Látogatók száma:

Maglódi Nyaraló

Maglód Nyaralói részének gondjai bajai, amin az önkormányzat csak elcsodálkozik, majd elfelejt.

Friss topikok

A választás után...

2010.10.12. 08:58 B. Márton

 Elcsendesült a kampány. Szeretném megragadni Doki felajánlását. "Amennyiben nem a lejáratásom a cél, akkor szívesen tájékoztatok mindenkit a terveinkről, az eredményeinkről."

 Szerintem sokan örülnénk, ennek a tájékoztatásnak. És a többségünk célja nem a lejáratás, hanem az, hogy rendben működjenek a dolgok. Például az ezen a blogon elhangzott gondok.

 Ezért kezdeném is két kérdéssel. (ezekre helyén való válasz az is, hogy "még át se vettük a stafétát" hiszen én nem tudom, mikor kezdi meg munkáját az új testület.) Nem provokáló, lejárató szándékkal, de az egyik mindenképpen a szükséges sürgősségi feladatok közé tartozik.

 Első a szennyvíz átemelő. A kampány csendre tekintettel a választás délelőttjén nem írtam ide a szokásos ismét nem működik soraimat.  De a tény az, hogy 2010. október 3.-án / 2010. október 10.-én és jelen pillanatban 2010. október 12.-én sem működik. A tűneteket már sokszor leírtam. Árokba folyik, dugulás a lakosságnál, stb.

 Bízom benne, hogy nem leszek ismét a "sóhivatalba" irányítva ez ügyben. És remélem, most már neked sikerül túljutni a csatornások eddigi válaszain. (kellene egy riasztó, megjavítottuk, stb.) Mert mi csak ilyen válaszokat kapunk. De azt nem tudjuk, hogy miért kell nekünk hetente kétszer telefonálni, itthon a csöveket tisztítani... Jobb vasárnapi programot is el tudnék képzelni. Mert borítékolhatom, hogy legkésőbb vasárnap délelőtt ismét üzemzavar lesz.

 A másik pedig a Tinódi utcai közvilágítás. Állítólag már folyamatban van. Jól tudom?

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maglodinyaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr532364674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Péter 2010.10.13. 19:04:30

Azt gondolom, minden bejelentésnek legyen maradandó nyoma. A hivatallal való eszmecsere, ha nincs nyoma a bejelentésnek, nem biztos, hogy hatásos (eredményes). Kicsit nevetségesnek tűnhet, de azt javaslom, írásban legyen bejelentve, annak rendje s módja szerint, tértivevénnyel. Egyrészt megmarad a bejelentés nyoma, másrészt a közigazgatási Tv szabályai szerint kell azzal foglalkozni.

Nubbel 2010.10.22. 10:42:23

Tisztelt képviselőtestület, tisztelt Móczár úr,

A képviselőtestület első ülésén november 1-től felmentett Zalavári Bélát. Azt hiszem sokan vagyunk, akik szeretnénk megtudni az okát, indokát. Amit Tabányi Páltól az ujságban leirtak, az inkább személyes ellentétnek hangzik, mint komoly indoklásnak.
Megkérdezném, hogy ez lett volna Maglód legégetöbb problémája? A választások ota nagyon elcsitult itt az "oldal", és a Város honlapján sem látni semmi változást.
Ugyan azok az elavult 2006-2007-2008-és 9-es
hirek, bejegyzések láthatók.
Semmi mozgolódás, semmi új.

B. Márton 2010.10.28. 21:09:59

És mint látjuk, a párbeszéd is csak a kampány alatt volt kölcsönös...

Nubbel 2010.11.02. 19:09:59

???
ennyi volt? olyan kihalt lett itt.
Hát, sokat nem tudtunk meg abból hogy mi következik most, a választások után.
Eddig legalább a "MI" cimü ujság hasábjain keresztül értesülhettünk 1-2 dologról, ha nagyon egyoldaluan is. De ma már csak Poór Mara irásait olvashatjuk, amiben igen csak lepocskondiáz mindenkit aki erre a testületre szavazott.
Lehet hogy nagyon tanulságosnak szánta a kis torz szüleményét, de nem tudom. Talán nem kéne abba a tálban köpni amelyikből eszik az ember. Még akkor sem, ha megbántva érzi magát.
Na de ez nem téma. Van nekünk más problémánk,ami az itt lakóknak fontosabb, és BIZOM benne hogy egyszer orvosolva is lesznek.
Talán megint ír valaki egy pár mondatot arról, hogy mit is várhatunk.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.11.02. 19:23:56

Nem köteles a polgármester indokolni a menesztést, de illene.
Sajnos idő síkon nagyon rossz döntés volt! A felnőttképzés kellős közepén meneszteni azt a vezetőt, aki az egész projektet viszi, átlátja....
Igaz nem nagy ügy ha bukik a projekt, mert csak 60 milliót kell visszafizetni!!!!
Az menesztett igazgató szakmai alkalmatlansága pedig nem merült fel, amit maga a polgármester mondott a szép korúak ünnepén a színpadon.

A párbeszédről csak annyit, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben most nem kaptam szót a testületi ülésen. Ezért E-mail-on kellett tájékoztatnom a polgármestert a korábbi megállapodásunk felrúgásának következményéről.
Sajnálom, hogy nem tanultak a Fidesz erőpolitikai hibáiból.

Sajnos már hozott a testület olyan döntést, amivel túllépte a hatáskörét.

Az APEH weblapján (nyilvános adat) megtalálható egy helyi kivitelező, akivel a hivatal üzletel. Csupán az önkormányzati és az államháztartási törvényt sérti a köztartozással rendelkező céggel való szerződés kötés. A szép az egészben, hogy Maglód városának tartozik a kivitelező. Becsléseink szerint 8 millió Ft-ot meghaladja a köztartozása. A becslést korábbi nyilvános iratok alapján tettük meg, ahol konkrét számok szerepeltek!!

November 8-ig nem közlök pontos információt, adatokat, mivel a polgármester azt mondta az elmúlt testületi ülésen, hogy a kivitelező megfizette a tartozását. Az APEH adatbázisa hetente frissül. Hamarosan kiderül, hogy így van e?!

Nos'.... amikor egy megkérdezzük az illetékest az ügyben és mellébeszélés a válasz, akkor sem beszélhetünk párbeszédről.

Innét is üzenem a testület és a hivatal illetékeseinek, hogy a Civil Kontroll Egyesület nem keres a kákán is csomót, de ahol olyat találunk, amiből baj lehet, arra felhívjuk a figyelmet. Ezt meg kéne köszönni és nem ellenlábast látni bennünk.

A polgármester és a CKE együttműködési (elvi) megállapodását nem mi rúgtuk fel.

Ennek ellenére, ha nem közvetlenül, de közvetetten a tiszta fej, tiszta kéz elvén kívülről segítjük a városvezetőket a keskeny ösvényen maradni.

Kovács Zoltán

meredisz 2010.11.04. 20:18:12

Borzasztó ami ezen a településen történik. Nem tudom elhinni, hogy ennyire nem látnak tisztán az emberek. A magházzal kapcsolatos anomália pedig a legfelfoghatatlan az egészben! Hogy pusztán személyeskedésből kirugjanak valakit aki jól csinálta amit csinált... az egész képviselő testületet és a polgármestert pedig méginkább minősíti, hogy nagyban tettek arra, hogy a felnőttképzési program bedőlése milyen következményekkel járhat-mind az emberekre mind a településre nézve.- most olvasom a maglod.hu-n hogy ez a tóth istván lesz a vezetője az intézménynek... és ugyan mit fog ő ott csinálni....? kiszolgálja a tabányi és a társasága igényeit. esetleg még egy 553354. táncházat! egyéb iránt utána kerestem az interneten "bukaresti Magyar Kulturális Intézet korábbi vezetője" nem tóth istván úr hanem egy bizonyos beke andrás.

Darázs84. 2010.11.08. 13:24:02

A választó megtette kötelességét, a választó elmehet.
A ...-ba.

Szalay Péter 2010.11.08. 20:17:19

@meredisz: Helyesebben, volt kapcsolat: Tóth Úr neve felbukkan 2007 évben egy hírben: "...A Tóth István kulturális intézeti aligazgató által „vezényelt” Magyar Zene Fesztiválja olyan fiatal zenészeknek szól, akiknek Bukarestben nincs megmutatkozási lehetőségük. A fesztivál célja a klasszikus és kortárs magyar zenei értékek megismertetése Romániában, valamint olyan fiatal román tehetségek felfedezése és támogatása, akik vállalják, hogy magyar zeneműveket is játsszanak." Forrás: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pgqH0T0xQiIJ:www.magyarintezet.hu/index2.jsp%3Flang%3DHUN%26id%3D24025%26high_art%3Dfalse%26page%3D1%26HomeID%3D4%26std_func%3DPRS+T%C3%B3th+Istv%C3%A1n+bukaresti+Magyar+Kultur%C3%A1lis+Int%C3%A9zet&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Nubbel 2010.11.09. 16:32:55

Nem szeretnék kötözködni,
DE, a választások elött szó volt a Tinodi utcai
lámpákról, amik nincsenek /a XXI.században/.
Akkor egyesek nagy hangon igérték, már minden
folyamatban van, jönnek, csinálják, stb-stb.
Most novembert irunk, 5órakor már sötét van,
és a Tinódi utcában még mindig a sötétség az úr.
Ennyit érnek az igéretek? persze lehet hogy majd jön a válasz, ha ránk szavaztak volna már lenne.
Talán valami elkerülte a figyelmemet?
Pl,az hogy csak akkor teszünk valamit a köz érdekében, ha mi "uralkodhatunk" ? Különben mit érdekel hogy mi van Maglódon ?
Ha egyszer valaki elesik a vak sötétben, és komolyan megsérül? akkor ki lesz a felelős?
A szentjánosbogár mert nem világított?
Sajnos az az érzésem, hogy itt a fontosság,
vagy az égető szükség, nem játszik szerepet. /azt már meg sem merek kérdezni a Marcitól, hogy hogy áll a szennyvíz/ Ezzel szemben lett, vagy van egy Tóth urunk a Magház élére, és vajon mennyit ért hozzá? Ez lett volna valóban a legfontosabb.
Elszomorító.

Szalay Péter 2010.11.10. 21:10:42

@Nubbel:
Valóban elszomorító! A kertem víz alatt áll most is, az egyik szomszédom kertjében a szivattyú hónapok óta megy... Kit érdekel?! A hivataltól messzebb van a Tinódi utca, meg a kertünk is, mint a valódi távolság... Fényévnyi távolságban vagyunk kedves Nubbel a hivataltól.

Szalay Péter 2010.11.10. 21:17:27

@cke-maglod:
Kár volt leszedni az érintett cég kérésére a cikket ma a honlapról. Persze, tudom: jogállamban élünk...de mi lehet fontosabb a tényeknél?

(Elnézést Márton, hogy ezt ide írtam, de legalább ide írhatom...)

Nubbel 2010.11.13. 11:57:50

Hát, mi bizony nem csak a hivataltól vagyunk egy fényévnyire, hanem mindentől.
Úgy érzem,itt először a fejekben kéne rendet tenni, és eldönteni mit akarunk.
Városunkat elöbbre vinni, fejleszteni,kiépíteni, szépiteni, vagy mindenkit lesöpörni a szinről, aki valamiért nem szimpatikus. Kerül amibe kerül.
Amire igazán égetően szükség lenne, arra nincs pénz. De amikor az ablakon kell "kidobni" akkor semmi sem drága. Ideje lenne végre elkezdeni bizonyítani, legalább egy kicsit, hogy az emberek
lássák, érezzék, hogy jól választottak.
Mert ugye azt azért a Polgármester úrnak is tudnia kell, hogy őt nem azért szavazták meg annyian, mert annyira jó volt, hanem mert Ő volt a kissebbik rossz.
Tévednék? nem hiszem.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.11.14. 08:43:52

@Nubbel:

A polgármester megválasztása nem feltétlenül ezen múlt. Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a kisebbik rossz elve alapján nyert ismét. Akkor lehetne egy ilyen összehasonlító jelzőt elfogadni, ha már a kihívja is egy ciklust teljesített volna.

szerintem pedig azért választották újra a polgármestert a hívei, mert az elmúlt kettő ciklus alatt hozzászokott a nép az ő stílusához, hogy nem kívántak ezen változtatni.
A közelébe férkőzött vállalkozói és családi körök nem a teljesítmény alapján kerültek a körbe, hanem a haveri, rokoni körökből.
Amint egy új és igazságos közteherviselést és szakmai képzettséget igénylő jövőt hirdettünk meg, amit a Fidesz is beemelt a programjába, azonnal összezárt a népes "család"
Tehát arra szavazott az urnák elé járultak többsége, (és nem alakosság többsége)ne változzon itt semmi. Maradjon a kéz-kezet mos alapon történő ügyintézés és megítélés. Megrettent az a gyengén teljesítő hivatali apparátus, akik nem képesek egy ekkora város igényi szerint teljesíteni. Ezért mozgósítva az elkötelezett híveket, hatalomban tartották a régi polgármestert, ezzel nyerve még 4 évet.
Amennyiben nem így alakul, akkor vélhetően komoly változásokon ment volna keresztül a város. De ebbe nem mennék bele, mert az most csak vízió!

Péter! Nem a jogállamiság miatt került le a köztartozással rendelkező cégről a cikk, hanem a helyi vállalkozók védelem elv alapján.
A probléma nem az említett cégnél kezdődik, hanem a törvényt sértő hivatallal.
Ettől még jogos az a kérdés, hogy:

- és miért alkalmaz kettős mércét a hivatal az adóhátralékosok tekintetében?

Amíg vannak olyan (kegyelt) vállalkozók, akik felhalmozott tartozásukért cserébe újabb megbízást kapnak a várostól, addig a többi vállalkozó a törvényi lehetőség szerint, azonnali behajtással büntetésben részsülnek.
Az adótartozás szankcionálásával semmi gondom, mert törvény van rá! De miért vannak kivételek?

Tehát a sorok közt olvasva az is kitűnik, hogy nem jött volna jól ezeknek a belső körhöz tartozó haveri szálaknak egy új, tisztakezű, sehová el nem kötelezett, valós civil többség. Különben ezek mind kiderültek volna, és napvilágot látva az összes kettős mérce alapján keletkezett ügy, komoly kérdéseket vetett volna fel.
Igaz a kérdések most is léteznek, de nem kapunk rá választ! MÉG! De eljön azaz idő is hamarosan, amikor már nem csak mi kérdezünk.

előrelátó69 2011.06.02. 15:41:25

Tisztelt Nubbel.Üdv a klubban.A polgármester és sleppje káros tevékenységét előre látta a Fidesz frakció.És láss csodát egyből ki lett fizetve egy projektcég részére a 70 milliós összeg (hitelből!!!!!!!!!!)ami eleve vitathathó.a fidesz bírósági döntéshez kötötte a kifizetést.akkor ki vigyáz a város pénzére?a mostani banda?ugye nem?!
süti beállítások módosítása