Látogatók száma:

Maglódi Nyaraló

Maglód Nyaralói részének gondjai bajai, amin az önkormányzat csak elcsodálkozik, majd elfelejt.

Friss topikok

Gratulálok Dr. Móczár Istvánnak és a Maglódi Polgári Körnek.

2010.10.04. 09:55 B. Márton

Gratulálok Dr. Móczár Istvánnak és a Maglódi Polgári Körnek. Ezzel az elsöprő többséggel lehetőségük nyílt arra, hogy választási ígéreteiket maradéktalanul megvalósíthassák, hiszen így a testületi munkát a jövőben nem forgácsolják szét a különböző pártérdekek. Sok sikert kívánok az alábbi program megvalósításához is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Móczár István teljes választási programja:

1. Kossuth Lajos utca (és Nyaraló) vízelvezetésének végleges megoldása. Egy nagy zápor a „megbolygatott hegy felől” sártengerrel öntheti el a várost. Ennek megelőzésére műszaki megoldást keresünk.
2. Maglódi Nyaraló vasútállomás környezetének rendbetétele. A jelenlegi vécé megszüntetése, modernizálása, illetve a főépületbe való helyezése. Mindkét vasútállomásnál térfigyelő kamerákkal ellenőrzött P+R parkolók használata javasolt pályázati úton.
3. A házi kommunális hulladék szelektív gyűjtése otthon (jelenleg is folyik a TEFU KHT. szervezésében).
4. Maglódi Nyaraló környezetének javítása. A levegő és a talaj szennyeződésének csökkentése, az ásott kutak védelme. A parlagfű folyamatos irtása a városrészen belül és a külterületen. Határ út mentén olyan mezőgazdasági művelést folytassanak (pl. gabona, lucerna), amelyben nem terem meg a gyomnövény. Folytatni szeretném az MKvE „Szép kert, tiszta környezet” lakossági mozgalmat. Még több fát ültetnénk a közterületekre, zártkertekbe. Szigorítanám az égetési rendeletet, illetve erre vonatkozóan alternatívákat dolgoznánk ki a szakbizottság segítségével.
5. A 6. körzetben lakó vállalkozók részvételét szorgalmaznám a város beruházásaiban.
6. Az elmúlt években (a nyaralói III. számú rendelőben) egészségünket megőrző, ingyenes szűrővizsgálatokat végeztünk kórházi szakorvosok bevonásával (pl. prosztata-, pollenallergia-, tüdőgyógyászati, bőrgyógyászati szűrések). Ezt a gyakorlatot folyamatossá tesszük. A rendelőnk megkapta az ISO minősítést. Az egészségügyi színvonal emelésének nemcsak az új műszerek beszerzése, hanem új rendelő építése (vagy a régi teljes felújítása) is feltétele. Nagy előrelépés lenne a helyi orvosi ügyelet kialakítása a városunkban.
7. Felkészülés a klímaváltozás okozta esetleges károk mérséklésére (vízelvezetés, vízvédelem, takarékosság, alternatív energia bevezetése a háztartásokban, intézményekben (napkollektor, hőszivattyú, hőszigetelő lakásfelújítások támogatása). A szaktanácsadás az önkormányzat irányításával történne. A várható szárazperiódus beköszöntésével az ásott kutak tartalékként működnének. Katasztrófavédelem, rendőrség, tűzoltóság megerősítése a váratlan helyzetek kiküszöbölésére. Szükség lenne az egész városra kidolgozott havária tervre!
8. Az út- és járdaprogram folytatása Nyaraló egész területén. A Határ és a Tinódi utcák leaszfaltozásának befejezése, környékének rendezése.
9. Nyaraló két parkjának, a Martinovics tér és az Árpád park rendbetétele, folyamatos gondozása. Az utóbbi parkban játszótér, sportolásra alkalmas futó- vagy kocogó pálya a park körül.
10. A vezetékes ivóvíz minőségének javítása a rendszer gyakoribb tisztításával.

A továbbiakban néhány általános feladatot fogalmaznék meg az egész településre vonatkozóan, a teljesség igénye nélkül. Az M0-s autópálya mentén a déli logisztikai területek (Déli lejáró) mielőbbi bekapcsolása nagyvállalkozók bevonásával. Ezekből a beruházásokból újabb forrásokhoz juthatna a település, és elkezdett fejlesztéseit folytathatná. Az M0-s autópálya déli lejárójánál a befektetőket „csalogató” reklámtáblák elhelyezése. Ezen a területen (Ferihegy kifutópálya közelében) raktárak, szállodák, termálfürdő stb. épülhetnének tőkeerős vállalkozók bevonásával. Különben a „tőke elrobog” az autópályán Maglód mellett! A város földrajzi adottságait maximálisan ki kellene aknázni! Saját szennyvíztisztító mű megépítése, a vezetékes ivóvíz városi tulajdonba vétele. Vállalkozásbarát önkormányzat! A külterületeink környezetének felülvizsgálata, a földutak visszaállításával. Képtelenség jelenleg kirándulni a határban az évszázados földutak beszántása miatt. Városi igényeknek megfelelő szintű oktatás (középfokú oktatás bevezetése). Maglód színvonalas kulturális élete külföldön is ismert, ezt megtartani, fejleszteni szükséges. Az M0-s autópálya mentén – Maglód külterületén – feltárt régészeti emlékek bemutatása a Városi Múzeumban, valamint a Tájház rekonstrukciója a központban a néprajzi emlékek bemutatásával. Az evangélikus templomot bemutató tábla elhelyezése az M0-s keleti oldalán. Kábel TV hálózat kiépítése, valamint az állomások, iskolák, rendelő, városközpont térfigyelő kamerákkal való ellátása. Az orvosi ellátás színvonalának emelése a rendelők korszerűsítésével. Idősek otthonára és bölcsődére is nagy az igény. Hiányoznak a városias arculatú épületek, az egyhangúságon változtatni kellene.

 

 

 

 

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maglodinyaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr242343201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nubbel 2010.10.04. 15:06:31

Hát, én bizom benne, hogy sikerülni fog.
Egy jó starttal, sokmindent el lehet érni.
Próbáljunk meg mi is segíteni, amiben lehet.
Ilyen gyözelemmel nem lehet ,nem jól csinálni.
Nincs más út, ennek mennie kell!

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.10.04. 15:11:37

@Nubbel:

"Ilyen győzelemmel nem lehet ,nem jól csinálni."

Az amnézia veszélyes is lehet!
2006-ban ilyen győzelemmel eset neki Maglódnak a Fidesz! Lám mi lett az eredmény....
Nem lehet nem jól csinálni?
Az eredmény nem a győzelem mértékének függvénye.

B. Márton 2010.10.04. 16:26:33

Mindenesetre most már nem lehet akadály a polgármester és a testület szembenállása. A pénzszűkét is remélhetőleg bekalkulálták a jelöltek, mikor a programjukat megfogalmazták. Így tényleg nem látom akadályát az ígéretek megvalósításának.

moczar.istvan 2010.10.04. 19:57:51

Először is gratulálok Marci blogjának. Szeretnénk a képviselőknek is egy közös topikot szerkeszteni, fényképekkel. Sajnálom, hogy ide nem tudtam fotókat felrakni. Az aggályotokat megértem. Bármit mondok, olaj lehet a tűzre. Úgy gondolom, a cselekvésem után eldöntitek, hogy megfelelek-e elvárásaitoknak. Nem lehet viszont fejjel a falnak rohanni a bizonyítási kényszer miatt. Amíg a FIDESZT pártkatonák képviselték, addig bennünket a pártfegyelem nem köt össze. Mindenki, aki bejutott civilek közül egy autonóm képviselő, független, mástól nem függő. Menet közben eldől, hogyan működik a csapat.

Szalay Péter 2010.10.04. 20:02:26

Köszönöm a fórum olvasóinak és mindannak, akik rám, illetve a Civil Kontroll Egyesületre szavaztak tegnap.

Gratulálok Móczár István Úrnak és azoknak a lakótársainknak, akik ezen a választáson a legtöbb szavazatot kapták és emiatt az a megtiszteltetés érte őket, hogy képviselhetnek minket, Maglódiakat az Önkormányzatban!

Eredményeket és sikereket kívánok munkájukhoz nekik, és eredményeket és sikereket és élhető Maglódot magunknak!

TheHUNSS 2010.10.04. 20:52:19

Gratulálok mindenkinek! Végre még egy hely ahol függetlenek vannak. Így már lesz legalább haladás!
Csak hajrá!
süti beállítások módosítása