Látogatók száma:

Maglódi Nyaraló

Maglód Nyaralói részének gondjai bajai, amin az önkormányzat csak elcsodálkozik, majd elfelejt.

Friss topikok

A szennyvíz ma is színre lépett.

2010.09.03. 10:14 B. Márton

Mint az első bejegyzésemben írtam. "kb. 2 hetente hibásodik meg a Nyaralói állomásnál lévő átemelő." Azóta majdnem 3 hét telt el. Sokáig bírta. De ma reggel ismét nehezen folyt le a víz a lefolyóba. (helyi zsargonnal: buborékolt a WC, zuhanyzó, stb.) Az első képen láthatjuk, hová folyik ezalatt a szennyvíz. (ennyi erővel mi is tudnánk az árokba szivattyúzni, sokkal olcsóbb lenne) A másodikon pedig a megtelt hálózat látható a telekhatáron belül. Aki esetleg nem tudná, a szennyvíz lefolyónak az a lényege, hogy folyamatosan, egyenletesen folyjon. Ha túl gyors, akkor a víz nem viszi magával a szilárdabb dolgokat, ami duguláshoz vezet. Vagy, mint esetünkben, ha nem folyik, akkor a szilárd dolgok leülepednek a csőben, ezzel szintén dugulást okozva. És mint látható a második képen, a magán telkek területén is tele a cső. Ezt a dugulást kinek is kell majd elhárítania? Sejtem. De kinek a hibájából ered?

Bár a kéthetente meghibásodik, kicsit pontatlan, annak fényében, hogy néhány naponta egy szippantós kocsi jön az átemelőhöz. Józan paraszti ésszel már nem is működik, csak szippantják? Hónapok óta nem sikerül megjavítani? De ami igazán érdekel, miért kell havonta többször emiatt bosszankodni? Esetenként nekünk, a lakosságnak a dugulást elhárítani?

 

 

83 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maglodinyaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr582268484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B. Márton 2010.09.10. 18:15:30

Most ismét tele a csatorna. (Tudom, tudom az eső.)
De ez nem vigasztal, hiszen ilyenkor is fürdünk, mosunk, wc-t használunk. És ismét a dugulás veszély. De most legalább nem feltűnő, ahogy az átemelőnél ömlik a cucc az árokba, hiszen minden vizes. (Persze az árok nem vezet sehová. Ezért itt marad a talaj(bel)vízben. Hogy is van a "kutak védelme?")
Környezet tudatos megoldások Maglód 2010... Gratulálok.
Miért ilyen a hozzá állás? Ha valami környezetvédő valami büntetést is kiszab, akkor még inkább nem lesz pénz megjavítani az átemelőt.

B. Márton 2010.09.11. 11:55:51

@moczar.istvan
"Mint képviselő a településfejlesztés, a környezetvédelem, az egészségügy területén fejteném ki tevékenységemet és hasznosítanám tapasztalataimat."
"Maglódi Nyaraló környezetének javítása. A levegő és a talaj szennyeződésének csökkentése, az ásott kutak védelme. A parlagfű folyamatos irtása a városrészen belül és a külterületen."
"Maglód közélete több sebtől vérzik. Ez az állapot kihat a lakosság hangulatára, semmi sem jó, ami van, pedig Maglód az elmúlt 6 évben többet fejlődött, mint 100 év alatt."
Had kapaszkodjak ezekbe a mondatokba. Mint lelkes környezetvédő és a jelenlegi polgármesterrel azonos színekben induló, miért nem motivál ez az ügy? Szerintem az ásott kutak védelméhez és a talajszennyezéshez szorosan kapcsolódik. Sőt nagyobb kárt okoz, mint a parlagfű. És valóban nem jó, ami van. Mert nem működik rendesen már évek óta. Mióta Maglód átvette Gyömrőtől. Az antenna, amit az átemelőnél látunk (az jelezte az üzemzavart) Gyömrőre jelzett. Nyilván ott már megszűnt a jel fogadója. Ezzel szemben Maglód 2007 óta ígérgeti az SMS-riasztó beszerzését. De nem sikerül beszerezni. A szivattyú sem működik, és úgy látom, a szippantós IFA hétvégén nem dolgozik. 24 órája senkinek nem gond, hogy a talajra, árokba folyik ki a cucc.
Pedig az emberek hétvégén is használnak vizet. Sőt ilyenkor vannak a nagymosások. Vagyis még több szennyvíz. Ráadásul a Csatornázási művek vezetője többször hangozatta, esőben gyorsabban telik a csatorna. Egy napja esik az eső. De senkinek nem jut eszébe intézkedni. És évek óta nem képesek kijavítani a hibát, beszerezni a jelző berendezést.

moczar.istvan 2010.09.16. 17:55:39

Könyörgöm Marci! Mint állampolgárnak annyi jogom van a döntéshozók felé, mint Neked. Ha képviselő lennék, megértem a célzásaidat. Bár a zöldek elnöke vagyok, az elmúlt 4 évben soha nem hívtak meg a szakbizottság üléseire, igyekeztek távol tartani minden, környezetvédelmi belső ügyektől. Néhány napja lefotóztam az állomás vécéjét. Borzalmas látvány. A infrastruktúra (víz, gáz, csatorna, stb.) szolgáltatás, üzemeltetését cégek végzik. Csak annyit tehetünk, hogy telefonon felhívjuk őket és beszámolunk az anomáliákról, vagy írunk az önkormányzatnak. Ha nem történik semmi, országos a felettes szerveknek kell címezni a levelet.

B. Márton 2010.09.17. 09:24:31

@moczar.istvan:
Könyörögni azért nem kell. Idáig sem a szellemi képességeimen múlott a dolog.

Így van, egyforma a jogunk csatorna ügyben. Idáig én vezetek telefonálás, stb. (odafigyelés) ügyben. Gondoltam a zöldek elnöke máshová is írhat levelet, mint az említett címekre.
Amúgy biztosan nagy röhögés lenne már a postán, ha írnék egy levelet az Országos csatornázási műveknek. Maximum a Fővárosinak, de ők is csodálkoznának, hogy mit is akarok tőlük. Hiszen a felsorolt közmű szolgáltatók közül pont a Csatorna a sajátunk. (Az önkormányzat cége.) (Ezen kívül még a Tefü ilyen.) De ezt most tényleg magyarázzam 4 testületi ciklus után?
A csatornázási cég vagy nem ad választ, vagy csak a sorok közötti válaszból vélhetjük, az Önkormányzat nem ad pénzt a szükséges anyagokra. És ez (is) így megy évek óta.
Pont ezen a probléma megoldási mechanizmuson kellene változtatni, miszerint írunk egy levelet valahová, majd három hónap múlva megérkezik a válasz, nem az ő hatáskörük. És évek múltán mire elér a levél, ahhoz, akinek a hatásköre, csak annyi lesz a válasz: kivizsgáltuk. Mindent rendben találtunk. És ezalatt évek teltek el, miközben semmi nem történt, de elmondhatjuk, mi mindent megtettünk... Ezt az idejét múlt bürokrata gondolkodásmódot kellene megváltoztatni. Amit szerintem a versenyszférából származó jelöltek fognak tudni megoldani. Hiszen egy verseny helyzetben lévő vállalkozásnál nem a több éves levelezgetés a napi rutin... De mikor ezt feszegettem, akkor szerinted "értelmiség ellenes" voltam. Nem vagyok az. Egyszerűen csak tudjuk, hogy más ritmusban halad az ügymenet egy verseny helyzetben lévő cégnél, mint egy állami intézményben... Legalábbis nálunk. Mert Németországban, amíg egy cigit elszívtam, megtörtént egy autó átirtása, biztosítással. És még az ügyintéző magyarázkodott, mivel váratlanul (előre bejelentkezés nélkül) mentünk nem tudta legyártatni a rendszámot. (gondoltam, akkor itt alszunk) De a magyarázkodásnak az volt a lényege: sajnos várnunk kell még 5 percet, amíg az alagsorban legyártják a rendszámot. Természetesen megnézhettem hogyan készül a rendszám.:)
Nálunk ez hogyan menne? Csak az okmányirodai IDŐPONT több hét. Majd az Ország EGYETLEN rendszám gyártó üzeme... És ez csak egy példa a hivatali különbségekről.

B. Márton 2010.09.17. 15:26:43

Ismét nem működik az átemelő. De nem ismétlem a részleteket, hiszen fentebb olvasható.
Szomorú, hogy egy hétig sem működik... És még szomorúbb, hogy ez évek óta így van.

Nubbel 2010.09.17. 16:18:08

@B. Márton:

A hibák miatti levelezésre egy ötlet.
A levelet "PANASZLEVÉL !" cimmel kell megírni.
Ezt ugyanis hivatalból köteles az illetékes 30 napon bellül megválaszolni.
TÖRVÉNY IRJA ELŐ !
Namármost itt azért van egy kis bibi, mert ez esetben az Önkormányzatnak kell a levelet küldeni.
DE OTT SAJNOS NEM ISMERIK EZT A TÖRVÉNYT !!!!!
/ a polgármesteri hivatalban sem/
Salyát bőrömön tapasztaltam.
Nem csak a 30 napról nem hallottak, de arrol sem hogy esetleg valamilyen formában válaszolni kellene.
Mivel, a törvények nem ismerése nem mentesít, stb-stb, a legközelebbi alkalommal a felettes szervükhöz kell címezni a levelet.
Gondolom van ilyen.

Nubbel 2010.09.17. 16:24:10

@B. Márton:

Hát ettöl a rendszertől még fényévekre vagyunk.
Azt, hogy ide eljussunk, mi már nem fogjuk megélni. /Itt az átirásra, és rendszámra gondolok./ Talán az a generácio, aki most születik.

sisa/Mária 2010.09.18. 09:23:30

@Nubbel: Önnek teljesen igaza van, az Önkormányzat/Polgármesteri Hivatalban nem szokás a levelekre történő válaszolás,az iktatás, ezen kívül még az is problémát jelent, hogy a telefonokat sem veszik fel a legtöbb esetben.

@ttR 2010.09.19. 20:48:01

Az önkormányzaton valóban nem szokták elkapkodni a dolgokat,tudom mert dolgoztam ott és láttam amit láttam,de ez nyilván nem csak maglódon van így :)

B. Márton 2010.09.22. 07:52:16

Ismét nem működik... (A kéthetes periódus jelentősen csökkent. És most az esőt sem okolhatjuk.)

Vaskó Krisztián 2010.09.22. 07:57:28

Tisztelt Fórumozók!
Kedves Márton!

Először is engedd meg, hogy e helyütt is megköszönjem, hogy vetted a fáradságot és létrehoztad Nyaraló blogját! Bár még sok-sok ilyen aktív és szemfüles polgárunk lenne...
Leíródott itt már sokféle vélemény, hozzászólás. Volt, ami nagyon is hasznosítható és volt, ami kevésbé, mert nem annyira a problémamegoldásra, hanem sokkal inkább személyes, vagy politikai célokra irányult.
Nos, a tegnapi nap folyamán sikerült előremutató, kecsegtető tárgyalásokat folytatnom a budapesti Városházán dr. György István a főpolgármester-helyettesi szék várományosával, valamint Vitézy Dáviddal a VEKE elnökével. Fideszes budapesti többség esetén komoly sanszunk lesz a BKV kihozatalára, valamint a szennyvízkérdésünk Budapesttel való megoldására. Nemsokára Maglódon is csitulni fognak a kampány miatti izgalmak, és kezdetét veheti a munka. Azt gondolom, hogy a Fidesz maglódi csoportja együtt tud gondolkodni bizonyos kérdésekben a Civil Kontrollal és Jobbik maglódi tagjaival is. Mindkettő programjában vannak olyan elemek, melyeket támogatni tudunk, mert az egész közösségünk érdekeit szolgálhatják. A baloldali, Fidesz-ellen küzdő Polgári Körrel nincs mit kezdenünk. Hatalomvágy, és öntömjénezés hatja át törekvéseiket, tisztelet a kevés kivételes esetnek. Elnökük eleve csak "mellékszerepre" degradálta a másik három listát állító szervezetet. Azt gondolom, hogy: na-na! Gondoljunk Virág elvtársra: - Szerénység, elvtársak, szerénység! A választások korántsem dőltek még el! Mindenkinek sok sikert kívánok és jó egészséget, sok jó ötletet Maglód város érdekében!

Barátsággal: Vaskó Krisztián, polgármester-jeleölt (Fidesz-KDNP)

Vaskó Krisztián 2010.09.22. 08:06:08

@sisa/Mária:
Kedves Mária!

Ezen az áldatlan állapoton azonnal változtatni fogunk! Ez nem pénz, csupán odafigyelés kérdése. Az önkormányzatot úgy kell vezetni, mintha versenyhelyzetben lenne ügyfeleinek kegyeiért. Szolgáltató önkormányzat! Emberszeretet! Deli Csaba egykori maglódi tanár úr, Rákosmente díszpolgára, a Bartók Béla Zeneikola örökös igazgatója, annak idején jól a fejünkbe véste: "Jó munkák alapja, a fegyelem és rend!"

Tisztelettel: Vaskó Krisztián

Vaskó Krisztián 2010.09.22. 08:09:36

@B. Márton: No komment! Tehetlen polgármesteri hivatal! Tehetetlen maglódi csatorna cég! Tényleg elég volt ebből! Maglódon változásra van szükség! Nincs további elvesztegethető időnk.

Vaskó Krisztián 2010.09.22. 08:14:13

@Nubbel:
Tisztelt Nubbel!

A törvényesség nem nagyon fogja meghatni a hivatalt és a polgármestert. Számos tapasztalattal tudnám ezt alátámasztani. Felettes szerv -Közig. Hivatal- pedig egyelőre nincs, a kormányzat jelenleg ennek visszaállításán is dolgozik. De egy dolog a törvény, a másik az erkölcs. Számomra ez talán még fontosabb is. Természetes emberi törvényszerűség szerintem, ha valakit levélben megkeresnek, akkor arra válaszol.

Üdvözlettel: V.K.

Nubbel 2010.09.22. 15:29:23

@Vaskó Krisztián:
Tisztelt Vaskó úr,

"a baloldali fidesz ellen küzdő Polgári Körrel nincs mit kezdenünk".
Miért is nincs ? Ott is vannak, lehetnek olyan ötletek amik jók, a Városnak !
Ez a küzdelem nem egy oldalu, pont az ön nyilatkozatából derül ki, hogy kölcsönös.
Mandinerből leirják, anékül hogy tudnák mijen céljaik, elképzeléseik, lennének. MAGLÓDÉRT.
Vaskó úr, /ugyan nem tudom ki az a Virág elvtárs / DE !
gondoljon néha ön is arra a Virág elvtársra:
Szerénység, elvtársak, SZERÉNYSÉG !
Hiszen a választások krántsen döltek még el!
M.E.

Müller Zsuzsanna 2010.09.22. 17:36:52

Tisztelt Vaskó Krisztián!

Keményen folyik a szerecsenmosdatás!
Ön és képviselőtársai úgy tesznek, mintha a Marsról pottyantak volna ide, és az elmúlt 4 évben nem Önök adták volna a képviselőtestület többségét.
Önök 4 éven keresztül felvették a tiszteletdíjukat.Amennyiben csak most értesülnek dolgokról,törvénytelenségekről, akkor miért is lettek önök díjazva? Ha Önök itt is csontvázakat találnak, az a saját szekrényükből hullott ki.

Ha már régóta tisztában vannak ezekkel, akkor hol a tisztes állampolgári viselkedés? Nem képviselői, mert ehhez elég lenne tisztességes embernek lenni!
Vagy erkölcsi értékrendje alapján a kampány lázában finoman szólva csúsztat?

Bármelyik kérdésre is pozitív, igenlő választ ad, és a 3 kérdés közül valamelyik mögött az igazság lapul, az pusztán az Önök alkalmatlanságát mutatja.
Vagy erkölcsileg, vagy szakmailag alkalmatlanok, egyik sem jó a településre nézve!

Az utolsó kérdésem: Hol lehet elolvasni a maglódi Jobbik programját?

Üdvözlettel, Müller Zsuzsanna

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.22. 20:55:40

Örülök, hogy Vaskó Krisztián polgármester-jelölt a rövidített változatban olvasható programunkból talált olyat, amiben együtt tudunk megvalósítani.

Kifejezettem örülök, hogy bizonyos kérdésekről tesz említést, mert mi is így gondoljuk. Azaz, a Civil Kontroll Egyesület nem kíván természetes szövetségese lenni egyik szereplőnek sem a választások után.

Amiben egyet tudunk érteni, azt támogatni fogjuk, érkezzen a javaslat bármely oldalról.
Nem az a lényeg, hogy ki mondja, hanem az, hogy mit mond! Egy kritérium van! Maglód érdekét szolgálja a cél.

Tényleg, hol lehet a Jobbik programjáról olvasni?

Kovács Zoltán
CKE Maglód

Rádi László · http://maglodjobbik.info 2010.09.22. 23:52:04

@Müller Zsuzsanna: Kedves Zsuzsa! A Jobbik maglódi programjáról,ez idáig csak a Maglód újság szerkesztői tudhattak. De úgy látszik,kiszivárgott programunk a szerkesztőségből. Hamarosan olvasható lesz a honlapjainkon,valamint írott formában is eljut a választó polgárokhoz.Szebb Jövőt!

Vaskó Krisztián 2010.09.23. 10:00:03

@Nubbel: Kedves M.E.!

Ígérem igyekezni fogok. :) De ez a baloldali Polgári Kör kissé megüli a gyomromat. Orbán Viktor nem ezért hívta őket életre. Ráadásul a Fidesz színeit használva megpróbálják megtéveszteni a választókat. Felelőtlen, kalandor eljárás ez. Mert fogalmuk nincs a valós pénzügyi helyzetről. Van olyan jelöltjük például, aki középiskolát ígér. Maglódnak az eszére kell hallgatnia és ezért a Fidesz szavaznia. Senki más nem fogja tudni orvosolni a csődhelyzetet csak mi. De nem akarjuk mindenáron ezt a felelősséget, ahogy a választók, és a gondviselés akarja.

Virág elvtársat idézném újfent (Bacsó: Tanú): "Ha van valami, amit szeretek magamban az a szerénység."

Komolyra fordítva a szót programunk tartalmazza a megoldási javaslatainkat. Készek vagyunk Maglód helyzetének a megoldására. Készek vagyunk a szolgálatra. Mert ismerjük Jézus szavait; "aki első akar lenni ti közöttetek az legyen a ti szolgátok". A város dönt majd nemsokára, milyen szolgát vagy urat akar magának. Itt az idő a változásra!
V.K.

Vaskó Krisztián 2010.09.23. 10:01:29

@Nubbel:

Kedves M.E.!

Ígérem igyekezni fogok. :) De ez a baloldali Polgári Kör kissé megüli a gyomromat. Orbán Viktor nem ezért hívta őket életre. Ráadásul a Fidesz színeit használva megpróbálják megtéveszteni a választókat. Felelőtlen, kalandor eljárás ez. Mert fogalmuk nincs a valós pénzügyi helyzetről. Van olyan jelöltjük például, aki középiskolát ígér. Maglódnak az eszére kell hallgatnia és ezért a Fidesz szavaznia. Senki más nem fogja tudni orvosolni a csődhelyzetet csak mi. De nem akarjuk mindenáron ezt a felelősséget, ahogy a választók, és a gondviselés akarja.

Virág elvtársat idézném újfent (Bacsó: Tanú): "Ha van valami, amit szeretek magamban az a szerénység."

Komolyra fordítva a szót programunk tartalmazza a megoldási javaslatainkat. Készek vagyunk Maglód helyzetének a megoldására. Készek vagyunk a szolgálatra. Mert ismerjük Jézus szavait; "aki első akar lenni ti közöttetek az legyen a ti szolgátok". A város dönt majd nemsokára, milyen szolgát vagy urat akar magának. Itt az idő a változásra!
V.K.

Vaskó Krisztián 2010.09.23. 10:24:03

@Müller Zsuzsanna:
Kedves Zsuzsa!

Ismerjük egymást azokból az időkből, amikor még fideszes szerettél volna lenni, amikor még nem „Móczár-közeli”, hanem „Viktor-közeli” . Ezért bocsásd meg nekem, de kérlek maradjunk a tegeződésnél. Remélem nem haragszol meg. Mi adtuk a többséget, de a határozatainkat nem hajtotta végre a polgármester. Ellenben végrehajtott olyanokat, amelyekről nem döntöttünk.

No, álljunk is meg egy pillanatra, a tisztességemet kérlek ne kérdőjeled meg, mert azt senkinek sem engedem. Mert az megvan, őrzőm, féltem! Ugye megérted? Tévedni tévedtünk bizonyára többször is. Hoztunk rossz döntéseket, az is tuti. De nem adtuk el magunkat soha senkinek, semmikor!!! Sem az Auchannak, sem az Elephant Holdingnak, sem a T-mobilnak, sem 100 milliós óvodaudvart készítető MSZP-SZDSZ-es pályázatíróknak.

De ez már egyrészt személyes, másrészt messze visz a szennyvízkérdéstől. Vagy mégsem?

Úgy szakmailag, mint emberileg készek vagyunk a kivételesen nehéz feladat megoldására. Nyilván Neked más a véleményed. Oké! Elfogadom, legyen. De ezen túllépni nem fogunk tudni.

Pénz!
No, ez is egy érdekes kérdés. Egy képviselő Maglódon, ha nem bizottsági elnök, akkor kb. 30 000 Ft-t kap kézbe, ha bizottsági elnök 45 000 körül. Én alpolgármesterként 87 000-et és ehhez 30 000 költségtérítést. Polgármesterünk 270 000-et és ehhez még 100 000 Ft. költségtérítést. Maglódon messze a legalacsonyabbak a képviselői és alpolgármesteri tiszteletdíja. Lehet, többen azon a véleményen vannak nem kéne egy fillér sem. Lehet. De akkor most pl. Te, hogy kérnél számon minket? Ingyen munkát nem lehet számon kérni, mert ajándék. De, ahogy a Polgári Kör jelöltjei oda akarnának jutni szerintem, még fizetnének is csak képviselők lehessenek.

Üdvözlettel:
Vaskó Krisztián

Vaskó Krisztián 2010.09.23. 10:29:53

@cke-maglod:

Tisztelt Kovács Elnök Úr!

A pénteki fórumokon azért résztveszünk. Felajánljuk az együttgondolkodás, együttmunkálkodás lehetőségét a város érdekében. Szükségünk van az Önök szakértelmére és elkötelezettségére.
Sok sikert a választásokon!

Barátsággal:
Vaskó Krisztián

Vaskó Krisztián 2010.09.23. 10:40:43

@Rádi László:
Kedves Rádi Elnök Úr!

Gyerekkorból, fiatalkorból datálódik az ismeretségünk ezért a tegeződés. :)
Hétfőn már elkészült a Maglód újság, de a szállítás és a posta lassúsága miatt csak ma kezdik hordani. De nem is elsősorban a kinyomtatott programra gondoltam. Volt szerencsém ugyanis a Maglódi Klenova Napi rendezvényen közösen bemutatkozni néhány jobbikos jelölttel. Köztük Marton Gáborral, akinek néhai édesapja régi fideszes "harcostársam" volt, és akit a mai napig nagyon tisztelek.

Barátsággal:
Vaskó Krisztián

Müller Zsuzsanna 2010.09.23. 15:15:27

@Vaskó Krisztián:

Szia Krisztián!

Igen, én is emlékszem, hogy 2006-ban majdnem beléptem a Fideszbe. Ki is töltöttem a jelentkezési lapot, amit aztán Te elveszítettél. Majd adtál egy új lapot, amit én veszítettem el. Mivel én azt gondolom, hogy nincsenek véletlenek, ez egy égi jel volt a számomra, hogy nem szabad belépnem a Fideszbe. Aztán eltelt félév, és megértettem, hogy miért nincs semmi keresnivalóm köztetek.
Ez egy hosszabb történet, és nem mondanék igazat, ha csak a helyi Fideszben keresném az okokat. Az országos sem az, amira én 4 évvel ezelőttig számítottam. Kinyilt a szemem, nem szégyellem, hogy volt idő, amikor még hittem bennük.
Baloldali Polgári Kört emlegettek, bár gondolom nem mondok újat azzal, hogy a bal- és jobboldali kategória idejétmúlt. Vannak emberek, kik nemzetben gondolkodnak, és vannak akik idegen befolyás alatt állnak. Persze tisztában vagyok vele, hogy Móczár doktorra gondolsz ezzel a mondatoddal. Mindannyiunk számára köztudott a doktor úr politikai szerepvállalása még a "rendszerváltás" előtti időből, gondolom számotokra sem titok Martonyi külügyminiszter úr MSZMP-s múltja, és végignézhetjük a narancsos padsorokat a Parlamentben.
Akkor hogy is van ez? Külügyminiszternek jó, de önkormányzati képviselőnek nem?
Itt, helyi szinten a választás ne pártpolitikai csatározás legyen!
Nézzük meg, hogy eddig ki, mit tett, és a jövőben mit tenne Maglódért! Ne egy logó döntsön, ne az országos Fidesz tavaszi sikerét meglovagolva akarjatok nyerni!

Számonkérni nem a tiszteletdíj okán lehet a képviselőket, hanem az esküjük végett! Ez egy óriási gondolkodásbeli különbség kettőnk között!
A jó és megbízható munka nem a fizettségtől függ, hanem az embertől!

Azt írod, hogy voltak testületi döntések, amik nem lettek végrehajtva. Már megbocsáss, de példának okáért a játszótér építési program elmaradása két és fél év után tünt fel? Eddig nem vetették észre, hogy a megálmodott játszóterek nincsenek ott?
A Mag-Ház körüli anomáliák szintén 3 év távlatából váltak nyilvánvalóvá?
Ez nagyon kampányízű!!

Üdvözlettel, Müller Zsuzsanna

Müller Zsuzsanna 2010.09.23. 16:31:22

Szia Krisztián!

Igen, én is emlékszem, hogy 2006-ban majdnem beléptem a Fideszbe. Ki is töltöttem a jelentkezési lapot, amit aztán Te elveszítettél. Majd adtál egy új lapot, amit én veszítettem el. Mivel én azt gondolom, hogy nincsenek véletlenek, ez egy égi jel volt a számomra, hogy nem szabad belépnem a Fideszbe. Aztán eltelt félév, és megértettem, hogy miért nincs semmi keresnivalóm köztetek.
Ez egy hosszabb történet, és nem mondanék igazat, ha csak a helyi Fideszben keresném az okokat. Az országos sem az, amira én 4 évvel ezelőttig számítottam. Kinyilt a szemem, nem szégyellem, hogy volt idő, amikor még hittem bennük.
Baloldali Polgári Kört emlegettek, bár gondolom nem mondok újat azzal, hogy a bal- és jobboldali kategória idejétmúlt. Vannak emberek, kik nemzetben gondolkodnak, és vannak akik idegen befolyás alatt állnak. Persze tisztában vagyok vele, hogy Móczár doktorra gondolsz ezzel a mondatoddal. Mindannyiunk számára köztudott a doktor úr politikai szerepvállalása még a "rendszerváltás" előtti időből, gondolom számotokra sem titok Martonyi külügyminiszter úr MSZMP-s múltja, és végignézhetjük a narancsos padsorokat a Parlamentben.
Akkor hogy is van ez? Külügyminiszternek jó, de önkormányzati képviselőnek nem?
Itt, helyi szinten a választás ne pártpolitikai csatározás legyen!
Nézzük meg, hogy eddig ki, mit tett, és a jövőben mit tenne Maglódért! Ne egy logó döntsön, ne az országos Fidesz tavaszi sikerét meglovagolva akarjatok nyerni!

Számonkérni nem a tiszteletdíj okán lehet a képviselőket, hanem az esküjük végett! Ez egy óriási gondolkodásbeli különbség kettőnk között!
A jó és megbízható munka nem a fizettségtől függ, hanem az embertől!

Azt írod, hogy voltak testületi döntések, amik nem lettek végrehajtva. Már megbocsáss, de példának okáért a játszótér építési program elmaradása két és fél év után tünt fel? Eddig nem vetették észre, hogy a megálmodott játszóterek nincsenek ott?
A Mag-Ház körüli anomáliák szintén 3 év távlatából váltak nyilvánvalóvá?
Ez nagyon kampányízű!!

Üdvözlettel, Müller Zsuzsanna

Müller Zsuzsanna 2010.09.23. 16:33:52

Elnézést, de valamiért 2-szer is megjelentem!
Első alkalommal olyan volt, mintha nem ment volna el a hozzászólásom, és most, hogy másodszor is elküldtem, megjelent az első is.
Bocsi!

marady 2010.09.23. 17:18:35

Kedves Zsuzsa!
Attól, hogy Te nem hallottál róla, attól mi még négy éven át folyton felvetettük az anomáliákat. Ezért is romlott meg a Polgármester úrral a kapcsolatunk többek közt.
Más. Úgy látom, Rád is jellemző a kognitív diszonancia. Ha valakinek hinni akarsz, azt bármi áron megteszed. Ha a Maglódias Népkör (jelenlegi nevén Polgári kör) Biszku Bélát indítaná, Te arra is találnál magyarázatot, hogy miért támogasd. Tudomásul veszem, hogy Neked a Fidesz nem elég, de akkor miért nem a Jobbik? Hozzájuk nem kell módosítanod tudatállapotodat.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.23. 18:14:59

Tisztelt Vaskó Krisztián!

Nagy szeretettel várjuk Önöket és minden érdeklődőt a holnapi lakossági fórumunkra.

Nyitottak vagyunk az együttműködésre, ha Ön lesz a polgármester számíthat szakmai hátterünkre. Sajnos az eddig vezetés nem látta be ennek fontosságát és látjuk is az eredményét.

Új irányt, új lendületet, új emberekkel lehet megvalósítani!

Szalay Péter 2010.09.23. 18:50:27

Kedves itt lévő Mindenki! Noha csak Krisztián jelezte, hogy ott lesznek pénteken a MAGHÁZban, /szaván fogjuk :)/ szerényen javaslom, és kérem Önöket, tiszteljenek meg bizalmukkal a fórumon!

Müller Zsuzsanna 2010.09.23. 21:28:39

Tisztelt Fórumozók!

Egy nagyon érdekes cikk került a figyelmem középpontjába, idemásolom.

Fideszes szocpol-visszaélés Maglódon?

Visszaélt az állami lakásépítési kedvezménnyel - ismertebb nevén a "szocpollal" - Maglód fideszes alpolgármestere, Hadnagy Zsolt - értesült lapunk. Vagyis az igénylés beadásának idején már volt saját lakástulajdona, feleségével közösen.

A lakáscélú állami támogatások igénybevételéről szóló, 2001-es rendelet szerint "lakás építéséhez, vásárlásához, állandó használati jog megszerzéséhez közvetlen támogatások akkor igényelhetők, ha az igénylőnek, házastársának, élettársának (...) lakástulajdona, állandó lakáshasználati joga nincs, illetve e jogok ingatlan-nyilvántartási bejegyzésére irányuló kérelme nincs folyamatban".

A Népszava információ szerint Hadnagy még 2006. szeptembere előtt nyújtott be szocpol-igénylést egy Tompa Mihály utcai - 593 négyzetméteres alapterületű - ingatlan megvételére, míg nejével, Hadnagy Judittal egészen 2007. augusztusának végéig voltak tulajdonosok ugyancsak Maglódon egy Horváth Mihály utcai házban. (A monori földhivatalnál egyébként 2006. áprilisában jegyezték be őket a Tompa utcai telek tulajdonosaiként.) Az ingatlan megvételéhez kölcsönt vettek fel, amelyhez a magyar államtól 2 millió 400 ezer forintot, míg a finanszírozó pénzintézettől kedvezményes hitelként 15 millió forintot kaptak. A Fidesz maglódi honlapján jelenleg is a Tompa Mihály utca szerepel lakhelyként Hadnagy Zsolt neve mellett.

Úgy tudjuk, a Tompa utcai ingatlan kedvezőbb feltételű megvásárlásért Hadnagy az önkormányzatnál ígért munkahelyet a korábbi - a lapunk birtokában lévő tulajdoni lapon is feltüntetett - tulajdonosnak, aki ma a polgármesteri hivatalnál dolgozik.

Hadnagy Zsolt, Maglód 4-es számú választókörzetének fideszes önkormányzati képviselője lapunk munkatársától értesült az ügyről: mint megkeresésünkre elmondta, senki nem kereste még ilyen ügyben, és korábban sem támadták ilyesmivel. "Nem emlékszem rá, hogy kértem volna ilyen támogatást, arra sem, hogy nem kértem" - fogalmazott az alpolgármester, és kiemelte: ha érkezett is ilyen címen pénz hozzá, akkor sem ő igényelte; szerinte a bank hibázhatott. Utalt arra is, hogy szerinte ez is egy lehet azon értesülések közül, amelyek "mostanság beesnek a lapokhoz". "Akkor is zörög a haraszt, ha válaszolok erre, akkor is, ha nem" - jegyezte meg.

Népszava-információ

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=350105

Itt a link, ahol elérhető, és ellenőrízhető, hogy változtatás nélkül tettem fel.

Üdvözlettel, Müller Zsuzsanna

Müller Zsuzsanna 2010.09.23. 23:49:56

Üdv Marady!

Több éves ügyeket emlegettek, és most készültök a helyzeten változtatni. Eddig miért nem tettétek meg a szükséges lépéseket, ha itt tényleges törvénytelenségekről van szó? Vagy a biztos többséggel a hátatok mögött is ennyire tehetetlenek vagytok? Akkor viszont nem érdemlitek meg, hogy még egyszer a testületbe kerüljetek.

Hogy is van ez Biszku Bélával?
A Fidesz támogatta ugye a Jobbik törvényjavaslatát, tudod a volt kommunista vezérek kiemelt nyugdíjának megvonásáról és a mindenkori minimál nyugdíjat adná nekik!! Gondolom innen jutott az eszedbe Biszku! Vagy lehet, hogy rosszul emlékszem és védi őket?

Tudod, Martonyi....

Nekem a fidesz nem kevés, hanem már túl sok. Túl sok liberális......, túl sok szolgalélek, túl sok álszent, túl sok öndicséret.....
Országos ügyekben Jobbik ( most lehet szélsőségezni, rasszistázni, csak úgy fideszesen, ahogy szoktátok, és törhetitek a fejeteket, hogy most baloldali vagy szélsőséges, rasszita, kirekesztő,) helyi szinten civilek, de nem a kontroll.

Üdv, Müller Zsuzsanna

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.24. 12:31:57

Tisztelt Maglódi Lakos!

2010. Szeptember 24-én, pénteken, 18 órai kezdettel a Civil Kontroll Egyesület Lakossági Fórumot tart, melyre szeretettel

Meghívom Önt!

A Fórum helye: MagHáz Díszterem

A Lakossági Fórum fő témája a Civil Kontroll Egyesület 2010-2014 évre szóló ciklusprogramjának bemutatása, megvitatása. A találkozó alkalmával lehetőség nyílik az önkormányzati képviselőjelöltjeink személyes megismerésére is, és a felmerülő kérdésekre, javaslatokra készséggel válaszolnak. Négy évre szóló ciklusprogramunk a közélet minden területére kiterjedő, szakmai alapon megvalósítandó megoldást kínál.

Jelöltjeink bemutatkozása és a ciklusprogramunk összefoglalója, weblapunkon www.civilmaglod.hu megtalálható.

Tisztelettel:

Kovács Zoltán
www.civilmaglod.hu

marady 2010.09.24. 12:35:47

Kedves Zsuzsa!
Ami Zsoltot illeti, majd biztos válaszol, de szerintem visszaélés nem volt, aki építkezett, és két gyereke volt, annak járt a szocpol akkor is, ha százmilliói voltak a bankban, persze, ha volt ingatlana, azt előbb el kellett adnia. Ha a bank erről nem tájékoztatta, akkor valóban az ügyintéző hibázott.
Változnak az idők. Néhány éve még nagyon sok mindenben egyetértettünk, ma már Népszavából tájékozodsz, és ugyanazt mondod, mint Mesterházy. Amikor a Hír Tv-ben megkérdezték tőle, miért indítanak ilyen kevés polgármesterjelöltet, azt válaszolta, hogy az a szándékuk, hogy a helyi politikát ne a pártok, hanem a civilek határozzák meg.
Biszkut írtam, mert ő jutott eszembe. Divatos celeb.
Martonyinak soha, semmilyen pártfunkciója nem volt. Jogtudósként dolgozott, mellette tagja volt egy évig az MSZMP-nek. A Fideszben sincs funkciója, nem is tag. Mint nemzetközi jogász, jogtudós lett miniszter.
Én soha nem rasszistáztam, szélsőségeseztem a jobbikot, azt meg ragozhatjuk, hogy a Fidesz kevés, vagy sok Neked, mert szerintem a gyűlölet teng túl Benned.
Az ügyek: nem azt állítottuk, hogy törvénysértő módon járt el a Polgármester úr, hanem azt, hogy elszabotálta, hátráltatta, másként hajtotta végre a határozatokat, és ragaszkodott rossz döntésekhez akkor is, amikor már nyilvánvalóan hiba volt.
Fentebb írod nagyjából azt, hogy jobb és baloldal helyett nemzeti, és idegen befolyás alatt álló oldal van. Jó, legyen. Akkor : a nemzeti oldal zöld utat engedne az izraeli ingatlanfejlesztőnek? A francia beruházónak, hogy PPP. szisztéma szerint évtizedekig szipolyozza a lakosságot dupla csatornadíjjal? A TESCO-nak, hogy a magyar kereskedőket végképp kivégezze? Az a nemzeti, aki a helyi telektulajdonosokat sarcolná, és nem az itt élősködő karvalytőkét?
Biztos vagy benne, hogy a jó oldalon állsz, szövetségben a Népszavával, egyetértésben az MSZP-vel?

Nubbel 2010.09.24. 18:20:13

Tisztelt képviselőjelölt Urak és Hölgyek,
és a többi tisztel Bloggozó.
Hogy lehet az, hogy ha egy hozzászóló nem a fideszt dicsőiti, az mindjárt Kommunista, mszp-szimpatizáns, stb-st. Még ha igy is lenne.
Az is ugyan olyan ember mint a másik, legfeljebb nem narancs szinü. Már a vizcsapból is a fidesz folyik, és ez már "kicsit uncsi". Azért, mert alaki nincs elájulva ettől a nagy ÖSZITESÉGI rohamtól ami narancsban önti el a határt, attólmég nem mocskos komcsi az illető. Miért kell
a másként gondolkodókat mindjárt földbedöngölni.
Itt csak egyféle ember létezik ?
Talán meg kéne hallgatni, a kisfőnök szávat.
"Ha van valami, amit szeretek magamban, az a SZERÉNYSÉG." és mindjárt folytatásként, "a csődhelyzetet senki más nem fogja tudni orvosolni, csak mi". Idézet Vaskó úr soraiból.
Eddig sem orvosolták, akkor most mitől tudnák egyszerre hogy hogyan kell.
És amit még hiányolok, hol van a jelöltek között egy "szakember"? gondolok itt üzletemberre, pénzügyi, és hasonlókra, Aki tud tárgyalni, üzletetkötni . Azért mert valaki tud beszélni, attól még nem biztos hogy partner egy banknál, vagy egy nagy cégnél.
Hogy is van az a helyes kis reklám a TV-ben?
"hát, ti tudjátok, ha nektek ez jó ."

marady 2010.09.24. 19:38:32

@Nubbel:
Nem kommunistáztam le Zsuzsát. Csupán azzal szmbesítettem, hogy Fidesz-ellenessége okán olyan szövetségesei lettek, akik sokkal távolabb vannak tőle világnézetileg, mint mi.

Müller Zsuzsanna 2010.09.24. 20:55:39

@marady:

Üdv Marady!

Ezek olyan hihető mondatok, mi is ismerjük az életünkből, velünk is megtörtént már sokszor:

" "Nem emlékszem rá, hogy kértem volna ilyen támogatást, arra sem, hogy nem kértem" - fogalmazott az alpolgármester, és kiemelte: ha érkezett is ilyen címen pénz hozzá, akkor sem ő igényelte; szerinte a bank hibázhatott. "

Bár jobban belegondolva, utánam még nem hajítottak nemhogy ennyi pénzt, még kevesebbet sem.
Viszonylag nagy forgalma van ennek a blognak, kérem jelentkezzenek azok, akikkel szintén tévedett a bank pár millióval, természetesen a javukra.

Még egy kérdést felvett a fenti eset, ha valakinek ennyire rövidtávú az emlékezete, nem tudja, hogy bizonyos dolgok megtörténtek, vagy nem, az vajon alkalmas-e, hogy fontos döntéseket hozzon, hogy egy település életéről döntsön, szavazzon.

Tudod én néha elolvasom a másik oldal hiradásait is, mert nem szeretem az egyoldalú tájékoztatást.
Neked is csak ajánlani tudom, és akkor talán a szűklátókörűségeden túlléphetsz.

Amit a helyi adóról írsz csúsztatás, szó se volt arról, hogy minden háztulajdonosnak fizetnie kell, ezt Te is tudod, de nem érdeked, hogy kibontsd az igazságot.
Izraeli ingatlanfejlesztő: Olvasgasd a Barikád hetilapot, és kiderül, hogy az a narancs nem is olyan egészséges, mint ahogy kivülről látszik!

Biztos vagyok abban, hogy jó oldalon állok, itt se Népszava, se Mszp, se Fidesz, viszont tudod kik vannak?

EMBEREK

Üdv, Zsuzsa

merci0828 2010.09.25. 07:34:46

Üdv mindenkinek !

Látom közeleg a választás itt is felpezsgett az élet.
Ezzel csak egy problémám lenne.
Már megint nem a megoldásokat keressük a gondokra hanem egymást dobáljuk szarral.

Pedig a szar ott van a Határút végén az udvarokban ami a csatornából folyik.
Na ezt nem oldja meg senki.Erről most mintha csend lenne.
A Tinódi utcában sötétben botorkáló emberekre sem kíváncsi senki, és most csak néhány gondot említettem.

@Nubbel:

Szakemberek? Viccelsz? Na ilyen nincs itt.
Vagy legalábbis nem juthatnak pozícióhoz.
De egy lelkész ! Na majd az megoldás mindenre!

@cke-maglod:
Most akkor a civilek mégsem civilek?
Támogatjuk a helyi Fideszt mindenben?
Beállunk Vaskó Krisztián mögé?
Haló ? Mi is van itt?

@marady:
Miért van annyira a Multik ellen?
Kérdem én?
Ha ön is helyi kereskedő akkor megértem, de ha az önkormányzat érdekeit nézzük akkor mennyivel rosszabb a Tesco által befizetett iparűzési adó mint a Józsi bácsi garázsában üzemeltetett kisbolt aki soha nem ad számlát, így adót sem fizet?

Mi a baj a külföldiek által üzemeltetett szennyvízteleppel?
Vegyük már észre, hogy mi nem tudjuk ezt megoldani!!!!
Itt az eredmény!
Erről írunk már hetek óta!Képtelenek vagyunk megjavítani az általunk üzemeltetett berendezéseket!
Melyik a jobb? Ha drágább a csatorna, de működik? Vagy ha "olcsó" de elönti az udvarunkat a szar???
Maglód képtelen megoldani ezt a problémát nem vesszük észre?

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.25. 09:50:59

@merci0828:
Parányi értelmezési hiba van ebben a kérdésben.
Mivel a CKE nem jelölt polgármestert, azért a törvényesen megválasztott polgármestert fogjuk támogatni azokban a kérdésekben, amikkel egyetértünk.

Mivel csak Vaskó úr tette itt tiszteletét a két jelölt közül, ezért neki szól ez a felajánlás.
Ahogy korábban írtam, nem lehet természetes szövetségről beszélni.
Tabányi úr tájékoztatva lett személyes beszélgetés keretében, hogy Ő is számíthat szakmai hátterünkre, csak tartson ránk igényt.

Nem akadályozni, hanem támogatni szeretnénk a következő városvezetés munkáját.

Nubbel 2010.09.25. 10:17:22

@merci0828:
"pedig a szar ott van a Határút végén az udvarokban". Na ennek most lesz majd nagy jelentősége.
Eddig nem volt érdekes, szabotáljuk még egy kicsit, legalább októberig, aztán lehet ráállni és a dicsőség a miénk. Lám lám mi elsőre megoldottuk. Hogy az ott élők addig térdig járnak benne, nagy dolog. Járulékos veszteség.
Ha meg másképpen nem, Jézust hívjuk segitségül.
Az meg hogy a marady úr miért van annyira a multik ellen? Gondolni kell a jövőre. Hát ha a Jozsi bácsiék, meg néniék boltja becsukna, ki mérné ki a mostantól szabadon, házilag főzhető pálinkát.
Eddig is ugy kellett bemenni a söröző "uri közönség" , között a boltokba,de a sörrel lassabban érte el a szintet a pégel. A pálinka hatásosabb, és mindjárt rózsasin, vagyis narancssárga lesz az egész világ.

marady 2010.09.25. 15:39:00

@Müller Zsuzsanna:
Szoktam olvasni a Barikádot is. Inkább, mint a Népszavát. A narancs pedig igenis egészséges, de most inkább a szőlőt vagy a körtét ajánlom. Persze csak a magyart.
Helyi adó - valóban nem minden háztulajdonosra vonatkozott volna, "csak" párszáz telektulajdonosra. Bagatell?
Szocpol - Ez egy olyan támogatás, ami alanyi jogon járt (amíg a szoci kormány el nem törölte) minden új építésű lakóingatlan után, ha a házaspár nem volt 40, két gyereke volt, számlákkal támasztotta alá az építkezést, és még pár dolognak megfelelt. Ezt ha úgy tetszik bárki után hajigálta az OTP. Ha építkeztél volna, Te is megkaptad volna. De ezen csak azért lovagolsz, mert politikai tevékenysége miatt nem találtok Zsolton fogást. Mert esetleg több tudással és képzettséggel rendelkezik, mint a Polgári kör összes jelöltje együttvéve, Polgármesterrel együtt. Ez egyben válasz is arra, hogy hol egy szakember?
Ott emberek vannak? Nem mondod? Mi pedig állatok, növények, tárgyak, esetleg szellemek? Talán ördögök? Midegy. Talán messzire mentünk. Gondoljun arra, hogy 8 nap múlva bármi lesz is, ilyen szellemi hidegháborúban nem lehet, és nem is érdemes élni tartósan. Ezért egy versrészletet küldök mindenkinek, akikkel pár éve még a legnagyobb egyetértésben , és talán barátságban voltunk, és a helyi politika szembefordított:

És üzenem a volt barátaimnak,
kik megtagadják ma a nevemet:
ha fordul egyet újra a kerék,
én akkor is a barátjok leszek
és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag.
Kezet nyújtunk egymásnak és megyünk
és leszünk Egy Cél és Egy Akarat:
a víz szalad, de a kő marad,
a kő marad.

Mert nyolc nap, és a bíró lefújja a meccset. Ellentétes táborban fociztunk. Választottunk csapatot, feladatunk, hogy gólokat rúgjunk, védekezzünk, cselezzünk. De ne a másik játékost rúgjuk meg, csak a labdát.
Nyolc nap múlva kezet kell nyújtanunk egymásnak.

marady 2010.09.25. 15:54:03

@merci0828:
Mi a baj a multikkal? Először is csak egy részükkel. Semmi bajom a termelő tevékenységet folytató gyártókkal, akik nem élősködni jönnek. Örülnék, ha pl. egy autógyártó települne városunkba. Konkrétan az Organica: a befektetett összeg több, mint tízszeresét kellett volna visszafizetnünk. És még akkor sem került volna köztulajdonba. Ez még egy magyar befektetőtől is elfogadhatatlan lenne.
És igenis ellene vagyok annak, hogy hazámat gyarmatosítsák. Az indiánok kezdetben örültek az üveggyöngyöknek, legvégül kipusztultak. Ha mi odadobjuk gazdasági pozícióinkat a karvalytőkének, végül örülhetünk, ha rabszolgának még kellünk saját hazánkban.
Beszéltem a Csatornamű igazgatójával. Egy jeladót kellene venni, és akkor időben el lehetne hárítani a hibát. Olyannyira, hogy az ott lakók észre sem vennék. Jelenleg bejelentésre azonnal kivonulnak, és rendbe hozzák a csatornát. A baj másik része, hogy egyesek bedobálnak olyan dolgokat, szemetet, miegyebet, ami dugulást okoz.

B. Márton 2010.09.25. 17:31:43

@marady:

Tényleg nem támadni szeretnék, de!
Ezt a riasztó dolgot eddig minimum nyolcszor leírtam én is itt ezen az oldalon. (Azt is, hogy az ott lakók észre sem vennék.)
ITT A KÉRDÉS AZ: MIÉRT NEM KÉPESEK ÉVEK ÓTA (Fischer úrtól ezt már 2008 év elején is hallottam.) BESZEREZNI?
- Valóban azonnal kivonulnak. (ezt is írtam...)
- Sajnálatos, hogy miket dobálnak bele, de számos szolgáltatást használhatunk nap, mint nap gond nélkül. Anélkül, hogy tudnánk a szolgáltató napi üzemeltetési problémáiról.

marady 2010.09.25. 19:11:20

@B. Márton:
Igaza van, fenntebb leírta, csak ismét szóba került. Kár, hogy későn jutott el hozzám a probléma, ez bizonyára az én hibám is. Ez a ciklus lejárt, ha a következő testületbe is bekerülök, ez lesz az első feladat, amit magam elé tűzök. Ha mi adjuk a többséget, és a polgármestert, akkor rövid időn belül meg is oldjuk. Ellenkező esetben lemondok.
Egyébként a Csatornamű működése egy helyi sajátosság, mondhatni tabányikum. A hivataltól nem kapja meg a neki járó pénzt. Erről nem a cégvezető tehet.
Más, de nem egészen. A szennyvíztisztító megoldása közel van. Vaskó Krisztián előrehaladott tárgyalást folytat arról, hogy a főváros fogja tisztítani a szennyvizünket.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.25. 20:17:00

@marady:

Tegnap a Civil Kontroll Egyesület lakossági fórumán szintén rengeteg olyan probléma vetődött fel, ami a Tabányizmus átka, kára.

Ahogy ott is megkérdeztem az egyik jelen lévő Fideszes képviselőtől, ismét felteszem a kérdést.
Ha már évek óta köztudott és város számára súlyos károkat okozó tevékenység jellemezte a leköszönő polgármestert, akkor a tíz fős Fidesz többség miért nem oszlatta fel a testületet? Miért hagyta, hogy tovább folytatódhasson ez a macska-egér harc? Ennek a politikai felelőse csak a Fidesz!
Én tudom a választ, de kíváncsian várom, hogy más hogyan gondolja.
Az is érdekes adalék a témához, hogy miért egy testületen kívüli egyesületnek kell vizsgálatot kérni a vélelmezett hivatali visszaélések gyanúja miatt? A népképviselet elve alapján a hivatal tevékenységének ellenőrzését a képviselőkre bíztuk.

marady 2010.09.25. 21:36:23

Egyrészt a pohár lassan telt be.
Másrészt akkor még sokkal jobb állapotban volt a városkassza. és a lakosság nem értette volna meg, miért oszlatjuk fel magunkat. Tabányi úr még ilyen körülmények közt sem esélytelen, de egy-két éve még verhetetlennek látszott, és valószínűleg az is volt. Ha feloszlatjuk a közgyűlést nemcsak megerősítettük volna a Polgármester urat pozíciójában, de valószínűleg el is buktunk volna egy-két helyet. Ön szerint lett volna értelme?

Nubbel 2010.09.26. 08:21:23

"Kár hogy későn jutott el hozzám a probléma" ???
Na, ez a baj. A problémák mindig későn jutnak el
az illetékes helyekre. De lehet hogy eljutnak, csak ott már nem is olyan nagy az a probléma.
De mint fentebb irtam, ennek most jött el az ideje. Vaskó úr miért most kezd tárgyalni, eddig is ő volt az alpolgármester, akkor miért nem tette? Most olyan sürgős? Itt sem olyan hülye mindenki hogy ezt nem veszi észre.
Egyszerre mindenki ezt akarja rendezni. Ügyes húzás, nagyon ügyes. De még itt is van egy kis bibi.
"Ha mi adjuk a többséget, és a polgármestert, akkor rövid időn bellül megoldjuk" !!!
Majd akkor ! És ha nem? Marci jobb ha beszerez egy nagy pumpát, na meg a többi ott élő Maglódi.
Az meg hogy miért nem oszlatták fel magukat ?
Mert akkor most nem lenne kit földbedöngölni. És,
"valószinüleg el is bunktunk volna egy-két helyet".
Itt van a kutya elásva. És hogy lett volna értelme?,Igen, biztosan.
Önöknek ugyan nem, de az itt élöknek biztosan. De csak ha valóban a Polgármester úr a hibás. Mert hát ugye azért maguk mindenben aszisztáltak nekik.
Arrol meg hogy a Hadnagy úr a nagy "szakember" a csapatban, hát lehet. Nézőpont kérdése.

Szalay Péter 2010.09.26. 10:29:41

@marady: Lehet, hogy az lett volna az értelme, hogy előbb-utóbb rájön az illetékes,hogy következményei vannak tetteinek. Nem most beszélgetnénk a multról, hanem akkor, aktaálisan.
Lehet, hogy buknak egy-két helyet. Ó, borzalom...

B. Márton 2010.09.26. 10:53:24

Mára vajon melyik közművünket hibásította meg ez a "hatalmas" esőzés? Képzelhetjük, az igazán nagy esőzésnél mennyi szennyvíz folyik a talajba, árokba.
Nem szeretnék csak ezen lovagolni, de a téma az utcán hever. Pontosabban folyik. (most is) És mostanában már hetente többször is, előfordul.
"Beszéltem a Csatornamű igazgatójával. Egy jeladót kellene venni, és akkor időben el lehetne hárítani a hibát. Olyannyira, hogy az ott lakók észre sem vennék."
Idáig már évekkel korábban eljutottunk. De miért nem képesek beszerezni több éve azt a jeladót? Nem gondolnám, hogy különösebben nagyobb költség lenne ez egy ekkora vállalatnak / településnek.
" A hivataltól nem kapja meg a neki járó pénzt. Erről nem a cégvezető tehet." Rendben. Értem én. De valaki tehet róla. Azt a valakit miért nem lehetett elővenni éveken keresztül? Hiszen Fischer úr már évekkel korábban értesült a problémáról. Biztosan jelezte is a város felé valakinek.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.26. 11:51:27

@marady:

Lassan telt be a pohár? O.K. Lehet!
De, miért kell megvárni, hogy beteljen?

Politikai döntés született, hogy marad a tarthatatlan állapot! Nagy hiba! Főben járó bűn, mert a képviselők egyéni ambíciói domináltak és nem a közösség érdeke.

A lehetséges következmény levezetése jó és logikus, de az csak egy verzió.
De, ha feloszlatást szorgalmazó frakció pontról, pontra felsorolja az okokat, akkor nem feltétlenül lett volna így!
Ezzel a rossz döntéssel viszont, azt a terhet is viselni kell, hogy bizonyos ügyekben a Fidesz frakció tagjai is érdekeltek lehettek, ezért a végsőkig húzták.
Ez a különbség a politikai és szakmai döntések között.
Az pedig korona az ügyre, hogy így többségben sem tudták megakadályozni a polgármestert semmiben, tehát.... passzívan asszisztáltak neki.
A felelősség egyetemleges!

Szalay Péter 2010.09.26. 12:11:32

@B. Márton: Teljesen egyetértek. Az a baj, amiről itt is szó folyik, hogy a döntéshelyzetben lévő a döntés meghozatalakor teljesen más indíttatású. Amiről a fórumon is volt pár szó Vaskó Úr szájából, picit szabadon interpretálva: politikai szempontok szerint a politikai fórumokon kell lobbyzni, emiatt nem lehet politika mentesen élni itt Maglódon.
Hát persze: az esőt lobbyzással lehet majd jobb belátásra bírni...
Nem tudom, mi történt korábban, de nem valószínű, hogy a cégnek öröm lenne ez az állandó helyzet.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.26. 12:18:49

@Szalay Péter:

Politika mentesen nem lehet várost irányítani sajnos. Nincs mit tenni! Lobbizzon a politika, szerezze meg a célhoz szükséges támogatást, pénzeszközöket. A szakma pedig tegye le a legjobb megoldást az asztalra. Ha kettőt megfelelő arányban tudjuk ötvözni, akkor már nyert ügyünk van.

marady 2010.09.26. 14:21:14

Önök szerint Tabányi Pál négy éven keresztül rombolt. Mennyire rombolt volna többséggel a háta mögött? Mert időközi választás esetén ez lett volna.
Szakemberek? A legrosszabb lehetőség, ha egy-egy szakma prominense kerül döntéshozó helyzetbe, és saját szakmai elképzeléseit rátnyomja a többieken, mivel saját szakmájában ő az irányadó. Mert minden szakmának többféle irányzata van, de egy szakember általában ragaszkodik saját meggyőződéséhez. Egy liberális közgazdász másként döntene, mint egy alternatív közgazdász. Szakemberek tévedtek már hatalmasat. Az orvostudományban például. 200 év alatt kb. egymillió tengerész halt bele egy rejtélyes betegségbe. Különféle kórokozók után kutattak. Akik azt mondták, hogy gyümölcsökkel, zöldségekkel, savanyú káposztával gyógyítani lehet, az orvosi szakma legjobbjai félresöpörték, mondván a dilettánsok mit érthetnek ehhez. Aztán rájöttek, hogy a skorbutot a C-vitamin kóros hiánya okozza. Akadémikusok Szemmelveisz Ignácot is elmegyógyintézetbe juttatták, mert nem volt akkori szakmai nagyság, mint ők, a gyermekágyi láz pedig hogy is lehetne kézmosás kérdése? Alig néhány tízezer anya halála után a másvilágon biztos vigasztalja az a tudat, hogy igaza volt, miután a diliházban az ápolók még halálra is verték.
Amikor építkeztem, öt fűtésszerelőből négy lesajnálóan mosolygott akkor, amikor felhoztam, hogy falfűtést szeretnék. Jó, hogy nem hallgattam rájuk.
De ecsetelhetném, hogy pézügyi szakemberek hova juttatták az országot nyolc év alatt.
Nem baj, ha egy döntéshozó testületbe bekerül egy-egy szakember, de ennél fontosabb szempontok is vannak. Például, hogy ne lehessen megvenni. De a sokoldalúság, műveltség, empátia, és a jó kommunikációs készség valamint a haza és a város iránti elkötelezettség szintén szükséges elvárás, ahogy az is, hogy legyen meggyőződése is, vagy hogy lássa be, ha hibázott.
Annyi képviselői hely pedig úgy sincs, ahány szakma.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.26. 16:52:36

@marady:

Kétségtelen, hogy egy szakember nem feltétlenül alkalmas városvezetésre. De nem kizáró ok. Tény, hogy szakmán belül is vannak viták.
De ne keverjük ide az országos szintű pénzügyi vagy egyéb más "szakembert", mert nem jó példa.
Én sem bíznám a "családi" kasszát egy olyan emberre, akinek máshol is vannak pénzügyi érdekeltségei.
Az sem járható, hogy hozzá nem értő, dilettánsok döntsenek szakmai kérdésekben.
A szakmának nem is kimondottan a döntésben, hanem a döntés előkészítésben lenne a helye. Amíg olyan képviselő jelöltek vannak, akik arra verik magukat, hogy 'tizen évek óta vesznek részt a közéletben, mint hagyomány őrzők, és ezért érzik alkalmasnak magukat, akkor nincs miről vitatkozni.
A kommunikációs készség jó példa! A jelenlegi képviselők közt van olyan, nem is egy, akik képtelen egy összetett mondatot elmondani dadogás, makogás nélkül. Ők is alkalmasnak érzik magukat, mert újra indulnak.
Most pedig nem vitás, hogy szakemberek kellenek a "gátra"! Látható a megvalósult beruházások műszaki tartalmából, hogy a helyi képviselők mire vitték! Nincs olyan épület, ami normális műszaki feltételekkel készült volna el. Az új óvoda is beázik! Az utak minőségét ne is firtassuk! Ezek után megkérdőjelezni a szakemberek szükségességét, komoly alkalmatlanságra ad tanúbizonyságot.
Mivel a polihisztorok már nem léteznek, ezért egy képviselő se hiheti magáról, hogy mindenben kompetens.
A fontosabb szempontok szerint pedig pont egy elismert szakember vehető meg kevésbé egy dilettáns, megélhetési politikussal ellentétben.

Szalay Péter 2010.09.26. 17:24:58

@marady:
Sohasem tudjuk meg, mi lett volna, ha időközi választás lett volna…Nem azt mondom, hogy rombolt Tabányi polgármester Úr, hanem az a vélemény alakult ki bennem a közelmúlt hírei alapján, hogy a vezetése során a kétségkívül elért eredmények ellenére nem kevés komoly hiba is történt. A legutóbbi Népszava hír is tovább rombolni látszik munkásságát…
Amiért én személy szerint nem támogatom az, hogy ha Ön, vagy bármelyikünk érdekkörében hasonló számú és nagyságrendű kifogásolható ténykedés történik, az nem marad sokáig megtorlatlanul. Minket azonnal kérdőre vonnak hivatalaink, ha nem a számunkra kijelölt mozgástéren belül, a szabályoknak megfelelően élünk és munkálkodunk. Nem szeretem az egyenlők között az egyenlőbbeket…

A szakember attól szakember, hogy a társadalom, amelyben él, annak nevezi, elismeri. Igaza van, persze vannak néhány százévenként olyanok, akiket említett, s voltak ezek között, akik mártírok is lettek. Ők némileg kevesebben vannak, de ettől a többit, aki szakterületét mesterien műveli, aligha lehet nem szakembernek nevezni.
Legfejebb "MARADY"-nak :)))
Nem hinném, hogy a Maglódot eddig irányítók között lenne olyan, aki vállalná akár a mártíromságot állításaiért, s azt sem, hogy lenne valaki is, aki a közigazgatási Nobel várományosa lehetne, de lehet, hogy tévedek.
Szakember olyankor kell, de akkor nagyon, amikor már nem elég a lelkes és az autodidakta. Vannak pl olyan villamos dolgok, amikhez ajánlatos szakembert hívni, ellenkező esetben megrázó élményünk lesz …

„Nem baj, ha egy döntéshozó testületbe bekerül egy-egy szakember,…”Ahogyan az Esőember mondaná: Naná, hogy nem baj! Sőt!
Egyébként a többiben meg egyetértünk:
„ … de ennél fontosabb szempontok is vannak. Például, hogy ne lehessen megvenni. De a sokoldalúság, műveltség, empátia, és a jó kommunikációs készség valamint a haza és a város iránti elkötelezettség szintén szükséges elvárás, ahogy az is, hogy legyen meggyőződése is, vagy hogy lássa be, ha hibázott.”

Szalay Péter 2010.09.26. 17:36:40

@B. Márton:
Ennek a mai esőkének lesz valami következménye? Nálam az Árpád v. u-ban már van néhány kiújult tócsa a kertben

Szalay Péter 2010.09.26. 17:58:30

@Szalay Péter: Bocsánat, persze, hogy nem Népszava hír! Mostanában jönnek-mennek a hírek...www.maglodonline.hu/a-legt-bb-v-zd-jjal-a-sportklub-tartozik

B. Márton 2010.09.26. 18:21:44

@Szalay Péter:
Milyen következményre gondol?
Az ilyenkor esedékes szennyvíz átemelő gond délelőtt már megvolt. Esetleg a pincékben, vízóra aknákban az egész évben FOLYAMATOSAN jelenlévő talajvíz szintje 1-2 cm-t változik. De azért ne legyünk telhetetlenek. A tócsa a kertben szerintem belefér.

marady 2010.09.26. 18:28:52

@cke-maglod:
Amít említ az arra példa, hogy a nem döntéshozatal volt rossz, hanem a végrehajtás. Ez pedig a hivatali apparátus, pl. a műszaki osztály feladata.
Megélhetési? Azért nem gondolja, hogy a bizottsági helyekkel együtt járó nettó 30-40 ezerből politikusok élnek, mint Marci hevesen? Gondolom, Önt sem ez az összeg motiválja. Négy éve is ennyi volt, mi pedig végig nem emeltünk rajta. Volt egy képviselő, aki ezt megfelezte volna, (csak a rossz nyelvek szerint kampányokokból) azóta már rálicitáltak az ingyenességgel. Ha még sokáig tartana a kampány, alighanem akadnának olyanok is, akik fizetnének érte, majd pedig olyanok, akik többet fizetnének.
Szakemberekre elsősorban a döntés előkészítésénél, végrehajtásánál van szükség, de ezek a hivatal feladatai. A képviselőtestület a döntést hozza. Amikor építkeztem, én is döntöttem a falfűtés mellett. Nem én álltam neki megtervezni, elkészíteni, szakembert bíztam meg vele.
Persze nem baj az, ha egy-egy szakma elismert képviselője tagja a döntéshozó testületnek, mintahogy az sem, ha egy fűtésszerelő építkezik.

marady 2010.09.26. 18:51:39

@B. Márton:
Akaratán kívül ez a blog lett a város egyetlen fóruma, ahol képviselőjelöltek (+1 polgármesterjelölt) vitát folytatnak, egy részük saját nevükön, más részük álnéven.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.26. 18:54:49

Ki hibázott a szocpolkérdésben? Nem vagyok hivatott eldönteni…

DE, évekkel ezelőtt is az volt a törvény, hogy az adott település Jegyzője előtt NYILATKOZATOTT kellett tenni, hogy a hiteligénylőnek, (aki állami támogatású hitelt) szeretett volna igénybe venni, nincs a nevén ingatlan.
Tehát, a hiteligénylő ezt a nyilatkozatot büntető felelősség tudatában meg kellett, hogy tegye a település Jegyzője előtt.

A bankintézet (Kincstár) ezen nyilatkozat birtokában jóhiszeműen jár el, mivel a Jegyző által kiadott NYILATKOZAT VOLT A FEDEZET AZ ADATOK VALÓDISÁGÁÉRT.

Ez a nyilatkozat egyébként a bankoknál megtalálható, így könnyen kiderülhet, KI tévedett.
Továbbá, ha ezt követően történt a (régi ingatlan) eladása, annak közokiratai megtalálható a Föld Hivatalban, APEH-nál, valamint a Illetékhivatalnál.
Amennyiben kiderül, a hír igaz,…- az Államkincstár kamatostul visszafizettetheti a támogatott hitelt.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.26. 19:16:10

@marady:

Akit a tiszteletdíj motivál, annak semmi keresni valója sincs ott.
A tiszteletdíj nélküli kampányról tudjuk, hogy duma. Ha esetleg igen, akkor más csatornákon keresztül nagy ára lesz ennek! Azaz, ezek minden áron képviselők AKARNAK lenni!

Nem értünk egyet a döntés előkészítési szintekkel.
A hivatalon kívül kell egy önkéntes (CKE) szak-apparátus, akik szakmailag véleményezik a terveket, és hatástanulmányokkal elemzik a döntés járulékos hozadékait.
A hivatal műszaki osztályát is magasan képzett szakemberekkel kell feltölteni, mert a beruházások műszaki átvétele az ő feladatuk. Tudás nélkül....

Ha nem ütközünk falakba, és kihasználtak volna bennünket a döntéshozók, akkor most nem lennénk kihívói a jelenlegi és a többi jelölteknek. De nem mennek jól a dolgok, ezért igyekszünk példát mutatni, hogy hogyan is megy ez, ha független, pártatlan emberek ülnek ott.

marady 2010.09.26. 19:57:40

@Takács Nándorné 02. jelőlt:
Igen, legrosszabb esetben visszaperelheti. Polgárjogi per! De ez nem büntetőjogi kategória, ahogy ezt egyesek beállítják, mások meg dáridóznak rajta.
Annak idején, amikor én építkeztem, majdnem így jártam mint most Zsolt, Csak tőlem a bankban erre felhívták a figyelmemet. Jegyző nem is foglalkozott ezzel.

marady 2010.09.26. 20:03:29

Elnézést, előbb elkövettem néhány helyesírási hibát. Javítok:
Igen, legrosszabb esetben visszaperelheti az állam. Polgárjogi perben! De ez nem büntetőjogi kategória, ahogy ezt egyesek beállítják, mások meg dáridóznak rajta.
Annak idején, amikor én építkeztem, majdnem így jártam mint most Zsolt, csak nekem a bankban erre felhívták a figyelmemet. Jegyző nem is foglalkozott ezzel.

marady 2010.09.26. 20:23:32

@cke-maglod:
Pártatlan emberek pedig nincsenek a politikában. Bajnai is politikán kívüli szakértőkből állónak nevezte saját kormányát.
Elnézést a hasonlatért, csak technikai jellegű volt, semmilyen más párhuzamot nem feltételezek Önök és az előző rezsim közt.
Amit most Önök formálnak, az egy új párt, ugyanúgy, mint a Polgári kör. Helyi pártok, közjogi értelemben valójában nem is pártok, de rendelkeznek azok legtöbb tulajdonságával. A két tömörülés közt annyi a különbség, hogy míg őket a Fidesz-ellenesség, és a Tabányi-istenítés tartja össze, Önök egyenlőre csoport, akiket politikai szerep utáni vágy köt össze. Nincs az utőbbival semmi baj, minden jelölt a bejutás érdekében indul.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.26. 20:28:10

@marady:

Nagyon nem szeretném, ha párt lennénk, vagy hasonlóan működnénk. Amennyiben igen, akkor veszem a kalapom.
Nem tudok róla, hogy politikai vágy hajtana bárkit is közülünk.
A helyi polgári körrel párhuzamot vinni iszonyatos sértés.... :)

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.26. 23:16:39

@marady: Tisztelet Marady!
Az, hogy az itteni jegyző, hogy és milyen körültekintéssel végzi, végezte a dolgát, annak idején, nem minősítem, elmondanám: nem minden településen van ez így.
( Az elmúlt évek során több száz hitelkérelmet továbbítottam, intéztem különböző bankoknál, több közeli településen egyaránt, tehát van rálátásom az ügyre.)
A szocpolos hitelkérelem ügymenete szinte mindegyik bankban ugyan az volt. Itt és más településen is a jegyző előtt kellet nyilatkozatot tenni. Máshol ez nem okozott gondot és H.Zs. -nál sokkal járatlanabb rászoruló is megértette a rá vonatkozó rendeleteket, rendelkezéseket.
A kérdés annak idején az volt:
„A hitel kérelmezőjének van –e tulajdonában ingatlan, vagy valamely ingatlanban tulajdoni hányada, tulajdon joga?”
Annak járt az államilag támogatott hitel, akinek nem volt. Ezt kellett jegyző előtt, lenyilatkozni. Ennyi és nem több.
Ha rám célzott, nem dáridózom ezen a témán, sőt, csak annyi dorgálást kívánok H. Zs. –nak, mint amennyi dorgálást adnának ellenkező esetben, pl. egy MSZP-s képviselőnek.

marady 2010.09.26. 23:48:25

@Takács Nándorné 02. jelőlt:
Ha kapott volna egy olyan kör e-mailt, amilyen hozzám eljutott, akkor nem vette volna magára.

@cke-maglod:
A párhuzam csupán technikai jellegű volt, gondolom így már nem kíván vért a "sértés".

marady 2010.09.26. 23:57:55

@Nubbel:
Vaskó Krisztián a Demszky - Hagyó - Molnár vezetéssel nemigen tudott volna tárgyalni, de a jövendőbeli vezetéssel most tud.
Ha... Azért fogalmaztam ilyen óvatosan, mert tudom, hogy egy polgármester mennyire képes elszabotálni a többségi döntést. A Fidesz-többség meglesz, ebben kétségem sincs. De ha nem lesznek meg a számomra kedvező választási eredmények, akkor is megteszek mindent az ügy érdekében. A második feladatom pedig a lámpa lesz.

marady 2010.09.27. 00:02:38

A villanyoszloppal kapcsolatban:
a hivatal három illtékesének írtam levelet, közülük csupán a jegyző úr jelzett vissza, hogy átadta kérésemet a másik két illetékes egyikének.

Nubbel 2010.09.27. 08:37:22

@marady:
Hát pont erröl beszélek. Miért nem tudott ? Az igazi hozzáértő szakember pártállástól függően tud tárgyalni. Hogy tud valaki döntést hozni olyan dolgokban amihez abszolut nem ért. Nekem ne mondja senki, hogy egy külföldi céggel, vagy bankkal, egy hentes, egy pap, vagy akár egy informatikus ugyan úgy tárgyal, mint akinek ez a szakmája.
Fidesz ellenesség, Tabányi istenítés ? ezeket pont ön irja? Pont önök azok akik csak egy "istent" ismernek, és aki nem abban hisz az legyen akár milyen ember, az ELLENSÉG.
Az meg hogy a polgármester szabotált el mindent,
az is egy érdekes dolog. Mert amikor Tabányi úr szabotált, önök hol voltak? sehol, egyszerüen nem voltak ott. Mert ugye erre is volt példa.
Az a lámps pedig eddig is ott állt, -mármint az oszlop - miért csak most jutott eszébe leveleket irni, eddig nem zavarta a sötét? Vagy ez is késön jutott el önhöz? Na,én ezt nevezem szabotálásnak. Most meg a lámpa, szennyviz stb. esetén jól jönne az elismerés.
Na és most mondhatja, hogy fidesz ellenes ,komcsi ellenség vagyok. Pedig még önben is tisztelem azt, hogy ennyire vakbuzgón tud bízni, hinni vakiben. Elhiheti, egyik fél sem foglalkoztat. Csak az idegesít, hogy egyre többen vannak az olyan emberek a politikában, akinek nem az egyszerü dolgozó emberek sorsa, jövője, a fontos.
Akik mindenről beszélnek, ugy , hogy közben semmit nem mondanak, az emberek százezreit meg a nyomorba döntik meggondolatlanságukkal.
Na ez az ami zavar,és evvel nem vagyok egyedül.

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.27. 08:47:45

@marady: Három gondolatom is lenne.
Az egyik, azért NE felejtsük el, Maglód közigazgatásilag Pest Megyei Önkormányzathoz tartozik, és nem a fővároshoz, tehát Krisztián, amennyiben polgármester lesz, szerintem tudni fogja, hova és kihez kell fordulni.

Kettő, az elmúlt ciklusban, térségünkben, szinte a legtöbb beruházást, MI, Maglódiak hajtottuk végre, a legtöbb uniós forrást mi kaptuk, pedig az MSZP-s Gál Zoltán képviselte térségünket, minket, Maglódot, a Fidesz vezette önkormányzatot.
Jó lenne, nem elferdíteni a valóságot.
Az hiszem, ezek közösen elnyert eredmények.

Harmadik, bízom a választók bölcsességében, mert most nem politikai nagyotmondásokra, szlogenekre van szükség, hanem szakértelemre, rátermettségre. Nem kellene az országban kialakult közhangulatot átvenni, mi nem vagyunk ellenségek. Éppen egy közös érdeket szolgáló önkormányzati vezetésre készülünk, egy jobb jövő érdekében.

Megjegyzem és remélem, hogy nem lesz többségben a Fidesz.
Abban bízom, hogy minden induló szervezet, megfelelő arányban képviseltetni tudja majd magát, és Krisztián, amennyiben ő lesz, a polgármester, ennek ellenére megfelelően fogja képviselni Maglód érdekeit.
A kontrol nélküli, dilettáns önkormányzati vezetést, meg kell szüntetni Maglódon!

Marton Gábor 2010.09.27. 14:26:12

Gondolkozzunk Béláim!

-Ó igen megszületett a maglódi groteszk. Jól látják tisztelt hölgyeim és uraim, tudósítást láthatnak a szennyvíz blogról. Valóban Béláim nyakig állunk a ganajba. Eddig tűrtem, de muszáj vagyok megszólalni, mert úgy érzem ha már szóba kerültem így tisztességes. Illetve tisztázzunk valamit, mert ismételten téves információk jutottak tudomásomra a Maglódi Homály Times hasábjairól. Hangsúlyoznám írásom kizárólag az én személyes véleményemet takarják. Tehát a Klenova napon nem ölelkeztem és nem is csókolóztam egy Fideszes jelölttel sem. Ó ó megint valaki elkapcsolt és egy mexikói sorozatot nézet végig. De már megszoktam Béláim. Az ominózus eseményre meghívást kaptam, így kerültem oda, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A rendezvényen nem ismertettem a Jobbik programját! Nem álltam be senki mögé! Egy beszélgetésbe vettem részt, amin valóba voltak hasonló gondolataink pl: támogatnám a maglódi borászokat, termelőket vagy támogatnák olyan kulturális rendezvényeket ahol több a hagyományőrzés, ifjúsági és gyerekprogram. Viszont vannak olyan kérdések amivel nem értek teljesen egyet pl: valóban kell egy terület ahol több lehetőség nyílik szabadidős tevékenységre, sportolásra de az nem az MB3-as futballpályája, amibe rengeteg önzetlen munkájuk és támogatásuk van a helyi vállalkozóknak, lakosoknak. Köszönjük!!! Ha tönkretesszük, az ő munkájukat vesszük semmibe. Megoldást kell találni, mert szükség van rá. Megjegyzem van ötlet, leírtam (csapadékvíz). Kommunikáció, kompromisszum, munka! HAJRÁ!

Kedves Zsuzsa!

-Ha meghívást kapok a Polgári körös rendezvényre oda is nagyon szívesen elmegyek. Biztos veletek is lennének dolgok amiket együtt tudnánk gondolni és lenne miről beszélgetni. A köszönetnyilvánítás azért szól a Maglód Hírlapon mert részt veszek egy egyesületi munkába ami a maglódi rendezvények technikai kivitelezésein munkálkodik. Van aki megkeres mint például a klenova nappal kapcsolatba és van akinek fölajánlom segítségem és él vele. Az elmúlt félévbe többször említettem hogy szívesen segítek ezügybe nektek is. Ha a maglódi lakosság javát szolgálja a rendezvény és kikapcsolódást nyújt az embereknek szívesen segítek, nálam ez a szempont.
-Az országos politikai gondolataiddal teljesen egyet tudok érteni. A múltrendszer pártkatonái akik elherdálták nemzeti vagyonunkat az elmúlt 65-év alatt és a mai napig élnek elszámoltatás nélkül mint hal a vízben, azoknak semmi keresni valójuk nincsen a parlamentbe de szerintem az önkormányzatoknál sem! Adnák egy kis melót Pistának én is, hátha utána tud járni.

Orbán Viktor-Kisz titkár
Kövér László-Kisz titkár, MSZMP KB munkatársa
Mikola István-Hazafias Népfront ,alelnök
Fónagy János-MSZMP tag
Vonza András-MSZMP tag
Szabadi Béla-MSZMP tag
Varga Mihály-Kisz titkár
Pozsgai Imre-MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás-MSZMP KB tag
Stumpf István-MSZMP tag Hazafias Népfront alelnöke
Járai Zsigmond-MSZMP tag, kormánytag, III/2-es besúgó, szabadkőműves
Matolcsi György-MSZMP tag, III/2-es ügynök
Martonyi János-MSZMP tag, III/2-es besúgó, Bilderberges szabadkőműves
Ligetvári Ferenc-MSZMP tag
Chikán Attila-MSZMP tag
Farkas Flórián-bűnöző, kegyelemmel úszta meg a börtönt, az ügyét 30 évre titkosították
Pintér Sándor-MSZMP titkár, szemkilövető Gergényi Péter barátja és üzlettársa

’Elkezdődött megint egy új honfoglalás
A gulyás kommunisták a szemünk kilopták
Mikor lesz már végre a miénk Magyarország?

Rendszerváltás nem volt, az is miránk vár
meg a húszmilliárdos kártyaadósság
Ne türjük mostmár, hogy több is vesszen Mohácsnál!’

/Nagy Feró/

-Ja és még valami! 2006 Szept.18-án lekerült a vörös csillag a budapesti szabadság terén álló emlékműről. Amíg ezt a tettet büntetik és visszarakják a hatalmi jelképet a mai magyar szabadságot szimbolizáló terünkre, mit várjunk?

Kedves Krisztián!

Nagyon jól estek szavaid, amiket édesapámról írtál, biztos szomorú lenne, ha látná ezt a széthúzást. Én még emlékszem, amikor jól működött az a csapat.
Nem voltam és nem is szeretnék se a Fidesz se a Polgári kör tagja lenni, nem fogom lepolírozni senkinek se a hátsó lökhárítóját viszont a kommunikáció, egyeztetés, kompromisszum szükséges, hogy működjenek a dolgok és ne legyen fejetlenség. Az elmúlt 4 évnek a legnagyobb hibája szerintem ezek hiányából adódott.

Kedves mindenki!

Minden olyan kérdésbe, ami nem nemzetellenes és Maglód javait szolgálja, állok rendelkezésre! Joggal kérdezhetik, hogyha nincs egy picike egyetértés, egy ilyen kis közösségbe, azok között akik egy oldalt szeretnének képviselni mit várjuk mi a nagy nemzeti egységet. Szóval végezetül énszerintem ezt megint ’túltoltuk, eltoltuk Béláim, eltoltuk….’
Javaslom válasszák mindig a Jobbik megoldást!

Szebb jövőt!

Marton Gábor 2010.09.27. 14:43:12

Gondolkozzunk Béláim!

-Ó igen megszületett a maglódi groteszk. Jól látják tisztelt hölgyeim és uraim, tudósítást láthatnak a szennyvíz blogról. Valóban Béláim nyakig állunk a ganajba. Eddig tűrtem, de muszáj vagyok megszólalni, mert úgy érzem ha már szóba kerültem így tisztességes. Illetve tisztázzunk valamit, mert ismételten téves információk jutottak tudomásomra a Maglódi Homály Times hasábjairól. Hangsúlyoznám írásom kizárólag az én személyes véleményemet takarják. Tehát a Klenova napon nem ölelkeztem és nem is csókolóztam egy Fideszes jelölttel sem. Ó ó megint valaki elkapcsolt és egy mexikói sorozatot nézet végig. De már megszoktam Béláim. Az ominózus eseményre meghívást kaptam, így kerültem oda, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A rendezvényen nem ismertettem a Jobbik programját! Nem álltam be senki mögé! Egy beszélgetésbe vettem részt, amin valóba voltak hasonló gondolataink pl: támogatnám a maglódi borászokat, termelőket vagy támogatnák olyan kulturális rendezvényeket ahol több a hagyományőrzés, ifjúsági és gyerekprogram. Viszont vannak olyan kérdések amivel nem értek teljesen egyet pl: valóban kell egy terület ahol több lehetőség nyílik szabadidős tevékenységre, sportolásra de az nem az MB3-as futballpályája, amibe rengeteg önzetlen munkájuk és támogatásuk van a helyi vállalkozóknak, lakosoknak. Köszönjük!!! Ha tönkretesszük, az ő munkájukat vesszük semmibe. Megoldást kell találni, mert szükség van rá. Megjegyzem van ötlet, leírtam (csapadékvíz). Kommunikáció, kompromisszum, munka! HAJRÁ!

Kedves Zsuzsa!

-Ha meghívást kapok a Polgári körös rendezvényre oda is nagyon szívesen elmegyek. Biztos veletek is lennének dolgok amiket együtt tudnánk gondolni és lenne miről beszélgetni. A köszönetnyilvánítás azért szól a Maglód Hírlapon mert résztveszek egy egyesületi munkába ami a maglódi rendezvények technikai kivitelezésein munkálkodik. Van aki megkeres mint például a klenova nappal kapcsolatba és van akinek fölajánlom segítségem és él vele. Az elmúlt félévbe többször említettem hogy szívesen segítek ezügybe nektek is. Ha a maglódi lakosság javát szolgálja a rendezvény és kikapcsolódást nyújt az embereknek szívesen segítek, nálam ez a szempont.
-Az országos politikai gondolataiddal teljesen egyet tudok érteni. A múltrendszer pártkatonái akik elherdálták nemzeti vagyonunkat az elmúlt 65-év alatt és a mai napig élnek elszámoltatás nélkül mint hal a vízben, azoknak semmi keresni valójuk nincsen a parlamentbe de szerintem az önkormányzatoknál sem! Adnák egy kis melót Pistának én is, hátha utána tud járni.

Orbán Viktor-Kisz titkár
Kövér László-Kisz titkár, MSZMP KB munkatársa
Mikola István-Hazafias Népfront ,alelnök
Fónagy János-MSZMP tag
Vonza András-MSZMP tag
Szabadi Béla-MSZMP tag
Varga Mihály-Kisz titkár
Pozsgai Imre-MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás-MSZMP KB tag
Stumpf István-MSZMP tag Hazafias Népfront alelnöke
Járai Zsigmond-MSZMP tag, kormánytag, III/2-es besúgó, szabadkőműves
Matolcsi György-MSZMP tag, III/2-es ügynök
Martonyi János-MSZMP tag, III/2-es besúgó, Bilderberges szabadkőműves
Ligetvári Ferenc-MSZMP tag
Chikán Attila-MSZMP tag
Farkas Flórián-bűnöző, kegyelemmel úszta meg a börtönt, az ügyét 30 évre titkosították
Pintér Sándor-MSZMP titkár, szemkilövető Gergényi Péter barátja és üzlettársa

’Elkezdődött megint egy új honfoglalás
A gulyás kommunisták a szemünk kilopták
Mikor lesz már végre a miénk Magyarország?

Rendszerváltás nem volt, az is miránk vár
meg a húszmilliárdos kártyaadósság
Ne türjük mostmár, hogy több is vesszen Mohácsnál!’

/Nagy Feró/

-Ja és még valami! 2006 Szept.-18-án lekerült a vörös csillag a budapesti szabadság terén álló emlékműről. Amíg ezt a tettet büntetik és visszarakják a hatalmi jelképet a mai magyar szabadságot szimbolizáló terünkre, mit várjunk?

Kedves Krisztián!

Nagyon jól estek szavaid, amiket édesapámról írtál, biztos szomorú lenne, ha látná ezt a széthúzást. Én még emlékszem, amikor jól működött az a csapat.
Nem voltam és nem is szeretnék se a Fidesz se a Polgári kör tagja lenni, nem fogom lepolírozni senkinek se a hátsó lökhárítóját viszont a kommunikáció, egyeztetés, kompromisszum szükséges, hogy működjenek a dolgok és ne legyen fejetlenség. Az elmúlt 4 évnek a legnagyobb hibája szerintem ezek hiányából adódott.

Kedves mindenki!

Minden olyan kérdésbe, ami nem nemzetellenes és Maglód javait szolgálja, állok rendelkezésre! Joggal kérdezhetik, hogyha nincs egy picike egyetértés, egy ilyen kis közösségbe, azok között akik egy oldalt szeretnének képviselni mit várjuk mi a nagy nemzeti egységet. Szóval végezetül énszerintem ezt megint ’túltoltuk, eltoltuk Béláim, eltoltuk….’
Javaslom válasszák mindig a Jobbik megoldást!

Szebb jövőt!

marady 2010.09.28. 11:28:18

@Marton Gábor:
Ezt a névsort már párszor megkaptam kör e-mailben. Az, hogy ezt így leírták, nem bizonyít semmit. Én is írhatnék neveket, melléírva, hogy volt gestapo-s, SS-tag, KGB-s, vagy jelenleg CIA, vagy Mosad-ügynök. Persze ki vitatja pl. Szűrös, vagy Pozsgai pártállami múltját? De ők megjárták a maguk canossa-ját. Számomra személyük teljesen hiteles. A lista másik része nem is tagja a Fidesznek. Ha Szabadi Béla része a névsornak, akkor ilyen erővel Kovács Lászlót, vagy Lendvai Ildikót is be lehetett volna szúrni.
Gábor! Ezzel a meggyőződésemet vetted célba? Hiába! Vona Gáborról, és a jobbik több más prominenséről is terjengenek körlevelek, de én ezekkel sem foglalkozom.
Másrészt ne vegyük el senkitől a megtérés lehetőségét! Egyébként kételkedhetnénk Saulus pálfordulásában is. Persze nap, mint nap találni olyan embereket, akik 4-8 éve ünnepelték a szocik győzelmét, ma pedig konzervatívnak, fideszesnek vallják magukat országosan, csak Maglódon civilek. De ha fordulna egyet a világ, ismét felfedeznék magukban a szociáldemokrata, vagy liberális "értékeket", esetleg ha másként fordul, elkezdenek aggódni az ország gyarmatosítása miatt, sőt! még a faj védelmét is szüksgesnek tartanák.
De addig is, maradok a saját meggyőződésemnél, és ha szabad Illyés Gyulát idéznem (ez egyik kedvenc versem):

Mert ha sehol is: otthon állok,
mert az a való, mit én látok,
akkor is, ha mint délibábot,
fordítva látom a világot.

Igy maradok meg hírvivőnek
őrzeni kincses temetőket.
Homlokon lőhetnek, ha tetszik,
mi ott fészkel, égbemenekszik.

És
Jobb jövőt!

azonosito1111 2010.09.28. 17:28:29

@marady

"egy részük saját nevükön, más részük álnéven." Nem tudom beszéd téma volt-e, de marady igazából Morocz István úr.

"Szoktam olvasni a Barikádot is. Inkább, mint a Népszavát. A narancs pedig igenis egészséges, de most inkább a szőlőt vagy a körtét ajánlom. Persze csak a magyart." Annyira bizonygatod pár helyen, hogy te mennyire nemzeti érzelmű vagy, hogy ez már szemetszúrt. Tudod mindig az kiabál a legjobban, akinek a háza ég.

"Nem kommunistáztam le Zsuzsát. Csupán azzal szmbesítettem, hogy Fidesz-ellenessége okán olyan szövetségesei lettek, akik sokkal távolabb vannak tőle világnézetileg, mint mi." Nah látom még, csak most lesz választás, de már megy a mosdatás, füllentés, eltusolás... Tudod, úgy is lehet mondani, hogy aludttejtartó kerámiaedény, vagy köcsög. Tök mindegy, hogy mondod a lényeg ugyanaz.

"Másrészt ne vegyük el senkitől a megtérés lehetőségét!" Megtérés, jajj ti kis Viktor bárányai...

"Ott emberek vannak? Nem mondod? Mi pedig állatok, növények, tárgyak, esetleg szellemek?" Ez a kérdés nem nekem szól, de azért válaszolok rá. Nem, de néha komolyan elgondolkozom, hogy te valami stand up comedy fellépő vagy, legalábbis én elég sokat nevetek rajtad, ahogy viccet csinálsz magadból, mint ahogy mások is szerintem... Persze ez is az én vélemény, tudom aljas Polgári körös, MSZP-s, MSZMP-s gyűlölködő vagyok...

"Hogy lehet az, hogy ha egy hozzászóló nem a fideszt dicsőiti, az mindjárt Kommunista, mszp-szimpatizáns, stb-stb." Ott a pont.
Mit is mondott Sztálin? Aki nem velünk az ellenünk? Tudom tudom Polgári körös, MSZP-s...

Elkezdtem olvasgatni, ezt a "fórumot", és ezek szemetszúrtak. Sajnálom.

marady 2010.09.28. 19:08:56

@azonosito1111:
Az elején aláírtam a nevemet, tehát az álnév mögött mindenki tudhatja, ki van. De ez valóban még az elején volt, ezért a végén ismét aláírom. Bár amikor választási ígéreteimet fogalmaztam meg, abból is lehetett rám következtetni. Mindegy.
Gyanús a nemzeti érzelem: Vigyázz! Hátha Mosad-ügynök vagyok!
Ha valaki nem ért egyet a Fidesszel, azt nem illetem más jelzővel, csak vitatkozok vele.

Az idézetet Rákosihoz kötik, de Lenin és Sztálin is használta. Ennek a kádári változata (röviden: aki nincs ellenünk, az velünk van) pedig eészen Jézushoz vezethető vissza. Talán még Kádár sem tudta.
További jó szórakozást, és olvasgatást!
Morocz István

Nubbel 2010.09.29. 08:44:06

@marady:
..."az hogy igy leírták nem bizonyít semmit."
debizony, nagyon sokat.
Ha valaki, valakik mindig az alatt a zászló alatt gyülekeznek, amelyik éppent fent lebeg, az önnek "megtérést" jelent?
Lehet hogy akkor én nem értem a szó igazi jelentését. Ezt inkább ÉRDEK-nek nevezném, és az pedig nem összekeverendő a MEGTÉRÉS-sel.
De ha ez igy van,akkor ez vonatkozzon mindenkire!
"...ne vegyük el senkitől a megtérés lehetőségét!"
Vagy megtérni csak a FIDESZ égisze alatt lehet?
M.E.

marady 2010.09.29. 11:52:30

@Nubbel:

"Rossz voltál, jó lettél
Megbántad, ha vétkeztél.

Múltad múlt,régesrég,
Volt mi volt, továbbmentél."
(P. mobil)

A felsoroltak sz előző nyolc évben sem az Mszp mellet kuncsorogtak, pedig akkor onnan fújt a szél.
Mivel szilárd meggyőződésem, hogy a jó oldalon állok, igen, nekem csak a erre képzelhető el a megtérés. De nem vitatom el, hogy másnak másfele. Az is gyanús, ha valaki ide-oda csapódik, mint pl. Debreczeni József.
Mielőtt valaki félreérti, félreértelmezi leszögezem, hogy ezt politikai, világnézeti, és nem vallási szempontból gondolom.

Makk 2010.09.29. 16:08:59

@cke-maglod:
Ellenfeleit EZEK-nek nevezni rosszindulatúan majdani
visszaélésekkel vádolni,hát..........
Végül is tudjuk:
"A stílus maga az ember!"

Üdvözlettel Falusi-Tóth Béla

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.30. 15:25:55

@Makk:

Tiszteletem azért, mert Ön is vállalja a nevét!

Nincsenek ellenfeleink!!! Önöknek lehet, de nekünk senki nem az. Vetélytársakkal számolunk, de olyan emberek, akik törvények felett állóknak képzelik magukat nehéz szót érteni.

A Polgári Kört intette rendere a HVB törvénysértés miatt, és mit sem ért. Folytatták a választók megtévesztését a terjesztett szórólapjaikkal.

Most pedig itt a tetten ért képviselőjelöltjük.

www.maglodonline.hu/polg-ri-k-r-jel-ltje-t-pi-a-plak-tokat-2

Igen!! "A stílus maga az ember!" Önkritika, szerénység, alázat polgártársak. Szolgálni a népet csak alázattal lehet!
Kovács Zoltán
Civil Kontroll Egyesület

Nubbel 2010.09.30. 19:40:28

@cke-maglod:

"A stílus maga az ember" Hát igen.
De amig egy polgármesterjelölt, egy másik blogon
veréssel fenyegetödzik ? na addig mit várhatunk el másoktól.
Idézem, ...ezt a senkiházit le fogom ütni mint Tomcat a Novák Elődöt. .....megfogja érezni mind a 95 kilom súlyát. ...ennyit nem ér ez az ember..." stb-stb.
Itt Kérges Lászlóról ír, csupa kisbetüvel.
Majd hozzáteszi, hogy a templomban kéne lennie,
ehelyett ilyen marhaságokkal kell itt foglalkoznia.
Ezt egyébként a népszava, Hadngy Zsolttal kapcsolatos cikkére irta Vaskó úr. Azt hiszem nem nagyon van mit egymás szemére vetniük. Itt már semmi nem Maglódról, és az itt élőkről szól, hanem CSAK és kizárólag a hatalomvágyról.
ÖNKRITIKA ? SZERÉNYSÉG ? ALÁZAT ?
ezek ismeretlen fogalmak , és ha hallottak is róla, az csak a másikra vonatkozik.
Hát Marci, itt már tényleg csak azt tudom mondani
HAJRÁ MAGLÓD .
Mi is volt ennek a bolgnak a címe? a szenyvíz ma is szinrelépett? hát az a viz elöbb utobb elszégyeli magát és elbujik a földalá.
Tisztelettel
M.E.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.30. 20:08:18

@Nubbel:

Kétségtelen, hogy távol járunk az eredeti témától, de sodródik az ember. Ez baj! A provokátorok mindig elérik céljukat!

Azt gondolom, hogy ez a levelezgetés, egymás fenyegetése, gyalázása, rágalmazása senkinek nem használ. Egyet felejt el mindenki! 3-án választunk. Este meg lesznek a nem hivatalos végeredmények. De 4-én, hétfőn ismét egymás szemébe kell nézni és dolgozni tovább! Itt nem lehet ellensége egyik a másiknak, mert ilyen esetben nem nyer senki, esetleg győzni fog, de a kettő távol áll egymástól!

Vasárnap 11 győztes lesz, de én nagyon szeretném, ha 11 349 nyertes lenne!!

Szalay Péter 2010.09.30. 20:57:29

@Nubbel:
idézek ide egy szerntem eléggé magvas kommentet:

"In eodem prato bos herbam quaerit, canis leporem,ciconia lacertam -Seneca
(Ugyanazon a réten a marha füvet keres, a kutya nyulat, a gólya gyíkot)"

forrás:fideszmaglod.inter.hu/?p=2082

Azt tenném hozzá, hogy az összes idézett állatkának tisztában illene lennie azzal, hogy rét nélkül semmit nem érnek....
süti beállítások módosítása