az útról.

Az engem is érdekel, hogy mit tesznek le az asztalra, de ez nem a jövő héten fog kiderülni.

A Polgári Kör ugyan úgy nem az a Polgári Kör már, mint, ahogy a helyi Fidesz nem volt az. Amikor ideológiailag (állítólag)azonos platformon lévő emberek a hatalomért készek szembe menni egymással, akkor nagy baj van.

moczar.istvan 2010.10.04. 16:19:09

Nagyon sajnálom, hogy a kétkedés, odasújtás elkezdődött. Miért nem tetszettek bekerülni a testületbe? Azoktól kérdezem, akik folytatják a froclizást!
Marci blogja jól betöltötte feladatát, a nyilatkozók java része akár bejuthatott volna a helyi parlamentbe, de a nép másképp döntött. Történelmi győzelmet arattak a civilek. Sajnálom, hogy a Civil Kontroll okos vezetője (bántás nélkül!) nem került be. Ahogy ismerem társaimat, nem hatalom megszerzése miatt, hanem segítőszándékkal támogatják polgármesterüket. A Bizottságok kialakításával elkezdődhet a műhelymunka. Első teendő a kapcsolatok újraélesztése, pénzügyi egyensúly megteremtése lesz. Valóban, az első döntések nem lesznek látványosak. Tájékozódnunk kell!
Köszönöm azoknak a támogató hozzáállását, akik bátorítottak, vagy a szavazásaikkal bejuttattak a testületbe, és nem utolsósorban a blogban megjelent, perspektivikus megjegyzéseket.
Amennyiben nem a lejáratásom a cél, akkor szívesen tájékoztatok mindenkit a terveinkről, az eredményeinkről.

Makk 2010.10.04. 19:49:13

@cke-maglod:
Elgondolkodtató matematika.
Egy másik megközelítés.

Választópolgárok száma szavazatok sz.
Pavlovicsné 1137 284

CKE /8 jelölt/ 9076 233

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.04. 19:58:30

@moczar.istvan:

Tisztelt Doktor Úr!

Gratulálok és sok sikert kívánok a képviselői munkájához.

Kétkedés valóban van bennem, de odasújtásnak nem nevezném a véleményemet. A kétkedésen oka mindenki előtt ismert. 2006-ban a Fidesz elsöprő győzelme után elkezdődött az erő-politika. A morális válság és a megosztottság kézzel tapintható. Most ugyan ez történt az erőviszonyokban.
Tudom, hogy sokaknak szokatlan a retorikám, de őszinte. Amit gondolok, azt mondom. A kétségem szintén ebből ered. Lesz e olyan őszinte a polgármestert új testülete, amire szükség van. A jó irány az, ha azt mondjuk amit gondolunk, és nem azt amit a másik hallani szeretne. Nem az az igazi barát sem, aki mindenben egyetért velem, hanem az, akik őszinte.
Az Önök terveikről már tájékozódhatott mindenki. Az eredményeket is fogjuk látni. Igazából a folyamatokat kéne átláthatóvá tenni. A döntéshozatal előtt széles rétegek véleménynét kikérni. Több szem, többet lát.
Azt hiszem, hogy ez a szűk csoport nem fog az Ön lejáratására törekedni, akik eddig is megosztották velünk a véleményüket. Ha meg tud maradni ez a konszenzusos véleményalkotás, akkor elmúlnak a kétségek is.
Köszönöm a lojalitását az eredménytelen jelöltségemmel kapcsolatban, de a realitása sem volt meg, hogy bekerüljek, hisz a régi-új polgármester körzetében nem volt kérdés az eredmény. Magam részéről nem változott semmi.
Marad az építőjellegű kritika, időnként a pikírt véleményalkotás. Konkrét kérdésre konkrét válasz, mert ezt várom el én is.
Masnit nem kötök magamra, mert nem ajánlkozom fel senkinek, és különben is gesztust csak a győztesek tudnak gyakorolni.

moczar.istvan 2010.10.04. 23:19:05

@cke-maglod: Az Ön levele ars poeticának is megfelel, köszönöm. A további munkám során egy párszor még elolvasom, mint hasznos tanácsot.
Móczár

merci0828 2010.10.05. 06:57:32

@cke-maglod:

Csak egy észrevétel :
"Masnit nem kötök magamra, mert nem ajánlkozom fel senkinek,"

Ha egy kicsit visszaolvasunk pont Vaskó Krisztiánnak ajánlkozott fel.

Ennyit erről!

Gratulálok Doki!!
Sok sikert.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.05. 09:38:16

@merci0828:

Nincs igaza! Kiragadott egy szöveget és egy másik szövegkörnyezettel veti össze.

Ahogy az idézett korábbi szövegben benne van, Tabányi úrral is beszéltem, ahogy Vaskó úrral is. Tehát nem csak neki ajánlottam fel a CKE szakmai hátterét.

"Masnit nem kötök magamra, mert nem ajánlkozom fel senkinek," kijelentésem lényege, hogy én nem fogok tolakodni, ajánlkozni. Ugye most megkezdődött a helyezkedés, amibe én nem veszek részt. De, ha ha szükséges lesz a CKE segítsége, akkor van miről beszélni.
Remélem, hogy így világos a megfogalmazásom lányege.

marady 2010.10.05. 15:20:00

Nem azonos a két szituáció. Akkor a Fidesz tarolt ugyan, de a polgármester kihasználva minden lehetőségét, vagy még többet, sorra gáncsolta egy sor elfogadott döntésünket. Némelyiket pedig még ő is elfogadta. Mi pedig több előterjesztését elutasítottuk. A legfontosabbakat most is úgy érzem, helyesen. Mindenesetre a széthúzás kézzel fogható volt, a légkör fagyos, pedig a helyiséget rendszeresen túlfűtötték, amit a klíma bekapcsolásával kompenzáltak. Ezt "cseppben a tenger" jelenségnek is felfoghatjuk.
De ami rossz, lehet még rosszabb.

moczar.istvan 2011.01.20. 12:51:05

A Nyaralói állomás környéke (bele értve a vécét is) kritikán aluli. Ahhoz, hogy az erre tévedett vándor városi környezetet lásson, rendezni kell a Határ utca végét, és a Tinódi utcát (minimum szilárd burkolattal kell ellátni), valamint a parkolót. Az esti világítást is bővíteni kell. A tervszerűtlenül befásított Árpád park (Maglód legnagyobb parkja) alkalmatlan a pihenésre. Olyan fákra kell cserélni a szomorúfűzfákat – a terep egyengetésével –, amely optikailag is javítana a helyzeten. Egyelőre azzal is kiegyeznék, hogy a Martinovics tértől a Tinódi utcáig kitakarítanák az árkot egyenletes lejtéssel.
Az önkormányzatban, bizottságokban ütemterv szerint megy a munka. Pénz hiányában, ebben az évben a látványos fejlődés elmarad, viszont jó úton halad a bölcsőde megépítése. Maglód Város Településszerkezeti Tervének „frissítésén” dolgozunk. Egy sor új elem kerül a tervezetbe, ami a város jövőjét biztosíthatja. Az M0-s mellé táblákat helyezünk el (ótemplom), hogy felhívjuk a figyelmet a településünkre. A csomópontoknál úgy szintén új táblák kerülnek elhelyezésére.
Befejezéssül, úgy vélem, hogy kevesebb intrika mellett dolgozik a testület. Nagy az elvárás a képviselők felé, de ez így van rendjén.

Darázs84. 2011.01.21. 10:30:05

Tehát nem javul a helyzet, pedig annyira szeretnék! Értem. Annyi pénzért, amit felvesznek (állítólag ingyen), ennyit is vártam. Sokaknak ez az ingyenesség volt a fontos.
Viszont nincs vita, a légkör elvtársias. Másoknak meg ez volt a fontos.
Sok mindent megértek, csak azt nem, miért nem hallom az ellenzéki véleményt? Vagy a Fidesz képviselői egy frakciót alkotnak a többiekkel?
süti beállítások módosítása