Látogatók száma:

Maglódi Nyaraló

Maglód Nyaralói részének gondjai bajai, amin az önkormányzat csak elcsodálkozik, majd elfelejt.

Friss topikok

Maglódi Nyaraló az elfeledett "város" rész.

2010.08.17. 13:33 B. Márton

 Előre bocsájtom, semmiféle politikai, önkormányzati tervem nincs. Nem ezért írom a következő sorokat. De bízom benne, hogy már más is unja, a 4 évenként megválasztunk valakit, elvan 4 évig, majd megint választunk valakit körforgást. És a Maglód újság cikkeit arról, hogy melyik képviselő asszony hogyan süti a répatortát, stb. A jelenlegi önkormányzati képviselőnket nem is ismerjük. (állítólag jó ember, csak még a helyi viszonyokkal nincs tisztában. Pl.: 4 év után meglepődött a belvíz (talajvíz) problémán.)

 Ma hallottam egy másik "pályázó" terveit. Futó pálya az Árpádparkban. Persze, ez is jó, csak, mint a parkok, emlékművek. De ennél lényegesebb dolgok is eljuthatnának az Önkormányzat tudatáig.

 Tippek a Nyaralói képviselő jelölteknek:

 -  Maglódi Nyaralón a pincék kertek nagy része használhatatlan a belvíz miatt. Pedig nem volt mindig így. Emlékszem kb. 20 éve még szenet tartottunk a pincében. De akinek nincs pincéje, azt is nyugtalanítja, hogy megsüllyedhet a háza. Mit tehetünk ellene? Nem tudom. De biztosan megvannak erre a megfelelő szakemberek és pályázható források. Lehet, csak nyárfákat kellene ültetni. Vagy egy aknát csinálni ahová összefolyik, és kiszivattyúzható. Egyszerűen csak lépni kellene, nem futópályákról ábrándozni.

 - A Tinódi utcán a sötétben közlekedik a vonatra az utazó közönség kb. harmada. November óta van is két villanyoszlop elektromos hálózattal. Csak a lámpa hiányzik róluk. Mint megtudtam, ez is önkormányzati feladatkör. Remélem ez nem az anyagi forrásokon múlik.

- Mióta Maglód átvette Gyömrőtől a csatornát, kb. 2 hetente hibásodik meg a Nyaralói állomásnál lévő átemelő. Mivel semmi jelző berendezés nincs, a lakosok szokták telefonon bejelenteni, mikor már nem folyik le a víz a lakásban, vagy az átemelőnél ömlik a szennyvíz az árokba. Pedig nem azért fizetjük a csatornadíjat, hogy az árokba folyjon a szennyvíz.

- Felszíni víz elvezetés: Az Árpád vezér, Kossuth L., Határút, Báthory utcák mind az állomás felé lejtenek. De árok csak a Kossuth L. utcában van. Aminek a vasút alatti átvezetése a karbantartás hiánya miatt megszűnt. Így mind a 4 utcán lefolyó víz is itt szikkad el. Ami talán ronthatja a belvíz helyzetet.

 És ha ezek megvannak, akkor még mindig ott a közbiztonság és nyugalom kérdése. Mert az egy-két naponta egyszer napközben erre tévedő rendőrautó ezt nem oldja meg.

De ez csak a saját házunk tája. Bízom benne, hogy mások is leírják az észrevételeiket a környékükkel kapcsolatban. És hátha valamelyik jelölt szem előtt tartja ezeket a szempontokat is.

 Szerintem így lenne érdemes szavaznunk az eddigi szimpátia, ismeretség, vagy párt szimpátia helyett. Persze ennek feltétele, hogy legyen egy jelölt, akinek feltűnnek ezek a dolgok. Vagy ha a kopogtató cédulát gyűjtik, akkor érdeklődjünk a terveiről. Mert idáig csak a langyos vízben evickélés ment. Esetleg egy két boríték pozitív beruházás. És a körforgalom a 31-esen, ami tényleg jó. De a lakóhelyünk még nem az igazi és valahogy kívül esik az Önkormányzat látószögén.

                                                                                     Berta Márton

                                                                                                                                              

 

168 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maglodinyaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr962227927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.08.28. 16:40:57

@moczar.istvan: @merci0828:
Maximálisan osztom a véleményét, miszerint a meglévő adottságokból kell gazdálkodnunk. Kulturális vonzerő lehetünk, ha végre lesz kiegyezés. Évek óta romlik az állaga annak a gyűjteménynek, ami egy helytörténeti kiállítás alapja lehet. Azért lesz az enyészeté, mert egyesék ebből is személyeskedő kérdés csinálnak. Az adakozók nem egy szűk csoportnak adományozták, hanem a városnak a régiségeiket. Amíg valaki kimeri mondani, hogy addig nem lesz kiállítva a gyűjtemény, amíg Zalavári Béla a Magház igazgatója, addig nagyon nagy bajok vannak a fejekben!! Ne egy emberen múljon egy ilyen nemes kezdeményezés. Ez a magatartás nagyon emlékeztet a személyi kultusz időszakára, melynek reneszánszát éljük. Ismét neveket vésnek emlékművekbe, épületek falára egyesek.

Rock koncerteken túl, legalább egy a településre jellemző nagyszabású fesztivál kéne, ami megmozgathatná az országos kulturális életet is. Most szétaprózódik ez a meglévő kapacitás.

Az általam kezdeményezett vizsgálóbizottság eredője az volt, hogy derüljön ki a valóság. Kerüljön végre pont a parttalan viták végére és legyen vége a polgármester egyszemélyi felelősségének sulykolásából. Az önkormányzatiság nem más, mint a kollektív felelősség intézménye!
Viszont az is kiderült a vizsgálatból, hogy a polgármester nem egyszer túllépte hatáskörét és magánakciókkal igyekezett elérni a céljait. Ennek olyan okai is vannak persze, hogy jól tudta, hogy az őt rendre leszavazó többség nem fog támogatást nyújtani bizonyos kérdésekben. Bizonyos kérdésekben én sem támogattam volna, amikor csak egy szűk csoport érdekeiért harcol.
(pl.: Elephant Holding)

Ön lehet, hogy lemondott volna és talán helyesen, de a leköszönő polgármester nem tett meg ezt. Talán hiba volt, talán nem. Ezt az elkövetkezendő hónapok beigazolják talán.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.08.28. 17:22:41

Kicsit lépjünk el most Nyaralótól, de csak egy ügy erejéig. Márton felvezetőjében ugyanis ezt írta:
Bízom benne, hogy mások is leírják az észrevételeiket a környékükkel kapcsolatban.

Krisztina telepen lakom és itt is indulok az őszi választásokon. Infrastrukturálisan nem mondható elmaradott résznek a most megvalósult útfelújításoknak köszönhetően a körzet. Viszont van egy komoly probléma, amit eddig senki nem kívánt rendezni. A Linné utca elején él egy vagy talán több család egy romos házban.
Két-három éve írtam először a helyzetről. Az említett ingatlanban rosszhiszemű, jogcím nélküli lakók élnek. Magyarán, önkényes lakásfoglalók.
Az együttélés minimális szabályait sem hajlandók betartani. A kerítést már eltüzelték a kábelszigetelések leolvasztásakor, aminek rákkeltő bűzét szívat a környék. A bekerítetlen portáról időnként, beoltatlan kutyák támadnak az arra közlekedőkre. A romos épületben nincs semmi! A kis és nagy dolgukat az udvaron és az árokparton végzik a felhalmozott szemét között. Embermagasságú a parlagfű, hordó hegyek, hulladék és még sorolhatnám. A terület eddigi képviselője szerint - Dr. Dian Tamás, állatorvos - nincs megoldás! Írtam levelet a Regionális Tisztiorvosnak. A válasz a polgármesteri hivatalba ment. Ugyan miért? Írtam levelet a polgármesternek, válaszra sem méltatott. Dina képviselő két éve nem köszön, mert meg mertem kérdezni, hogy mit kíván tenni az ügy érdekében. Nem tett semmit! Legalább a két kutyát beolthatta volna ingyen, állatorvos létére! Annyi sikerült kikényszeríteni, hogy önkormányzati pénzen - a mi pénzünkön - kitakarították a portát, elszállítottak olyan környezetszennyező anyagokat, amik miatt súlyos büntetés járna! A kutyákat nem oltották be, hanem a gyepmester elvitte. El telt közel két év. A helyzet ismét ez. Vannak megint kutyák oltatlanul. A nyári szellő ismét viszi át a szomszédba a fekáliával teli papírokat, és annak bűzét. És ismét nem érdekel senkit ez a közegészségügyi probléma. Ismét gyűlik a szemét, ahol alkalmas életteret találnak a patkányok és egyéb rágcsálók! Ismét 17 teherautó fog kelleni a szeméthegy eltávolítására és tovább terjed a parlagfűerdő a gondozatlan területen. Télen nyáron égetnek, hol ezt, hol azt!
Kérdezem én, hogy mit csinál a közterület-felügyelő és a két településőr? Miért nem tesz 8 éve semmit Dian Tamás a körzet megválasztott képviselője!?
www.civilmaglod.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=44
Mi lenne a törvényes megoldás!? 16 éve élnek ott ezek az emberek! Tehát nem egy testület jött-ment csukott szemmel az ügyben.

merci0828 2010.08.28. 17:54:55

@cke-maglod:

Kezdjük az elején.
Biztos szükség van a kultúrára és Maglódi helytörténeti fesztiválokra, de a kultúrház gazdaságos üzemeltetéséről beszéltünk.
Ha már egyszer, szerintem feleslegesen felépítettük.
Meg kéne érteni, hogy gy Maglódi helyi fesztivál zenekar fellépéséért a kutya nem fog több ezer forintért belépőt váltani.
Főleg nem a mostani gazdasági helyzetben.
Igen idegenkedünk a Rock koncertek megtartásától, de könyörgöm ez hozza a pénzt.
Rólam köztudott, hogy fanatikus EDDA rajongó vagyok.
Én még nem voltam olyan koncertjükön ahol ne lett volna telt ház, még akkor is ha 4-5 ezer forintért mérték a belépőjegyek árát.
De ez most csak egy példa volt és fel tudnék még sorolni több tíz hasonló zenekart.
Igen erre van ma igény.
Ha gazdaságilag gondolkodunk akkor igen azt kell csinálni ami pénzt hoz a városnak!
Most leszögezném előre, hogy igen én is egyetértek vele, hogy a kultúrára szükség van , de az nem tart el egy művházat.
Ezzel a gondolkodással van a baj!
Nem mondom, hogy csak ez kell, de igen ez is kell, hogy utána fedezni tudjuk valamiből a kulturális rendezvényeket amik egy forintot nem hoznak, csak pénzbe kerülnek a városnak.

merci0828 2010.08.28. 18:04:29

@cke-maglod:

Az illegálisan betelepült merjük kimondani cigány családok által okozott gond nem egyedüli.
Sajnos országos probléma.
Igen törvényesen semmit nem lehet tenni velük sajnos.
Ez nem csak Maglód hanem minden település és a környező lakosok hatalmas problémája.
Beilleszkedésre képtelen, agresszív (sokszor a környéket rettegésben tartó ) családokról van szó.
A törvény sajnos védi őket, sőt neveli és segélyekkel eltartja őket.
Ha bárki felemeli a hangját ellenük azonnal rasszizmussal vádolják.
Amíg ez a szemlélet nem változik csak sajnálni tudom a környékbeli lakosokat.

Dian Tamást személyesen ismerem remek embernek és állatorvosnak tartom, de képviselőnek ő is alkalmatlan.

moczar.istvan 2010.08.29. 09:07:10

Maglód értékeit bemutató múzeumra szükségünk lenne. Maglód várossá avatásakor megnyitottunk egy „ideiglenes múzeumot”. Nemcsak néprajzi, hanem jelentős értékű régészeti tablók is be lettek mutatva. Néhány hétig sokan megnézték, majd valaki „parancsára” bezárták, és az ott felhalmozott értékek visszakerültek az eredeti tulajdonosaihoz. Én is visszakaptam a régészeti tárgyaimat és azt a két, tekintélyes súlyú népfront albumot, amit közszemlére tettünk ki. Amikor otthon kinyitottam, lesújtva láttam, hogy a pótolhatatlan képek jelentős részét valaki (valakik) kitépték. Pedig az album a Maglód rendszerváltás előtti 30 évét ölelte fel. Ez a korszak mai napig nincs leírva. A jelent a múlt ismerete nélkül bajos megismerni.
Szóval hiányzik egy állandó maglódi múzeum, amely az egyetemes kultúra része lehetne. Talán sokan nem tudják, hogy az M0-ás Ecser-Maglód közúti hídja és a vasút között egy nagyobb múzeumra való, több ezer éves régészeti tárgyak kerültek elő. Szkítaharcost például lovával temették el, de szarmata, avar, honfoglalás kori leletet százait zacskókba rakták a régészek és valahol egy múzeum pincéjében halmozták fel. Itt találták a bronzkor egyedülálló miniatűr áldozati szobrokból álló, hibátlan együttesét, középen egy napkoronggal. Tabányi Pál polgármesterrel egy hétig dolgoztunk egy szkíta kemence kiemelésén, melyhez a régészek is hozzájárultak és segítettek a kiemelés előkészítésében. A régészek a porhanyós talajt átitatták konzerváló folyadékkal. Megvettük az acélhálót, amivel beborítottuk volna a kemencét szállításhoz. Szerettük volna ezt a ritkaságot elhelyezni az átadásra készülő MAGHÁZ-ba, mint állandó műtárgyat bemutatni. Aztán az egyik éjszaka lánctalpasokkal szétrombolták az M0-on dolgozó munkások tereprendezés címszóval...
Összefoglalva a MAGHÁZ mögötti öregházban a néprajzi gyűjteményt be lehetne mutatni, míg a MAGHÁZ valamelyik termében pedig a városban előkerült régészeti gyűjteményt. A régészek átadnák ezeket a ritka tárgyakat, ha őrzését, levédését vállalná a város. Talán visszakaphatjuk a Nemzeti Múzeumtól a híres aranyleleteket, melyek egy avar harcos viselt. A Katona József utcában került elő egy építkezésen. A megtaláló jelentős pénzjutalomban részesült.
A másik téma egy morbid humor. A politika megcsúfolása, kigúnyolása. Érdemes megnézni az alábbi linken és elgondolkozni rajta: atv.hu/videotar/20100827_mogacs_daniel

B. Márton 2010.08.30. 11:15:15

@moczar.istvan:
Elgondolkodtam Mogács Dánielen. Még tartalmasabb is volt, mint az eddigi kampányok, amiből csak annyi derült ki, "Itt az idő" Vagy Tabányi Pál első szórólapja, az "Én nem hiszem, hogy ne látná" mondatokkal kezdődő közhelyek, amit az óta is bárki felhasználhatna bármelyik ellenfelével szemben.
Értelmiségi, munkás, paraszt? Ez a tagozódás a Szocializmussal együtt letűnt. A parasztság létszáma lecsökkent. És mindhárom "rétegből" kikerültek vállalkozók, gyár, bánya, malom, rendelő, stb. tulajdonosok. Akkor egy országos sütőipari vállalkozás feje értelmiségi a max. érettségiével? Ugye nem. Pedig figyelemreméltó a teljesítménye. És nyílván jobb kapcsolatai, REÁL gazdasági ismeretei vannak, mint a napközis tanárnőnek. Szóval részemről ez nem értelmiség ellenesség, csak próbálok rávilágítani az elmúlt 20 év változásaira.
Nem vitatom senki érdemeit. Sőt az említett M0-ás lejárónak én is örülök. A csatornának is. (bár a rossz májam azt mondatná velem, hogy akkoriban az egész országban lett telefon, csatorna, gáz. Lehet, akkor pont az összes településen rátermett volt a vezetés. És most is hálásak lehetünk a polgármesternek az ADSL-ért, Digitális TV adásért, vagy a mobil térerőért.) Szerintem ezzel nem etikus kampányolni. Különösen, hogy a mai napig 500 000Ft közmű hozzájárulást kell fizetnie annak, aki rá szeretne kötni a csatornára. De a Luther utcai, vagy a Nyaralói átemelő szivattyúkra nincs pénz.
Kezdetben sem volt olcsó mulatság a lakosságnak a csatorna bekötés. Így a pálya széléről ez nekem csak akkora kunsztnak tűnik, mint mondjuk egy autót venni részletre. Ezért nem jött be Bezzegh Istvánnak sem a közművekkel kampányolása az utolsó ciklusa végén.
"Maglód értékeit bemutató múzeumra szükségünk lenne. Maglód várossá avatásakor megnyitottunk egy „ideiglenes múzeumot”. Nemcsak néprajzi, hanem jelentős értékű régészeti tablók is be lettek mutatva. Néhány hétig sokan megnézték, majd valaki „parancsára” bezárták, és az ott felhalmozott értékek visszakerültek az eredeti tulajdonosaihoz."
Mi nem kaptuk vissza... (Remélem, a legközelebbi megnyitón nem fogom viszontlátni "más által felajánlva")
Természetesen Maglódnak szüksége lenne egy múzeumra is. Igen. De az illegális lakásfoglalókkal szembeni intézkedésre, közvilágításra, talajvíz megoldásra, közbiztonságra is. Ezért örülnék egy olyan testületnek, ahol nem fejenként mást akarnak és megsértődnek, ha nem az ő ötletük a legelső. Hanem belátják a prioritásokat és karöltve teszik a dolgukat.
Én innen tájékozódtam az illegális lakásfoglalókról. Nem is gondoltam, hogy Maglódon is vannak. Aki egy kicsit másfelé lakik, az lehet, a belvízről sem hallott. Ezért fontos a kommunikáció, mert így előfordulhat, hogy ismét olyan szerencsés emberekre szavazunk, akik szerint ide már csak még egy emlékmű, vagy a múzeum hiányzik a teljességhez.

Igazmondó2000 2010.08.30. 12:47:07

@B. Márton: @moczar.istvan: Kedves moczar.istvan !Ha jók az információim Önnek pártállami múltja van,MSZP támogatással akart egy alkalommal községvezető lenni most pedig a polgári kör támogatja.Ön Írt az imént a politika kigúnyolásáról.A kérdésem az lenne,hogy ez Ön szerint nem az?Apropó polgári kör(vagy inkább hazafias népfront?!).Eredetileg Tabányi úr csapatába tartozott és tartozik ma is,csak a csapat elnevezése változott.A civil összefogás fórum nevében gyűjtöttek ajánló szelvény utána pedig a polgári kör jelölésére használták ezeket,mert hivatalosan a CÖF nem is létezik.Etikus magatartás ez?Mert szerintem ez nem más mint a választók megtévesztése.Mint oly sokszor a választások alkalmával legalább a szavazás napjáig illene kibírni azt,hogy a szavazókat ne vágják át a palánkon!Más.Olvastam itt,hogy Tabányi úr az ügyeletes bűnbak.Kérdés:ha tényleg ekkora szent akkor miért tűri hang nélkül?Véleményem szerint a gyerek is akkor van csendben ha telekakálta a pelenkát.

moczar.istvan 2010.08.30. 18:24:56

@Igazmondó2000: Ez a levél egy csapda, ha védekezel, vesztes vagy! Ha sapka van a fejeden vagy nincs, támadnak. Régi trükk, szakálla van! Üdvözlöm abban körben, amit ma tudtam meg, hogy bizonyos személyek elkezdik a civil jelöltek lejáratását a kampányban. Lelkük rajta. A Maglódi Polgári Kör a kampány során nem fogja lejáratni ellenfeleit. Az elmúlt évtizedekben valóban sokat változott az ország, benne az emberek. Úgy látom, a 20 év kevés volt arra, hogy demokratikus módon vegyünk részt a kampányban. A továbbiakban, no comment!

Nubbel 2010.08.30. 18:56:36

@Igazmondó2000:
Én nem tudom ki ön, de miért csaka Moczár István úrnál beszél megtévesztésről. Ha egy államfőnél /Smitt Pál/ nem probléma a szocialista mult, és még egy jó pár vezető politikusnál, akkor miért pont Ő zavarja? Azért mert valaki nem "mai fiatal"
még lehet rendes ember, igazi lokálpatrióta.
Azt hiszem ,bár nem ismerem személyesen, de ő már bizonyitott, és többet tett ezért a városért, mint a mostani narancsosok összesen. Azt pedig hogy a Tabányi úr szent-e, hát nem emlékszem hogy valaki állitotta volna itt ezen a fórumon. De ha ön annyira egyenes, etikus magatartásu Maglódi polgár, akkor miért nem kérdezte őt meg, véleményalkotása elött.
Az már túl összetett feladat lett volna?

boglar 2010.08.30. 18:58:46

Nem szeretném fényezni Móczár dr-t amíg képviselő volt addig a nyaralósi rész csak nyert vele.Elég szomorú , hogy mások ezt nem vették észre.

Igazmondó2000 2010.08.30. 19:29:29

@moczar.istvan: Szerintem itt a kutya sem akar lejáratni senkit,bár a polgármesternek is ez a vesszőparipája azonban ez szerintem maga a védekezés!Úgy örülök,hogy ilyen "sokszínű" emberek csoportosulása a polgári kör.Ez maga a feltámadt MSZP-SZDSZ koalíció,de civilnek semmiképp nem nevezném.A tények makacs dolgok.Ilyen tény például Tabányi Pál SZDSZ-es tagsága amit mondjuk már feltehetően megszüntetett.Minden tiszteletem a most szocialista színekben induló jelölteké.Ők legalább nem akarnak egy más név mögé bújni.Előttük le a kalappal.

AK76 2010.08.30. 19:29:54

Nem TÖKMINDEGY ki, minek a tagja volt?
Ezzel az erővel a parlamenti pártok fele, mehetne a levesbe,a fidesszel,a komplett mszp-vel,sőt a jobbikkal egyetemben...
Nem lehet szemétre hajítani MINDENKIT,akinek kapcsolata volt az elmúlt rendszerben valamiféle párt szervezettel,tudomásul kell venni,nem mindenki hazaáruló,nem mindenki aljas gonosz ember,akinek köze volt a KISZ-hez,vagy az MSZMP-hez,ez csőlátás,ráadásul ha mindenkit eltávolítunk,KI marad??..
Apropó,eltávolítás,eleve nevetséges ezen az alapon vádaskodni,gyanúsítgatni,mikor az állambiztonsági anyagok,jelentések,a rendszerváltás óta, a mai napig HOZZÁFÉRHETETLENEK!
Egy olyan társadalomban lehet igény feddhetetlen politikusokra,ahol ezek a dokumentumok hozzáférhetőek,de nálunk ez az ötlet,az elképzelés groteszk karikatúrája csupán...
Inkább MEGEGYEZÉSRE kell törekedni,közös érdekek felismerésére,és ami a legkívánatosabb,nem a múlt eseményein kell lovagolni,hanem a jelent,és a jövőt kell fejleszteni,kutatni...

kretai 2010.08.30. 19:58:51

@AK76: Az utolsó mondatodra gratulálok. Gyűlölködéssel nem lehet egészséges társadalmat építeni. Épp eleget szenvedtünk az elmúlt 20 évben a verbális lerohanás miatt. Szerintem is a kiegyezésben, az összefogásban van az erő.

merci0828 2010.08.30. 20:17:14

@kretai:

Igen az összefogásban!
De sajnos vannak a városban olyan befolyásos vezetők,(és most nem a polgármesterre gondolok) akik képtelenek összefogásban gondolkodni az egyéni érdekeken túl a város érdekeit képviselni.
Amíg ők egy Fidesz zászló mögé bújva jelen vannak a helyi vezetésben itt nem lesz kiegyezés.

Nubbel 2010.08.31. 08:54:48

"Inkább a megegyezésre kéne törekedni".
Kéne! de nem vagyok abban olyan biztos, hogy mindenki arra törekszik. A diktatúrákban az EGYÉNI érdek az érdek, nem a KÖZÖS
Amig egy politikai csoportnak az a feladata, hogy kutakodjon az "ellenség" multjába, hogy mivel lehet belekötni, addig itt nincs nagyon miröl beszélni. Aki a baráti körbe tartozik, annál mindegy hogy MSZP,-SZDSZ,-KISZ,-Mafiózó, annál nem érdekes, spongya rá.
De aki más szinü, hát annak isten irgalmazz.
És ez a hozzáállás ide hozzánk is eljutott.
Aki nem narancs, az csak gazember lehet. Lehet hogy tévedek, de sajnos biztos hogy NEM.

B. Márton 2010.08.31. 09:27:36

Tényleg nem szeretnék politizálni, de.:
Elgondolkodtatok azon, vajon hogy alakultak ezek a pártok a 80-as évek végén? (mindegyik, amelyik a rendszerváltás óta létezik) Vagy azon, miért akadnak mindegyik pártban 20 év múlva is 3/3-as ügynökök? El tudja valaki képzelni, hogy itt ilyen nagyszabású csoportok jöttek létre a 80-as években az MSZMP tudta nélkül? Ugye nem. Vagy a lakitelki találkozón is tudjuk, hogy elég "vegyes" csapat volt.
Szóval, meg kellett akadályozni a spontán szerveződések alakulását. Csak az alakulhatott meg, amelyet az (ügynökök) pozícióban elfoglaltak. Így nyilvánvaló, hogy egy tőről fakad mindegyik. És így érthető, hogy a Kormány miért nem kéri számon sosem a leköszönt elődjét. (20 éve ez megy.) És mi tereljük el erről a figyelmet az X vagy Y pártokról szóló parázsvitáinkkal. De az ő műsoruk csak nekünk szól. Benyeltük az ősrégi "oszd meg és uralkodj" trükköt...
Elnézést a kitérőért.

Igazmondó2000 2010.08.31. 10:04:32

Ha ennyire meg vagytok elégedve a most gyáván civil álca mögül okoskodó elvtársak munkájával és mindegy ,hogy ki milyen párt tagja,vagy tagja volt miért köpködtök a mostani kormánypárt (akár helyi) tagjaira?

AK76 2010.08.31. 10:30:45

@Igazmondó2000:
Talán mert nincsenek megelégedve annak teljesítményével??

kretai 2010.08.31. 11:00:31

@B. Márton: A 70'-es és 90'-es évek közötti időszak sajnos nem lett ledokumentálva (főleg itt Maglódon), így a régiek közül mindenki másképp emlékszik erre a korszakra. Vannak, akik üldözésről beszélnek, de akik éltek benne, tudjuk, hogy ez nem igaz. 3/3-as ügynökök a nagy pártokban már alig lehetnek, mert közben fiatalok kerültek be, a politikai elit lassan lecserélődik. Úgy tudom, hogy a mindenkori miniszterelnököknek jár valamilyen védelem. Persze, ha bűntényt követett el, akkor a védelem nem jár. Többen hozzászóltak, ami nekem különösen tetszik, hogy nézünk már előre, és nem egymást piszkáljuk. Ne próbáljunk Maglódon nagy politikát képviselni. Inkább legyen a politika Maglódért. Még meg sem történt a választás, de már utáljuk a képviselőjelölteket, ami kész röhej. Valakit a viseltes dolgai után kellene bírálni. Olvastam és igaz, hogy Maglódon egy politikai csoport nagy lejáratásra készült, főleg az ismert, nem FIDESZES jelölteket fogják górcső alá venni, nem kímélve azok családját, egzisztenciáját. Legyünk résen.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.08.31. 11:09:34

Csak jelezni szeretném, hogy a Civil Kontroll Egyesület nem azonos azzal a civil képződménnyel, ami már alakulásakor is megosztotta és mostanára szinte teljesen szétzilálta a közéletet.
Jogtalanul nyilatkoztak 17 civil szervezet nevében!

A egyes jelöltjeikről köztudott, hogy komolyan elkötelezettek a szélsőséges politikai nézet felé.
Mivel ők maguk is tudják, hogy ilyen nézetekkel nem rúghatnak labdába, ezért keresztelik át magukat civilnek. A tisztességtelen az az egészben, hogy olyan tisztességes, önállóan kitűnően működő civil szervezeteket gyűrtek magul alá és sodortak a politika reflektor fényébe, akiknek ez árt! Nem véletlenül vált le tőlük a többség. Csak azok maradtak a csatlósok sorába, akik a fennmaradt szervezetek mindegyikében tagok.
Gyakorlatilag 30 emberről beszélhetünk.
Arról nem is beszélve, hogy van a csatlósok közt egy szervezet, - Ifjú Polgárokért Egyesület - melynek tagjai általános iskolás gyerekek! Hogy is van ez? Törvény tiltja a munkahelyi, iskolai politizálást! Hogy is van ez?
Tehát a legmesszebbmenőkig elhatárolódom ettől a be nem jegyzett és be sem jegyezhető, magát civilnek nevező politikai tömörüléstől.
A lakosság lenézésének tartom, hogy ennyire "Palira" akarnak venni mindenkit!
Ha már nevükkel, törekvésükkel megtévesztik a választókat, akkor hogyan lehet ilyen emberekben bízni!? Sajnálom azokat a tisztességes (egy-két) jelöltjeiket, akik ezt nem látták át és úgy vágtak bele ebbe az egészbe.
Reményeim szerint hamarosan felismeri Maglód is, hogy ez nem járható út tovább!

Kovács Zoltán
Civil Kontroll Egyesület

Igazmondó2000 2010.08.31. 11:22:43

@cke-maglod: Erről van szó!A CK valóban civil.Nincs is önökkel semmi baj.De a CÖF nevében gyűjtött ajánló szelvények polgári kör néven lettek leadva ami túlmegy a jóizlés határán.Végre Ön átlát a szitán.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.08.31. 11:38:17

@Igazmondó2000:

Ez nem választási csalás?
CÖF néven gyűjt és más név kerül a lapokra?
Ha ez csalás, akkor hogyan lehetett Polgári Kör néven nyilvántartásba venni ezt a jelölő szervezetet?

www.maglod.hu/index.php?newid=1259&topic_id=844

Azt gondolom, hogy ez nem a jó ízlés határa, hanem kicsit több!

B. Márton 2010.08.31. 11:51:21

@Igazmondó2000:
Kedves igazmondó. Kérdésedre a választ, a hozzászólások felett "Maglódi Nyaraló az elfeledett "város" rész." című írásomban olvashatod.
Ne ferdítsünk. Nem kell egyből elvtársazni, narancsozni. (mert így megint nem jutunk sehová, csak elütünk egy újabb 4 évet) Mindkét csoport bizonyított már az elmúlt 20 évben... És mi ezalatt fényévekre távolodunk a szomszédos településeinktől.

Igazmondó2000 2010.08.31. 11:51:32

@cke-maglod: Sajnos nem vagyok jogász,de nekem is büdös ez a dolog.

Nubbel 2010.08.31. 15:06:35

Megkérdezném mi az a CÖF, és hallott roluk valaki valamit? /természetesen igazmondo 2000-en kivül/ Hol gyüjtöttek cédulákat?
Maglódi Polgári Kör nevében viszont voltak. SZEMÉLYESEN ! nem csak cimet adtak, hogy hol lehet leadni. Nehogy véletlen valaki kérdezzen valamit.
Mert ugye "konkrét válaszokat majd késöbb adok, ha eljött az ideje". Hát ez az idő már talán el is mult. Hogy várhatnám el valakitől -ÉN, magamról beszélek- hogy jól képviselje az érdekeimet és tudjon intézkedni, ha spontán még válaszolni sem tud egy kérdésre.

sisa/Mária 2010.08.31. 15:50:15

Jeromos79 201008.21.
Úgy gondolom a "Betelepült" csúnyább szóval illetve "gyütt-ment" igenis sokszor sokkal többet tesz, mint a helyiek. Magamról elmondva pl. amikor az első és második Séta Maglódért programot szerveztük, idegenvezető segítségével, nem tartottak egészen épeszűnek! Mi mégis folytattuk és talán ezeken a sétákon keresztül sok tősgyökeres lakónál is többet megtudtunk a településről. Ez év őszén ismét folytatni szeretnénk a programot! Mi valósítottuk meg 2001-től 2007 tavaszáig a "Legfőbb kincs az egészség" programot is, melyen igen sokan megismerkedhettk a megelőzés fontosságával. sisa/Mária

sisa/Mária 2010.08.31. 15:56:30

@marady: Mivel Ön már többször megtapasztalta, hogy meglopták, ezért ismét és sokadszor újra javasolnám a Szomszédok Egymásért Mpzgalom SzEM mozgalom mielőbbi elindítását városunkban. Ez a tevékenység a Rendőrség és a Polgárok összefogásával azt a célt szolgálj,hogy figyeljünk jobban egymásra, értékeinkre és ne csak várjuk a segítséget a rendőrségtől, hanem tegyünk is érte! Pályázni is lehet e cél megvalósítása érdekében!. üdv. sisa/Mária

sisa/Mária 2010.08.31. 16:40:27

@Lebedy56:
Kedves Ágnes! örülök, hogy ilyen aktivitással készül a megmérettetésre. Sok olyan ötletem, elképzelésem van, aminek a megvalósításához nem kell sok pénz, csak egy kicsi, de inkább az odafigyelés a lényeg!
pl. a Határ úti mindkét volán busz megálló katasztrofális állapotban van. A CBA előttit -amikor sár van- csak csúszkálva lehet elhagyni. A másik oldalona töredezett beton -pont ott, ahol a babakocsival szállnának fel, balesetveszélyes ilyenkor is, nemhogy a vastag hó alatt. (csoda,hogy még nem kértek lábtörésért kártérítést az önkormányzattól.) Az első ajtónál lévő felszállóhely jóval mélyebben van, mint a töredezett beton, így még az egyébként jó karban lévő fiataloknak is két kézzel kell felkapaszkodnia, nem beszélve az idősebbekről és a gyerekkel felszállókról. Több alkalommal jeleztem a TEFÜ és Önk. felé, nem történt semmi.

Másik témám: az újság! ki tudja hányszor kértem már az illetékesektől, hogy a helyi lap legyen végre az olvasókért! Sajnos mostanában csak az egymásnak írt levelek, válaszok, ilyen-olyan egymásnak feszülő érdek-ellentétek kapnak benne helyet. Jobb lenne, ha pl. az orvosok, védőnők, közintézmények, szolgáltatók elérhetősége, rendelése, félfogadási ideje, stb. kerülne bele. Ezenkívül a lakosság számára fontos rendeletekről, jogszabályi változásokról is közérthető módon kellene tájékoztatást adni. Sajnos szóbeszédből értesültem arról is,hogy a Megyei Kórházba már csak reggel 8-kopr megy és délben jön a busz, egyébként tessék csak az Örs vezér terén keresztül odamenni! mindamellett,hogy dupla annyi idő, még pénzben is b. 1200.-Ft-tal több! Ezért javasolnám,hogy a Bp. XVII.ker.Medicalba mehessünk, igaz fizetni kell a városnak érte, de talán meg kellene fontolni. Ha a szakorvosok ismét a Bajcsyból járnának városunkba, akkor könnyebb lenne az elérhetőségük a Medicalban, és a Bajcsy kórház megközelítése is! Jelenleg, hallomásból tudom, hogy SzTK alapon csak belgyógyászat működik nálunk, heti egy napon, egyébként a tulzsúfolt Gyömrői rendelőbe kell járni.
Amennyiben úgy gondolja, kérem a képviselői programjába szíveskedjék fentiket felvenni. üdv.

Igazmondó2000 2010.08.31. 18:30:17

@Nubbel: Tisztelt Nubbel.Ön mérhetetlenül tájékozatlan.Most rúgta a második öngólt.Az első 08.21-én08:59-kor volt amikor a képviselők névsorát összekeverte a választói névjegyzékkel.Akkor még egyetlen képviselő sem lehetett hivatalosan jelölt!A második pedig most volt.Volt egy újság aminek az elején a mostani polgármester feszít és az a címe hogy hajrá maglód!Ez a civil összefogás bandája.Hivatalos nevén :civil szervezetek maglódi szövetsége(egyébként ilyen szervezet nincs).Legyen jobban képben!

marady 2010.08.31. 19:32:18

Valaki kitalált egy hazugságot, az erre fogékonyak pedig terjesztik. Ezért leszögezem: a Fidesz részéről nem fogunk lejárató kampányt folytatni senki személye ellen. Csak poltitikai jellegű kritikát fogalmazunk meg versenytársainkkal szemben, családjukat pedig végképp békén hagyjuk.
A kérdés, amire később válaszolok nem képviselői munkámhoz kapcsolódik, azonkívül nem azért válaszolok később, mert nem tudom a választ, hanem azért, mert ezt már megírtam, és meg fog jelenni nemsokára bővebben.

Nubbel 2010.08.31. 19:37:54

@Igazmondó2000:
Lehet.
De már elöször is ugy kezdtem, hogy lehet hogy én értettem félre!
Másodszor egy szót nem irtam semilyen ujságról, polgármesterröl stb-stb, hol olvasta.
Én a Moczár István úr blogjábol vettem, hogy ők a Maglódi Polgári Kört képviselik, és tőlük is jöttek a cédulákért. Ennyi.
És igérem ezentúl jobban odafigyelek ezeknek az ön álltal oly kedvesen "bandáknak" /gondolom ez ugyan csak egyre vonatkozik, de akkor hivjuk már igy az összeset/ titulált szervezeteknek a bemutatkozásaira. Ujság, szórólap meg egyebek.

marady 2010.08.31. 19:56:02

@sisa/Mária:
Első olvasatra tetszik, s bár a megvalósítás sikere nem borítékolható, törekedni kell rá. Kár lenne kampánytémává tenni, de választás után a következő testületnek, össetételtől függetlenül meg kellene kísérelni a megvalósítást. Ha kívülről jövő határoott kezdeményezés jön, könnyebben megy.

sisa/Mária 2010.09.01. 07:29:09

@B. Márton:
Teljesen igaza van.Ez ideig a maglódi lakossági fórumok azért fulladtak érdektelenségbe mert: az ott felvetett problémákra, észrevételekre egyáltalán nem kaptak választ a kérdezők. Ezenkívül úgy gondolom, hogy amennyiben
a Város Vezetése Falugyűlésre hívja a Lakosságot, azon az -ott élők iránti tiszteletből,- meg kellene jelennie minden képviselőnek és az egyes területek felelős vezetőinek is, hogy a felmerülő kérdésekre, amennyiben lehet, azonnal reagálhassanak, válaszolhassanak, ill. ZÁROS HATÁRIDŐN belül -akár az újság hasábjain keresztül- megválaszolják azokat! Ez az elmúlt években (2000-2007-ig, amíg részt vettem ezeken a gyűléseken,) nem így történt.Volt, hogy előre -írásban 4 nappal előbb- jeleztem a kéréseket, kérdéseket,válasz, megoldás azon kívül, hogy szinte kipellengéreztek, nem történt a mai napig sem.
Úgy gondolom ezen is változtatni kellene!

kretai 2010.09.01. 07:32:48

@Nubbel: „Igazmondó” nem tagadja meg önmagát. 1900-ban a rendszerváltás a demokráciát és nem a demagógiát választotta. Akkori politikai vezetők egytől egyik a pártállamban születtek, különböző egyetemeken tanultak, de előtte voltak kisdobosok, úttörők, KISZ tagok és sorolhatnám tovább. Visszatérve a jelenbe az „igazmondó” eljutott a bandázásig, ami jogi kereteket is kimerítheti. Várjuk ki a végét. Valóban nagy a kockázata annak, hogy valakire leadjuk a voksot, és négy év múlva jövünk rá, hogy nem hozta formáját, a kampányában hangsúlyozott ígéreteiből nem valósult meg semmi. „Igazmondó” tipikus példája a választások előtti rosszindulatnak, a pletykáknak, a jól értesült tudatlanságnak: zavarosba halászni, másokat rossz színbe hozni, magatartásnak.
Nagyon örültem, amikor B. Márton létrehozta ezt a nyaralói portált. Nagy a felelőssége, mint rendszergazdának is, hogy színvonalas legyen a beszélgetés, a diskurzus. Ne menjünk el egymás mellett rossz szájízzel. A képviselőjelöltek BLOG olvasásakor hamar rájöhetnek, hogy mit kellene rövidesen megoldani a fejlesztés területén. Ha bármelyik oldal túl győzi magát, nem tesz jó a városnak.

sisa/Mária 2010.09.01. 08:06:22

Sokan vannak, (az ismeretségi körömben is)akik HASZNOS, SEGÍTŐ SZÁNDÉKÚ MUNKÁT SZÍVESEN VÉGEZNÉNEK A "KÖZ" "KÖZÖSSÉG" érdekében,HOVATARTOZÁSTÓL FÜGGETLENÜL - legyenek fiatalok, ill. szenior korúak: CSAK MEG KELLENE SZÓLÍTANI ŐKET

sajnos a civil szervezetek nem keresik a kapcsolatot a Polgárokkal, esetleges érdeklődőkkel, (nem tudunk programjaik nagy részéről, nincs elérhetőségük, az is kérdés, szeretnének-e egyáltalán újabb érdeklődőket fogadni? ...) el vannak foglalva az egymás iránti "áskálódással", "csak azért is rászervezem a programom" feladatokkal, stb. /tisztelet a kivételnek!/

Ezen mielőbb változtatni kellene!

Mivel az Önkormányzat- ha nem is sokkal, de támogatja működésüket- nem csak egy kis csoport, érdekközösség számára kell nyitottnak lenniük, hanem a város Lakói számára is!

Úgy gondolom, szükség lenne egy olyan CIVIL SZERVEZETRE, mely HOVATARTOZÁSTÓL FÜGGETLENÜL várná az ÉRDEKLŐDŐKET - -programokkal, előadásokkal,(életviteli, egészségügyi, irodalmi), hasznos információk megosztásával, ügyeik intézésében segítséget is nyújthatna, ahol mindazok, akik egyik oldalra sem szeretnék magukat elkötelezni - jól érezhetnék magukat!

Meglepően sokan vannak, csak MEG KELLENE SZÓLÍTANI ŐKET!

Érdemes lenne elgondolkozni az alábbi cikken.
az ÖNKÉNTES PROGRAM:
(ezen belül a Szenior program)

Az Önkéntes Központ Alapítvány felismerte az 50 év fölötti korosztály aktív társadalmi részvételének fontosságát. Az Alapítvány 2007-2017 évekre szóló „A magyarországi önkéntesség fejlesztési stratégiája” című stratégiai tervében célul tűzte ki az idősebb generáció önkéntes szerepvállalásra való ösztönzését és támogatását. („A magyarországi önkéntesség fejlesztési stratégiája” című kiadványról bővebben itt olvashat.)
A „Maradjon Aktív, Legyen Önkéntes! Önkéntes program 55 év felettieknek” ENEA program célja az 55 év fölötti önkéntesek nemzetközi tapasztalathoz juttatása, tapasztalatcseréje és hazai önkéntes projektekbe való integrálása volt.

További információért látogassák meg honlapunkat: www.onkentes.hu és vegyék fel a kapcsolatot a programvezetővel Tornóczi Zsófiával a tornoczi.zsofia@onkentes.hu e-mail címen vagy a 06 1 457 0618-as számon.

Mi is az önkéntesség?
Az általános definíció szerint az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül.
Miért fontos az önkéntes tevékenység?
Mi motivál Európa-szerte több millió embert, hogy önzetlenül segítsen?
• Az emberek az önkéntes tevékenységnek köszönhetően gyakorlatot szereznek, kiszélesítik ismeretségi körüket és gyakran ennek köszönhetően jutnak később fizetett munkahelyhez.
• A fiatalok, pályakezdők szempontjából előnyös, ha első munkahelyi gyakorlatukat segítő környezetben végzik.
• A nyugdíjas önkéntesek számára a magány, a passzivitás, a betegségekbe menekülés elkerülésére kínál alternatívát.
• Egyre több piaci szervezet figyel fel arra, hogy szakembereinek önkéntes munkára való ösztönzése elősegíti az alkalmazottak kreativitásának, munkakedvének növekedését, javítja a cég közösségen belüli elismertségét.
• Az önkéntes munka informális és non-formális tanulási lehetőséget nyújt, az életen át tartó tanulás fontos eszköze.
• Az önkéntes munka lehetőség az egyének számára, hogy képessé tegyék önmagukat a fejlődésre, az önkifejezésre, kreativitásuk megmutatására.
Az önkéntes tevékenység GDP-hez való hozzájárulása a gazdasági értékét és a gazdasági tevékenység egészéből való részesedését tekintve is igen jelentős.

Önkéntes oldalak: www.civil.info.hu www.onkentes.hu www.onkenteskozpontok.hu www.onkentes.lap.hu

Igazmondó2000 2010.09.01. 09:09:07

@kretai: Kedves Krteai!Köszönöm,hogy felvidított ezen a szomorú és hűvös reggelen.Ilyenkor amikor szomorú az idő vagy kedvetlen vagyok,mindig rékeresek Lendvai Ildikó nyilatkozataira a neten(mert a Móricka nevű viccújságot mindig elfelejtem megvenni).Tisztára mintha őt olvastam volna.Egyedül a populizmus nem lett megemlítve! :-)))

kretai 2010.09.01. 15:16:05

@Igazmondó2000: Érdekes véleményt olvastam minap V.V. tollából (kórkép?):
«Nagy erőkkel állsz szemben. Észrevétlenül átveszed a szókapcsolataikat, az ingerültségüket, a ziháló mondataikat. Rád fröccsen egy kis nyál, miközben a bőröd alá fúródnak a nickneveik. Ők azok, akik egy emberként utálnak, bár ki legyél is, Nobel-díjas vagy x-faktorrral áldott megasztár (még nem tudják, mi vár rájuk), Kossuth díjas színésznő vagy reklámstatiszta, olimpikon vagy gimnáziumi tanár, jól menő vállalkozó vagy orvos. Amennyiben egy kisebb-nagyobb közösség ismeri a neved, előbb-utóbb megszégyenülsz. Ha ez bekövetkezik, horgasztott fejjel tanácsos „alászállni” egy sírgödörbe, és csendben, nehogy a fórumozók felfigyeljenek rá, magadra húzni a koporsófedelet. Akkor majd nyugodhatsz békében.
Megállíthatatlan az irigységagresszió. Ahogy T.A. pszichoterapeuta egy portál interjújában fogalmaz, vörös szőnyeget görget előtte az internet. Cs.V. etológus szerint nincs ebben semmi meglepő, hiszen együtt gyűlölködni közösségi élményt jelent. Talán kevésbé kovácsol össze, mint egy szeretetközösség, de szegény ember vízzel főz. Nyilvánvalóan szerencsétlen emberekről beszélünk, hisz aki életének elégedett szakaszát éli, annak egyszerűen nem esik jól a „fikázással” (szakszó) járó negatív, agresszív érzéseket átélni… Bárkit utolérhet a rivalizációs düh: sajnos a szakembereknek sincs receptjük arra nézve, mit lehet ellene tenni. A személyeskedő fórumok nem csupán mérgesek, mérgezők is. Szerencsére az internet dicséretesen demokratikus műfaj, a fájdalom-és indulatlavina egyformán maga alá temeti nemcsak olvasóit, de kommentelőit is.»

B. Márton 2010.09.01. 17:03:38

@Igazmondó2000: @kretai:
Gratulálok! Sikerül ezt a független, hogyan jobbíthatnánk lakhelyünkön fórumot is megfertőznötök a kicsinyes, párt, stb. hülyeségekkel. Amit már sokan ununk. És inkább haladni szeretnénk az évek óta tartó civakodás helyett.
Nem szeretném moderálni a hozzászólásokat. Hiszen nem hajlok semerre sem. Pontosabban egyre többünket a tettek érdekelnének, nem a marakodással elfecsérelt 4 éves ciklusok. De Igazmondó2000 és kretai, az utolsó néhány hozzászólásotokban hol is volt a jobbító szándék? Ötlet, amivel előrébb juthatnánk?
kretai.: Az internettel kapcsolatos filozófiákat kérlek, ne itt publikáld. Ez nem azért van. Értem a színvonalas blog célzást is, de a hozzászólások is maradhatnának színvonalasak. És főként a TÉMÁHOZ kapcsolódóak.
Igazmondó2000.: CÖF nem CÖF? Erre nem kaptunk választ. És még pár kérdésben sem. Talán ami késik, nem múlik. De ne tereljük el a szót a lényegről. Ami jelen esetben: Ha szerinted egy Múzeumra lenne szükség, akkor tudod, hová tedd az X-et. Ha másra, akkor figyelünk tovább. De lapozzunk már a párt ideológiákról. Mert 20 év után ez tényleg unalmas és az eredményét láthatjuk. Sokunk szeretne utat, árkot, stb. De hogy az FIDESZ árok lesz, SZOCI esetleg CIVIL vagy más? Ugyan úgy fog a víz folyni rajta. Csak ki az, aki tud lépni a tekintélyes adósság terhe alatt?

kretai 2010.09.01. 18:07:02

@B. Márton: Ne haragudj, hogy kissé filozófikus módon reflektáltam igazmondó2000 levelére. én csak az igazságról beszéltem. Amiről írtál, egyetértek. Hagyjuk a múltat, a mellébeszélést. Már idáig is meg van a hozadéka a blogodnak, mert számos jó ötlet hangzott el. A jelölteknek nem kell más tenni, mint az itt megfogalmazott észrevételeket betenni a programjukba :-).

Igazmondó2000 2010.09.01. 20:04:26

@kretai: Köszönjük az értékes hozzászólást Dr.Kretai !

Igazmondó2000 2010.09.01. 20:36:15

@kretai: Dr.Kretai.Köszönjük az értékes hozzászólást!

Marton Gábor 2010.09.02. 13:50:20

Üdvözlök mindenkit! Örömmel vettem tudomásul hogy, többeknek hiányzok a blogról. Köszönöm. Hát szeretnék élni a lehetőséggel és berobbanni a köztudatba.

Olvassanak egy kis ízelítőt megjelenő újságunkból. Figyelemmel kísérem a hozzászólásokat és nagyon örülök hogy van ilyen lehetőség a körzet problémáinak megbeszélésére. Előre megjegyezném, hogy, a közös cél érdekébe mellőzzék a pártoskodó kommentált, az embert is nézzék, aki a logó mögött áll. Köszönöm!

Jobbik Magyarországért Mozgalom Maglódi Alapszervezetének Jelöltje

6. sz. Körzetben

Marton Gábor

Mondana egy-két szót magáról és a családjáról?

Harmincadik életévemben járok, Maglódi emberként családos vagyok, van két gyönyörű fiam

A Kossuth Lajos utcában lakunk. Munkámat tekintve helyben dolgozom a szakmámban, gépjármű technikusként. Családom a kilencszázhúszas években települt Nyaralóra.

Mikor és miért tökélte el, hogy indul az Önkormányzati választásokon?

Nálam ez egy hosszú folyamat volt kB. 4-5 éve gondolkodtam el először a meg mérettetésen, de akkor úgy éreztem nem vagyok hozzá elég érett. Most viszont úgy gondolom, hogy fiatalos lendülettel tenni akarással változtathatok környezetemen és a közéleten egyaránt.

Miért gondolja, hogy alkalmasabb erre a feladatra, mint más?

Úgy gondolom, mivel a saját körzetemben indulok, itt nőttem fel van esélyem vetélytársaimmal szemben. Rendelkezek helyismerettel és a hely sajátosságait is volt szerencsém megismerni. Kommunikatív vagyok, aki kimozdul, láthat többször is mozogni a körzetbe. Nem utolsó sorban nem szégyellem megfogni a lapát nyelét sem. Vetélytársaimat nem szeretném mocskolni, nem stílusom. De szívesen elbeszélgetek velük, jobb szeretem szemtől szembe elmondani nem tetszésemet bármi iránt.

Min változtatna Nyaralón, vagy kérdezhetném egész Maglód területén?

Nyaralón alapvető problémákat láttok, a hárommilliárd adósság tükrében először olyan dolgokon kéne változtatni, amik nem kerülnek nagy pénzbe és magától érthetőnek kéne lenniük. Talán kezdeném azzal, hogy látszódnia kéne valamelyest, hogy van gazdája a városrésznek, városnak.

Járhatatlan járdák, nincs felszíni víz elvezetés, belógó ágak miatt beláthatatlan utak, ocsmány vasútállomás és környéke, kátyúk, elhanyagolt Nyárfás (Árpád Park) ahol nincs már Nyárfa, de talajvizünk van bőven a pincékbe, ahol például lehetne kulturális, közösségi programokat szervezni. És mid ezt csak kizárólag annak köszönhető, hogy nem végzik jól a hivatali feladatukat az ott dolgozók. Szerintem némi határozottsággal és kompromisszum készséggel nem elérhetetlen célok ezek. Ráadásul vannak tenni akaró emberek, akik önzetlenül segítenének, de sajnos Maglódon nem divat az összefogás. Általában nem köszöntet kapnak hálóból, hanem csak beléjük rúgnak.

NA, EZEK, AMIN RADIKÁLISAN KELL VÁLTOZTATNI, ELSŐ ÍZBE!

Hogy érzi bizottsági munkája eredményesnek mondható?

Három hónapja bekerültem külsős tagként a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságba. A testület számomra meglepően szinte egyöntetűen elfogadta a jelölésemet. Hajrá továbbra is ilyen együtt működést! A sokkoló élmények mellett nagyon jó, hogy bele láthattam kicsit a bizottság működésébe. Úgy érzem volt értelme az ott létemnek eredményeket tudtam elérni bizonyos területeken. Elsősorban az érintetek véleményének ki kérése után érveltem és döntöttem.

Vannak esetleg hosszú távú tervek, ha megnyeri a bizalmat?

Természetesen vannak, elsősorban valahonnan forrást kell előteremteni, ez csak hosszú távon működhet . A rövidtávú lehetőségeket már szerintem átgondolatlanul kihasználták, ezzel megnehezítve a most következő testület lehetőségeit.

Mire gondol?

Történetesen arra, hogy szinte az összes önkormányzati területet tudtommal eladták. Nincs hely, ahol legyen egy szolgáltatóház, piac vagy ahová egy hazai befektető valódi munkahelyeket teremthetne. A szociális létesítményekről ne is beszéljünk pl..: Bölcsőde, óvoda, iskola, orvosi ügyelet, mentőállomás. Ha nem kapunk észbe a régi kis-pénzből is felújítható épületek is el lesznek kótyavetyélve. Örülünk az újnak, de a túljelentkezés és a hiány további intézkedéseket kíván maga után. Senki nem beszél róla, de a multi cégek nem akarnak adót fizetni miközben a kiskereskedők tönkrementek. Azt a kevés helyi gazdálkodót meg kell becsülni nem hagyni, hogy eltapossa a külföldi érdekeltségű elefánt a városszélén. Helyi vállalatokat, gazdákat, vállalkozásokat ösztönözni, segíteni valós munkahelyek teremtésére. A közbiztonságot meg kell erősíteni és több gyermek és ifjúsági programot szervezni. És nem utolsó sorban működtetni kell olyan Önkormányzati létesítményeket, amik jövedelmeznek és öregbítik Maglód hírnevét. Vannak ötleteim és szerintem másnak is!

Köszönöm, ha megtisztel bizalmával!

Tisztelettel: Marton Gábor

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.03. 15:38:15

Üdvözlök mindenkit!
Örömmel értesültem arról, hogy megalakult ez a fórum is.
Egy útja annak, hogy közvetlenül is értesüljünk, szembesüljük a valós helyzetről, a kialakult problémákról.
Olvasva a hozzászólásokat, látom, sokaknak ismerőse vagyok, akiknek nem, engedjék meg, hogy bemutatkozzam, Takács Nándorné / Anikó vagyok a 02.sz. választási körzet képviselőjelöltje, a baloldali eszmék értékeit képviselem ebben a körzetben. Személyes bemutatkozásomat, nézeteimet, terveimet ebben a körzetben, hivatalos regisztrációm elfogadása után, 1-2 nap múlva kívánom bemutatni, nyilvánosságra hozni.
Addig is várom a hozzám intézet kérdéseket, felvetéseket.

Véleményem az itt elhangzott kérdésekben, röviden.
-Vagyonkezelés: addig, míg a Maglód Város Önkormányzata, nem ismeri be, hogy igen is szükség van olyan áttekinthető, szakmailag is képzett Ingatlan, - Vagyonkezelő csoportra, akik az előbbiekben felsorolt problémákat, szakmailag is kezelni, orvosolni is tudják, (mint üzemeltetés, hasznosítás, gazdálkodás, kezelés) addig nem látok kiutat a javulásra.
A vagyonkezelés hiánya jelenlegi melegágya minden visszaélésnek, és ezt nem véletlenül NEM akarta, nem akarja egyik testület sem. Az ingatlanvagyon kezelés szakmai megítélése nem ugyan az, mint a gondnoki tevékenység, bár városunkban az is minősíthetetlen. Az ingatlanok fejlesztése, hasznosítása, kezelése, ingatlankezelési tervek elkészítése más természetű tudást igényel, de megfelelő felügyeletei szerve lehet a gondnoki feladatok tekintetében. Ezek a tevékenységek jelenleg is léteznek, csupán nincs koordinálva, nincs nyilvántartva, nem létezik elszámoltatásuk.
-Költségvetés: személy szerint minden olyan beruházást ami, nem fog termelni bevételt, ami a költségeket nem csökkenti, hanem növeli, mindent leállítanék. Szerződések nyilvánosságát, betekintését szorgalmaznám. / Üvegzseb törvény alapján /
-Belvíz: Nagyon jól ismerem ezt a területet, 14 éve és a mai napig is értékbecsléseket végzek ezen a területen. Kétségtelen, hogy ebben az évben rengeteg eső volt. Maglód domborzatát tekintve is sajnost ez a terület a legveszélyesebb. A csapadékvíz elvezetése ebben a körzetben elengedhetetlenné vált. Annak idején, mikor ezen a területen építkeztek és már akkor a pincék, szuterének építése során, fokozottan javasolt volt a 4x teknőszigetelés. Sajnos, ezt többen nem vették komolyan, pedig a terület síkja, domborzata itt indokolttá tette volna. Utólag pincét, szuterént szigetelni, új technológiát alkalmazva, ma már nagyon költséges eljárás lenne. A csapadékvíz elvezetése, annak megtervezése, már nagyobb szakértelmet és megoldást jelentene és ebben Perényi Gábor Úr szaktudása nagy segítséget jelentene.
Egyet tudok érteni azzal a megállapítással, hogy remélhetően nem a politikai hovatartozás kell, hogy döntsön a választáson, hanem a szakmai rátermettség, megalapozott tudás, és elengedhetetlen testülettagi összefogás, összhang jelenti az egyetlen kiutat abból a mély gödörből, melyben jelenleg önkormányzatunk van. Közös nevezőre kell hozni akaratainkat, feladatainkat, célkitűzéseinket, és ez nem megy kommunikáció, a lakosság bevonása nélkül. Vagy, - ha igen, akkor megint csak látszatvezetése lesz Maglódnak.

Tisztelettel: Takács Nándorné 02.sz választókörzet
www.mszp-maglod.hu

Nubbel 2010.09.06. 09:07:19

Halló mindenkinek,
A cédulácskák megtették kötelességüket, eljutottak
a célba.
Akkor talán most sorkerülhet az elsödleges igéretek megvalosítátára.
Pl: a részletes koncepciom bemutatása majd egy késöbbi időpontban,
vagy, konkrét kérdésekre részletes választ fogok adni, ha eljön az ideje.
Hát, az IDŐ az eljött, meg a késöbbi időpont is.
Hallhatnánk valami konkrétumot?

moczar.istvan 2010.09.06. 14:01:48

@Nubbel: türelem rózsát terem. Hamarosan én is megjelenek a programommal. Várom az újságunk második megjelenését.

Nubbel 2010.09.07. 15:20:40

Türelem? na az van.
De ahogy itt olvasgatom a hozzászolásokat, azonkivül hogy árok, belviz,-vizelvezetés az állomásnál, Kossuth L. utcánál, nyárfás, stb-stb.
másról nem igen esik szó.
De ott legalább van árok az utcán, nálunk még utca sincs, és a víz esözések idején itt is befolyik a kertekbe.
Hogy nincs keret ? /vajon miért is nincs ?/ IGEN, én is tudom. Vagyis hallom minden honnan. De az itt élőknek ez legalább annyira fontos lenne, mint az állomásnál a vizelvezetés. Ezzel eddig sem foglalkozott senki, és ahogy itt olvasgatok, ezután sem fog. Az előző ciklosnál ugyan ez volt az igéret -ha megválasszák- , de isten útja kifürkészhetetlen. Ez nem jött össze.
De hogy is mondják ezt olyan szépen ?
A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA .

moczar.istvan 2010.09.10. 14:19:24

@Nubbel: Bennem még él a remény! Sőt optimista vagyok, bár hatvanon felül:-). Magamba bízom, hogy ha bejutok a testületben, meg tudom valósítani álmaimat. A Maglódi Lövéte Napon Bálint Szabó Klára református lelkész a pódiumon úgy mutatott be a közönségnek, hogy nagy álmodozó vagyok, de az álmaimat valóra tudom váltani. Ezt a múltam is igazolja. Nem szeretem a szkeptikus embereket, akiknek az a jó, ha valami nem jó! Nem lesz könnyű az új testületnek, csak az összefogás segíthet; doki

moczar.istvan 2010.09.10. 14:22:19

@moczar.istvan:
Dr. Móczár István orvos – az 1990-s rendszerváltástól – 4 cikluson át – független képviselőként és bizottsági elnökként dolgoztam a képviselő-testületben. Az M0-s autópálya déli lejárata tervezésének és Maglód várossá válásának egyik előkészítője voltam. Mint képviselő a településfejlesztés, a környezetvédelem, az egészségügy területén fejteném ki tevékenységemet és hasznosítanám tapasztalataimat. Bár a város sokat fejlődött, de a következő képviselő-testület legfontosabb feladata a pénzügyi helyzet megszilárdítása lesz. Nem elég terveket szőni, de reális keretek között a megoldás útját is keresni kell! Megválasztásom esetén a képviselői munkámat térítésmentesen, társadalmi munkában kívánom végezni.
A 6. választókörzetben indulok, ahol 37 év óta végzem a körzeti orvosi munkámat, és tudom, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket a választóim elvárnak tőlem. Éppen ezért nem részletezem most az egész város középtávú fejlesztési koncepcióját (ezt megteszi az általam is támogatott Tabányi Pál polgármester úr), hanem a 6. számú körzet legfontosabb teendőit gyűjtöm egy csokorba. A választók már idáig is számos igénnyel kerestek meg, és a programom kiegészült javaslataikkal.
1. Kossuth Lajos utca (és Nyaraló) vízelvezetésének végleges megoldása. Egy nagy zápor a „megbolygatott hegy felől” sártengerrel öntheti el a várost. Ennek megelőzésére műszaki megoldást keresünk.
2. Maglódi Nyaraló vasútállomás környezetének rendbetétele. A jelenlegi vécé megszüntetése, modernizálása, illetve a főépületbe való helyezése. Mindkét vasútállomásnál térfigyelő kamerákkal ellenőrzött P+R parkolók használata javasolt pályázati úton.
3. A házi kommunális hulladék szelektív gyűjtése otthon (jelenleg is folyik a TEFU KHT. szervezésében).
4. Maglódi Nyaraló környezetének javítása. A levegő és a talaj szennyeződésének csökkentése, az ásott kutak védelme. A parlagfű folyamatos irtása a városrészen belül és a külterületen. Határ út mentén olyan mezőgazdasági művelést folytassanak (pl. gabona, lucerna), amelyben nem terem meg a gyomnövény. Folytatni szeretném az MKvE „Szép kert, tiszta környezet” lakossági mozgalmat. Még több fát ültetnénk a közterületekre, zártkertekbe. Szigorítanám az égetési rendeletet, illetve erre vonatkozóan alternatívákat dolgoznánk ki a szakbizottság segítségével.
5. A 6. körzetben lakó vállalkozók részvételét szorgalmaznám a város beruházásaiban.
6. Az elmúlt években (a nyaralói III. számú rendelőben) egészségünket megőrző, ingyenes szűrővizsgálatokat végeztünk kórházi szakorvosok bevonásával (pl. prosztata-, pollenallergia-, tüdőgyógyászati, bőrgyógyászati szűrések). Ezt a gyakorlatot folyamatossá tesszük. A rendelőnk megkapta az ISO minősítést. Az egészségügyi színvonal emelésének nemcsak az új műszerek beszerzése, hanem új rendelő építése (vagy a régi teljes felújítása) is feltétele. Nagy előrelépés lenne a helyi orvosi ügyelet kialakítása a városunkban.
7. Felkészülés a klímaváltozás okozta esetleges károk mérséklésére (vízelvezetés, vízvédelem, takarékosság, alternatív energia bevezetése a háztartásokban, intézményekben (napkollektor, hőszivattyú, hőszigetelő lakásfelújítások támogatása). A szaktanácsadás az önkormányzat irányításával történne. A várható szárazperiódus beköszöntésével az ásott kutak tartalékként működnének. Katasztrófavédelem, rendőrség, tűzoltóság megerősítése a váratlan helyzetek kiküszöbölésére. Szükség lenne az egész városra kidolgozott havária tervre!
8. Az út- és járdaprogram folytatása Nyaraló egész területén. A Határ és a Tinódi utcák leaszfaltozásának befejezése, környékének rendezése.
9. Nyaraló két parkjának, a Martinovics tér és az Árpád park rendbetétele, folyamatos gondozása. Az utóbbi parkban játszótér, sportolásra alkalmas futó- vagy kocogópálya a park körül.
10. A vezetékes ivóvíz minőségének javítása a rendszer gyakoribb tisztításával.

A továbbiakban néhány általános feladatot fogalmaznék meg az egész településre vonatkozóan, a teljesség igénye nélkül. Az M0-s autópálya mentén a déli logisztikai területek (Déli lejáró) mielőbbi bekapcsolása nagyvállalkozók bevonásával. Ezekből a beruházásokból újabb forrásokhoz juthatna a település, és elkezdett fejlesztéseit folytathatná. Az M0-s autópálya déli lejárójánál a befektetőket „csalogató” reklámtáblák elhelyezése. Ezen a területen (Ferihegy kifutópálya közelében) raktárak, szállodák, termálfürdő stb. épülhetnének tőkeerős vállalkozók bevonásával. Különben a „tőke elrobog” az autópályán Maglód mellett! A város földrajzi adottságait maximálisan ki kellene aknázni! Saját szennyvíztisztító mű megépítése, a vezetékes ivóvíz városi tulajdonba vétele. Vállalkozásbarát önkormányzat! A külterületeink környezetének felülvizsgálata, a földutak visszaállításával. Képtelenség jelenleg kirándulni a határban az évszázados földutak beszántása miatt. Városi igényeknek megfelelő szintű oktatás (középfokú oktatás bevezetése). Maglód színvonalas kulturális élete külföldön is ismert, ezt megtartani, fejleszteni szükséges. Az M0-s autópálya mentén – Maglód külterületén – feltárt régészeti emlékek bemutatása a Városi Múzeumban, valamint a Tájház rekonstrukciója a központban a néprajzi emlékek bemutatásával. Az evangélikus templomot bemutató tábla elhelyezése az M0-s keleti oldalán. Kábel TV hálózat kiépítése, valamint az állomások, iskolák, rendelő, városközpont térfigyelő kamerákkal való ellátása. Az orvosi ellátás színvonalának emelése a rendelők korszerűsítésével. Idősek otthonára és bölcsődére is nagy az igény. Hiányoznak a városias arculatú épületek, az egyhangúságon változtatni kellene.
Elérhetőségeim: moczar@hu.inter.net és moczar.istvan@rendelo.com
www.moczar.hu
06309-492-240

Nubbel 2010.09.10. 17:18:31

@moczar.istvan:
Én optimista vagyok, / szintén picivel 60 fölött/, és még él bennem a remény. Olyan könnyen nem adom fel. A pesszimizmust meg számomra
"ismeretlen" fogalom.
DE, Ön a programjában mindenre olyan részletesen kitért. A klimaváltozástól, a kábel TV hálozat, kommunális hulladék, és még sorolhatnám. Ez mind nagyon fontos dolog, szükséges is.
Aztán jön a 8.-as pont: "Ut-és járdaprogram folytatása nyaraló egész területén." Ennyi. Hát ez nem sok jóval kecsegtet.
Nyaralón csak Határ ut, vagy Tinódi utca van?
Járt már Ön mondjuk a Batthyány utcában,-ilyen időben szinte életveszélyes autóval behajtani-vagy az Arany János utcában ? Hát probálja meg egyszer.
/4 éve élek itt, idén télen harmadszor kellet
lengéscsillapítot cserélnem./
Én - és sokan mások is- bizom abban hogy mi is kapunk valha egy kis esélyt arra, hogy normális körülmények között tudjunk közlekedni az utcánkba.
Na ehhez szeretnénk az Ön segítségét.

moczar.istvan 2010.09.10. 19:42:11

@Nubbel: itt valamit félreértett! Én a 6. körzetben indulok, tehát a 10 pont elsősorban ennek a közösségnek szól. Természetes, hogy ha bekerülök a képviselőtestületbe, akkor az egész város érdekeit figyelembe fogom venni, de hiszen az általános részben írtam erről is. Azért említettem a Határ út elejét és a Tinódi utcát, mert eredetileg benne volt a programba, hogy leaszfaltozzák, de valamiért nem lettek befejezve. Szerintem elég bénának tűnik, ha egy utca csak félig kész. Én nem akarok játszani a szavakkal. Nem ígérek semmit. Sokkal több gondolat kavarog bennem, mint amit leírtam, így is túl léptem az egy oldalt. Nincs olyan program, amibe nem lehetne belekötni. Jobb időt kívánok holnapra, doki

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.10. 20:07:18

Mivel a leköszönő polgármester törvényt sért, elég bizarr ilyen pontokba szedett álmokkal kampányolni.

A törvény kimondja:

1992. XXXVIII. TV 50/A. § (4) A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását megelőző 30 nappal a polgármester, a főpolgármester és a megyei közgyűlés elnöke részletes jelentést tesz közzé a helyi önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a képviselő-testület megalakulását követően keletkezett, a későbbi éveket terhelő pénzügyi kötelezettségekről.

Amíg ezt nem teszik közzé, csak felelőtlen ígérgetés minden.

A Civil Kontroll Egyesület is konkrét fejlesztési tervekkel készül a következő ciklusra, de előtte tiszta vizet kell önteni a TISZTA pohárba.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.10. 20:43:07

Csak a pontosság kedvéért. A közzététel határideje 2010. 09. 03-án lejárt.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.10. 21:06:32

@moczar.istvan:

Tisztelt Doktor Úr!

Meglepetés számomra, hogy Ön olyan emberekkel vállal közösséget, aki szalonképtelenek. A kampányrendezvényükön egymást követően két alkalommal is letámadtak az Ön köréhez tartozók közül. Somogyvári Mihály hazugsággal és tájékozatlansággal vádolt meg, mivel több alkalommal leírtam, hogy nem létező civil összefogás nevében nyilatkozik jogtalanul.
A valóság az, hogy Díszpolgár létére Somogyvári úr hazudik és folytatólagosan.
Első alkalommal újságban később nagy nyilvánosság előtt hazudta azt, hogy bejegyzés alatt van a civil szervezetek szövetsége. Az Önök által szervezett Lövéte napon pedig az állította, hogy nem is akarták bejegyezni. No' de a vele való zavaros, csapongó, füllentő beszélgetést nem részletezném. De időközben az is kiderült, hogy nem én hazudta, hanem Ö és a tájékozatlanság is rájuk jellemző, mert különben a szervezet bejegyzése nem lett volna közröhej tárgya. A maximális tájékozatlanságot bizonyítja az is, hogy úgy tüntetik fel a szóróanyagukon a Szlovák Kisebbségi Önkormányzatot, mint támogatójukat, hogy ők ehhez nem járultak hozzá, sőt nem is politizálhatnak. www.maglod.hu/index/src.php?image=13094

Ezt követően az Önt is támogató Polgári Kör elnöke TÁMADT rám, hogy nagyon csúnya vége lesz, ha még egyszer a számra merem venni a Polgári Kör nevét! Ez a Btk. szerint fenyegetés. Azt pontosan nem tudta, hogy hol és ki olvasott tőlem a Polgári Körre terhelő írást, de mindezek ellenére nagyon dühös volt. Petrovics úr kirohanásából később kiderült, hogy nem tudja pontosan, hogy mi is a problémája velem, de azért igyekezett megfélemlíteni. Nem sikerült. A "beszélgetés" végére konszolidálódott a helyzet, mert Petrovics úr belátta, hogy nem az vagyok, akinek gondolt és nem állítottam valótlanságot.

Tehát érthetetlen számomra, hogy egy olyan disztingvált és köztudottan baloldali érzelmű ember mint Ön, mit keres ebben a közegben?

--
A vasútállomás épületeit érintő elképzeléseihez pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy azok a MÁV tulajdonát képzik. Ott mi nem fejleszthetünk semmit, ezért ilyet nem szabad az ígéretek közé emelni. A P+R parkoló pedig nem csoda, mert a NIF weblapján bárki láthatja, hogy mikorra készül el. Ebből az fakad, hogy ez nem Maglód képviselőinek lesz az érdeme, hanem ez egy országos közlekedésfejlesztési terv része.

Nubbel 2010.09.11. 08:02:09

@moczar.istvan:

Hát? lehet.
De azért megjegyezném, az Arany János utca a 6-os körzetben van ! Igy áll a szavazócédulán.
Mert én megnéztem hogy melyik körzetben tartozom.
És, már elnézést, de ezt Önnek is kéne tudnia.

moczar.istvan 2010.09.11. 08:39:53

@cke-maglod: lövetei napon találkoztunk. Odamentem Önhöz és udvariasan üdvözöltem. Velem nehéz konfliktusba kerülni, mert kerülöm azt. Ugyanis nem vezet sehová. Maglód közélete több sebtől vérzik. Ez az állapot kihat a lakosság hangulatára, semmi sem jó, ami van, pedig Maglód az elmúlt 6 évben többet fejlődött, mint 100 év alatt. Ön is tudja, hogy függetlenként lehetetlenség egyedül képviselőnek lenni, még ha ismert is a neve. A pártok kirekesztik magukból a civileket. Ezért nem jutottak be korábban a zöldek a parlamentbe. Más! Ön is létrehozta szövetségét, amiben ott van 8 ember. Szövetségünk nem azzal foglalkozik, hogy azok milyen emberek, akik Önt képviselik, hanem saját dolgainkkal vagyunk elfoglalva.
Az állomás rekonstrukciója valóban a MÁV feladata lenne, de nagy propagandával rá lehetne venni a céget, hogy hozzák rendbe kisebb állomásokat, mint például a Maglódi Nyaraló épületet. Az országunkra, Maglódra szégyen a „pottyantós” vécé állapota. Ki kell hívni a tévét, vagy személyesen felkeresni őket és így tovább. Igenis, a kényelmetlen része ez lesz nekünk, akik változást akarnak. Menni, leveleket írni, tárgyalni a MÁV-val. Ha kell fenyegetőzni!
Befejezésül! Ön értékes ember jó gondolatokkal, szerintem több eredményt érne el, ha együttműködést keresne azokkal, akik másképp gondolkodnak (de akarnak változást), független attól, hogy melyik párt vagy szövetség tagjai éppen.

moczar.istvan 2010.09.11. 08:48:12

@Nubbel: Természetesen az összes utcát ismerem Maglódon, mert járom a terepet, mint orvos. Ezért nem értem a kérdését? Név szerint két utcát említettem. Szó szerint idézem: "8. Az út- és járdaprogram folytatása Nyaraló egész területén. A Határ és a Tinódi utcák leaszfaltozásának befejezése, környékének rendezése." Ebben a pontban a felsorolásból kimaradt utcák is benne vannak csak nem lettek tételesen felsorolva helyhiány miatt. Tisztelem mindenkinek építőjellegű kritikáját, de a meddő vitát nem szeretem.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.11. 11:24:17

@moczar.istvan:

Sajnos igaz, hogy a független jelölt fogalom nem kelendő. Tudjuk, hogy ezt mikor és kik járatták le.
Ezért fáj, hogy most a valós civil nevet is igyekeznek ledegradálni. Pedig a lokálpatriotizmus a helyi civil szervezetekkel valósítható meg csak, mert a pártok központi utasítások által vezérelt szervezetek.

Igyekszem az együttműködés lehetőségét keresni, de egy mesterségesen megosztott közösségben ez jelenleg nem kivitelezhető. Amikor nem azt nézik, hogy mi az elképzelés, hanem azt, hogy ki mondja, akkor nem lehet együttműködni. A helyi közéletiségem még nagyon gyerekcipőben jár és ennek ellenére nagyon sok keserű tapasztalatom van. Bántó, mikor egy szűk kör mindent megtesz azért, hogy kirekessze az önzetlenül tenni szándékozókat. Ez tény! Az okát egy dologban látom: egyesek itt nagyon félnek, hogy kiderül a valóság és az alkalmatlanságuk.

Úgy nehéz együttműködést elérni, ha egy mondat azzal kezdődik (Lövéte nap).
- Nem vagy te itt senki! Mit akarsz te itt? Mióta is laksz itt?

Tehát egyesek szemében csak az a jó Maglódi, aki legalább 30 éve itt él és nem gondolkodok?
Az én álláspontom szerint Maglód lakosság 11400 fő és ezek az emberek mind Maglódiak. Aki ezt nem hajlandó elfogadni, az nagy hibát követ el.
A számok azt mutatják, hogy a tősgyökeres Maglódiak vannak már kisebbségben. Nem vitás, hogy 5-10 éve Maglódon élők is tudnak és készek tenni a város javára.

A Civil Kontroll Egyesült kész bárkivel konstruktívan együttműködni, mert csak egy valós összefogás vezethet eredményre. Az elmúlt 4 év esztelen szembenállása nagyon nagy kárt okozott, ennek véget kell vetni! Pártokkal és választási tömörülésekkel nem kívánok együttműködni, hanem az emberekkel. Azokkal a képviselőkkel, akik ideológiamentesen készek tenni az emberek érdekében, lesz együttműködés.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.11. 11:37:29

A lényeg lemaradt. Igen emlékszem, hogy találkoztunk és felüdülés volt a két korábban említett "úr" után.
Nem is hiszem, hogy Önnel konfliktusba tudnék kerülni, mert valóban nem az a típus!

B. Márton 2010.09.11. 12:02:16

@moczar.istvan:
Erről miért nem esik szó? maglodinyaralo.blog.hu/2010/09/03/a_szennyviz_ma_is_szinre_lepett#comment-form
Pedig lelkes környezet, talaj, ásott kút védőt kíván a több éve megoldatlan probléma. Ennyire nincs pénze a településnek? De ezt a témát ott folytassuk.

moczar.istvan 2010.09.11. 13:15:46

@cke-maglod:
Kedvemhez szólóan válaszolt. Valóban nehezen tudom megmagyarázni a városunkban tapasztalható szembenállást. Talán két oka lehet; az egyik a pénz, a másik a hatalom. Úgy gondolom, hogy a civilek nem ezt akarják. A mi csoportunk lemondott a tiszteletdíjról! Azért ez nem semmi a mai ínséges világban. Más. Lövéte Nap. Testvér falunknak, Lövétének, ennyi kijár. Nagyon sok erdélyi telepedett le Maglódon. Hozták magukkal kultúrájukat, és nélkülük nagyon szegényes lenne a kulturális élet a településünkön.
A törzsgyökeres maglódiak megrögzött elve, hogy a betelepülők idegentestként élnek a városban. Bizonyos szempontból igaz ez Klenovára. Valóban nem érdekli őket Maglód, csak az olcsó telek és a jó földrajzi helyzet. Nagyon elítélem viszont, azt a felfogást, akik „karátban” mérik, hogy ki mióta lakik Maglódon. Ez szembenállás szűklátókörűségre utal.

moczar.istvan 2010.09.11. 13:17:43

@cke-maglod:
Kedvemhez szólóan válaszolt. Valóban nehezen tudom megmagyarázni a városunkban tapasztalható szembenállást. Talán két oka lehet; az egyik a pénz, a másik a hatalom. Úgy gondolom, hogy a civilek ezt nem akarják. A mi csoportunk lemondott a tiszteletdíjról! Azért ez nem semmi a mai ínséges világban. Más. Lövéte Nap. Testvér falunknak, Lövétének, ennyi kijár. Nagyon sok erdélyi telepedett le Maglódon. Hozták magukkal kultúrájukat, és nélkülük nagyon szegényes lenne a kulturális élet a településünkön.
A törzsgyökeres maglódiak megrögzött elve, hogy a betelepülők idegentestként élnek a városban. Bizonyos szempontból igaz ez Klenovára. Valóban nem érdekli őket Maglód, csak az olcsó telek és a jó földrajzi helyzet. Nagyon elítélem viszont, azt a felfogást, akik „karátban” mérik, hogy ki mióta lakik Maglódon. Ez szembenállás szűklátókörűségre utal.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.11. 15:22:19

@moczar.istvan:

Máris találtunk több közös pontokat, amin együtt változtathatunk. A civilek valóban nem a hatalom miatt tevékenykednek, legyen az tősgyökeres vagy betelepült.
Azt tény, hogy az erdélyi kultúra valóban színesíti a magyar és helyi hagyományokat, de én nem látom szegényesnek a Szlovák hagyományokat Maglódon. Teret kell engedni az autentikus hagyományok bemutatására és látható lesz a gazdag kínálat.

A tisztelet díjról való lemondás egy gesztus vagy kampányfogás, de nem megoldás. Annál is inkább, hogy nincs semmi ingyen! Én félek ettől a gesztustól, mert az ember esendő. Természetesen nem Önről beszélek, de lesz olyan, aki társadalmi munkáért előnyöket remél. Ez sajnos így volt eddig is, annak ellenére, hogy felmarkolták a tiszteletdíjat. Lelke rá mindenkinek.

A Lövéte nappal nem is volt semmi gond, de az ott arrogánsan viselkedő emberekkel igen.

Klenova integrálására van egy megoldási javaslatom, de ez az új testület hatásköre lesz, ezért ott fogom ismertetni. Röviden annyi, hogy érdekelté kell tenni őket. Ennek a módjára van egy bevált, más városokban már kitűnően működő megoldás. Az ott lakók felé bizalommal fordulás pedig ez első lépés. Ne nézzük őket idegennek. Az ő gyermekeik fogják az unokáinkat tanítani, gyógyítani..stb! Közös a célunk és ezért tenni kell.

Igazmondó2000 2010.09.11. 15:59:07

maglod.hu/index/src.php?image=13094

Tisztelt érdeklődők!Tájékoztatásul egy kis olvasnivalóra hívom fel a figyelmet,mert a választáshoz ez is szervesen hozzátartozik.Kommentálni nem szeretném és csak azért tettem fel,mert azt feltételezem,hogy nem mindenki olvassa rendszeresen a maglod.hu honlapot.

moczar.istvan 2010.09.11. 16:30:35

@cke-maglod: a szlovák hagyományoknak évszázados múltja van, ezt szeretném kihangsúlyozni. A tiszteletdíjról annyit, hogy volt olyan képviselő, aki a "fizetés" csökkentési javaslatra úgy reagált: nem tudja eltartani a családját elvonás esetén!. Ez azért durva. Klenova integrálására nekem is van javaslatom, de azt majd személyesen megbeszéljük:-)

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.11. 17:07:34

@Igazmondó2000:

Köszönöm a Fidesz vezetőinek, hogy megtették a bejelentést. Több figyelemre méltó dolog leszűrhető a jegyzőkönyvből.
Egyik az, hogy itt egyesek azt gondolják, hogy a törvények fölött állnak.
Továbbá el kéne gondolkodni azon is, hogy egy Polgári Kör, amit egy politikai pár hívott éltere ne nevezze magát civilnek. Ennyire nem szabad lenézni a szavazókat.
Az pedig külön figyelmet érdemel, hogy a megtévesztés szándékos volt, ennek ellenére nagyon enyhe elmarasztalás született.
Az is figyelemre méltó, hogy a HVB ezen a rendkívüli ülésen alig lett szavazóképes. Remélem nem szándékos volt a távolmaradás a leköszönő polgármesterre való tekintettel.

@moczar.istvan:

Az a képviselő, aki a tiszteletdíj miatt adja a fejét a népképviseletre, az nem alkalmas, de másra sem igazán. Akit csak a pénz motivál, ott értékrendbeli zavar van.

B. Márton 2010.09.11. 18:00:46

@moczar.istvan: @cke-maglod: @Igazmondó2000:

És a jelenleg több mint 36 órája a teniszpálya környékére folyó szennyvízzel kapcsolatban is van javaslat? Vagy csak a következő négy évre is kitartó tiszteletdíj, szembenállás, HVB. határozat és hasonló problémák fognak a felszínre kerülni. Mert a ma délutáni válaszokból ezt szűrhetjük le...
(7 hozzászólással feljebb)

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.11. 22:25:11

@B. Márton:

Nem szeretnék Dávid Ibolya lenni, amikor azt találta mondani belügyminiszterként a futball huliganizmusra, hogy nem ért a focihoz!

De egy ilyen speciális dologban nem mernék állást foglalni, mert csak okoskodás lenne. Azt gondolom, hogy részemről nem olyan gáz ez. De! Állítólag erre van egy cég, melynek ez lenne a dolga. Mivel nem a környéken lakom, ezért csak hírből tudom, hogy mekkora és visszatérő probléma Nyaralón a víz-szennyvíz. Ehhez képest az arra hivatottak évek óta nem tesznek semmit! Azt javaslom, hogy szeptember 24-én, 18 órakor kezdődő lakossági fórumunkon a kérdést Perényi Gábor vízügyi mérnök válaszolja meg.

B. Márton 2010.09.11. 23:52:26

@cke-maglod:
Zoltán. Ez nem szakmai kérdés. Évek óta kb. kéthetente hibásodott meg az átemelő. 1-2 hónapja már csak egy szippantós kocsi hordja naponta a szennyvizet. De hétvégén nem. Pedig kéne. Amíg Gyömrő üzemeltette az átemelőt működött. Mióta Maglód, azaz 2005 óta, néhány hetente ez a helyzet. A szerelők nem tudnak alkatrészeket beszerezni. És mivel az egész csatornázási művek, tudja, hogy ez a helyzet, küldhetnék gyakrabban a szippantót.(2008 óta "a jövő hónapban lesz SMS-riasztó" választ kaptam minden egyes hibabejelentésnél Fischer Istvántól . De mint a mellékelt esemény mutatja, azóta sincs semmilyen riasztójuk.)
De ez nem vízügyi kérdés, hiszen régen működött. Tehát a konstrukció, stb. jó, csak az üzemeltetés elégtelen. Ez pont egy "politikai" kérdés. A csatornázási művek hozzáállásán és az önkormányzat finanszírozásán múlik már 5 éve.
De erről bővebben itt esett szó. maglodinyaralo.blog.hu/2010/09/03/a_szennyviz_ma_is_szinre_lepett

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.12. 08:50:49

@B. Márton:

Ez a része valóban nem szakmai kérdés és ezzel lehetne mit kezdeni. De amíg Maglódon mindent lehet, addig nem lesz változás. Amíg városvezetési szinten úgy állnak a dologhoz, hogy nyugodtan számolják föl a csatorna közmű céget, nem sok esély van a változásra. Ezt úgy nevezzük, felelőtlenség, gondatlanság.
Ezt meg kell oldani még idén, mert ez így nem mehet tovább. Ha ez személyi változásokkal oldható meg, akkor lesz vezető váltás!

A szakmai része sem mellékes, mert az esős időszakban látványosan megugrik az átemelőhöz érkező szennyvíz mennyisége. Ennek egy oka konkrét oka van, hogy a csapadékvizet szabálytalanul bele vezetik a csatornába. Ez hatalmas hiba és költséges. Ennek a szakmai részére ajánlom Perényi Gábort, hogy mondja el a megoldási javaslatot.
Gábor igyekezett a teljes felszíni vízelvezetés megoldására hatásos lehetőséget találni, de nem vették figyelembe a javaslatait. Továbbá, komoly erőket mozgatott meg, hogy egy önálló szennyvíz tisztító létesülhessen Maglódon. Ez sem talált partnerre. Ha erre nincs már lehetőség, akkor Gyömrővel meg kell egyezni és ott kell fejleszteni, de ez a "semmi közünk hozzá" pozíció nem megoldás.
Csodálom, hogy a környéken lakók még nem perelték be az önkormányzatot! A környezetvédelmi hatóság nem lesz ilyen elnéző, Gyömrő pedig felszámolási eljárást indított a csatorna cégünk ellen. A lakók pedig szó szerint isszák a város levét!

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.12. 08:51:50

@B. Márton:

Ez a része valóban nem szakmai kérdés és ezzel lehetne mit kezdeni. De amíg Maglódon mindent lehet, addig nem lesz változás. Amíg városvezetési szinten úgy állnak a dologhoz, hogy nyugodtan számolják föl a csatorna közmű céget, nem sok esély van a változásra. Ezt úgy nevezzük, felelőtlenség, gondatlanság.
Ezt meg kell oldani még idén, mert ez így nem mehet tovább. Ha ez személyi változásokkal oldható meg, akkor lesz vezető váltás!

A szakmai része sem mellékes, mert az esős időszakban látványosan megugrik az átemelőhöz érkező szennyvíz mennyisége. Ennek egy oka konkrét oka van, hogy a csapadékvizet szabálytalanul bele vezetik a csatornába. Ez hatalmas hiba és költséges. Ennek a szakmai részére ajánlom Perényi Gábort, hogy mondja el a megoldási javaslatot.
Gábor igyekezett a teljes felszíni vízelvezetés megoldására hatásos lehetőséget találni, de nem vették figyelembe a javaslatait. Továbbá, komoly erőket mozgatott meg, hogy egy önálló szennyvíz tisztító létesülhessen Maglódon. Ez sem talált partnerre. Ha erre nincs már lehetőség, akkor Gyömrővel meg kell egyezni és ott kell fejleszteni, de ez a "semmi közünk hozzá" pozíció nem megoldás.
Csodálom, hogy a környéken lakók még nem perelték be az önkormányzatot! A környezetvédelmi hatóság nem lesz ilyen elnéző, Gyömrő pedig felszámolási eljárást indított a csatorna cégünk ellen. A lakók pedig szó szerint isszák a város levét!

B. Márton 2010.09.12. 10:23:52

@cke-maglod:
A GYÖMRŐI vállalat hibátlanul üzemeltette ESŐBEN is!
Az, hogy esőben megugrik a víz mennyisége, a szakembereknek megoldandó probléma. Nekünk lakosoknak érdekes, de nem értékes infó. Szemben a kb. 4-5000 lakos már 48 órája (jelenleg is) itt kifolyó szennyvízével.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.12. 14:44:19

@B. Márton:

Ez is azt bizonyítja, hogy nem természeti csapások sorozatáról, hanem emberi mulasztásokról van szó.
Ha Gyömrő megfelelően tudta üzemeltetni, akkor nem extra elvárás, hogy egy helyi cég legalább úgy vagy jobban működtesse a csatorna közművet. Be kell látni, ha nem megy valami. Az viszont hihetetlen, hogy nem vagyunk képesen szinte semmit jól csinálni önállóan!

B. Márton 2010.09.12. 15:57:28

@cke-maglod:
Sajnos ez így van.
Ma reggel 9-kor LAKOSSÁGI BEJELETÉSRE elhárították a hibát. Pontosabban valamit csináltak, amitől per pillanat jó. De hogy meddig...?
Ui.: Azt el kell ismernem, hogy bejelentésre gyorsan intézkednek. Csak a szerelők mindig elsorolják, hogy mi mindent kellene ide, beszerelni, újra cserélni, stb. De nem kapják meg ezeket a dolgokat.
Ilyen a riasztó rendszer is, ami a lakosság előtt észlelné a hibát, és elháríthatnák még a szennyezés és lakossági bosszankodás előtt.

merci0828 2010.09.12. 18:27:44

@B. Márton:
Üdv.
Akkor egy probléma letudva, lehet tovább kampányolni.
Na én pont erről beszéltem. Nem tájház meg múzeum kell ide hanem ki kéne fizetni azokat a cégeket akik jól végezték évekig a munkájukat.
Gyömrőn a helyi újságok másról sem szólnak mint fikázzák Maglódot a több milliós tartozása miatt.
Talán ki kellett volna fizetni a gyömrői céget és akkor talán ők most is jó minőségben dolgoznának és nem lenne ilyen probléma Maglódon.
Na de ez nem fontos csak a futópálya meg a múzeum!
Most bunkónak fogok tűnni, de kit érdekel a román testvérvárosunk kultúrája mikor térdig járunk a szarba a saját udvarunkon ?
Emberek haló!!!!!!!!!! Ébredjünk már föl!!!!!!

moczar.istvan 2010.09.12. 18:50:06

@merci0828: Kedves Marci! Nagyon felháborított soraid. Nem méltó a blogodhoz. Ezért, egyelőre a provokációdra nem vagyok hajlandó részletesen hozzászólni.
No comment!!!!!!
Amire mégis kénytelen vagyok reagálni, az Maglód testvérfaluja, Lövéte. A Romániában, pontosabban Erdélyben fekvő település minden tagja magyar, egyetlen román nem tudott odatelepülni. Történészek is csodának tartják a lakosság összefogását. Tudniillik, nem ők hagyták el a határt, hanem a határ hagyta el őket. Tisztességes magyarok!
doki

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.12. 19:34:51

@merci0828:

Kell Tájház is és Múzeum is. Kell foglalkozni azokkal is, akik Magyarnak vallják magukat! Az viszont kétségtelen, hogy a prioritásokkal komoly problémák vannak.

A jelenlegi helyzet nem azért állt elő, mert nem fizette ki Maglód Gyömrőt, hanem azért mert arra képtelenek voltunk, hogy egy normálisan működő céget hozzunk létre. Azaz, adott egy cég, mely pár ember kénye-kedve szerint működik, vegetál. Sajnos ez nem csak a csatorna cégre igaz! A TEFÜ sincs jobb helyzetben, csak annyival könnyebb ott, hogy tud önálló bevételt is produkálni a várostól függetlenül. Persze ettől ott is komoly problémák vannak!

Az, hogy akár csak egy család vagyona is veszélyben legyen azért, mert az illetékesek nem méltóztatnak a DOLGUKKAL foglalkozni, tűrhetetlen!
Voltam ma kint a Klenova nap rendezvényen, ahol igyekeztem informálódni a jelenlegi képviselőktől. Tudnak a helyzetről, de megfogalmazásuk szerint tehetetlenek. Állítólag működik az SMS értesítő rendszer, de akkor nagy kérdés, hogy miért kell várni a lakossági bejelentésre?!

Azt gondolom, hogy a többséggel abban egyet értünk, hogy kell itt kultúra és hagyományőrzés is, de az alapvető szolgáltatás az első!
Ezért fogalmazom meg rendre, hogy felül kell vizsgálni az önkormányzat kötelességeit és az önként vállalt feladatait. A kötelesség rovására nem lehet olyan önként vállalt kötelezettségeket vállalni, ami veszélyezteti azok végrehajtását.
Teljesen osztom merci0828 felháborodását!

Takács Nándorné 02. jelőlt 2010.09.12. 19:58:21

@merci0828: @cke-maglod:
Gazdasági válság van Maglódon is, NINCS pénz, és ezt tudomásul kell venni.
Tehát a költségeket kell megszorítani és a bevételeket növelni. Ekkora adóság szolgálat mellett, nem teheti meg az önkormányzat, hogy nyakra-főre költekezik, adakozik, de ha még is, azt nagyon meg kell indokolni. Kíváncsi volnék, pl. hogy hol találom meg a maglód.hu –n Maglód költségvetését 2009-2010-2011 terveit? Szeretném látni, hogy pl. mennyi pénzt irányoztak elő az átemelő rendszer üzemeltetésére 2009 és 2010 évre? Mennyit kaptak meg ebből, és mire költötték? Talán nem ártana, ha pl. az (ÜVEGZSEB tv.) betartva nyilvánosságra hoznák a szerződéseket, vállalásokat és elszámolásokat! Hiányolom az önkormányzat cégeinek gazdasági beszámolóit( visszamenőleg is ) az önkormányzat oldalán, javaslom, hogy ne csak H.Zs. ömlengéseiről legyen hangos az oldal. Most már én is szeretném megtudni, Ki a felelőse ennek a helyzetnek Maglód Nyaralón?
Én nem vagyok ellene a fejlődésnek, az adakozásnak, tudom, hogy kell futópálya, múzeum, meg egyebek, de fel kell tudni állítani egy f o n t o s s á g i sorrendet, vannak és lesznek halaszthatatlan feladatok, amiknek elsőbbséget kell adni!...- és ez…. most az! Ha már az adakozás szóba került, -ha van 11 millió Ft emlékműre, akkor miért van az, hogy a Maglód Nyaralói iskolának nincs normális játszótere? Erre mikor lesz önkéntes adakozás? Miért van az, hogy a tanáriban az okoz gondot, hogy a fénymásoló költségét nem tudja, vagy csak nagyon nehezen a tanári testület felvállalni, erre mikor lesz önkéntes adakozás? Ha rajtam múlik, akkor mihamarabb.

merci0828 2010.09.12. 20:46:59

@moczar.istvan:
Kedves Doki!

Nem kell felháborodnod!
Én nagyra becsüllek és becsültelek mindig is.
Hiába lakom Gyömrőn a háziorvosom most is te vagy!
Bár ritkán megyek hozzád úgy kb 5 évente mikor lejár a jogosítványom mert nincs időm betegnek lenni.
Erről ennyit. Nem ellened irányult a támadásom.
Abból van elegem, hogy minden jelölt nagy hangzatos kampányokkal készül.
(futópálya, múzeum, stb.)
Na ez az ami k..ra ráér, mikor embereknek az udvarát önti el a szennyvíz.
Vannak itt sokkal fontosabb dolgok is mint Lővéte.
Biztos így van és a történelem kicseszett sok emberrel, de ez történelem.
Nem a mi gondunk mikor nálunk sokkal nagyobb a baj!
Majd ráérünk jó fejnek lenni más településekkel, ha már a saját házunk táján rendet raktunk.
Sokkal fontosabbnak tartom, hogy ne keljen a Maglódi embereknek a saját udvarán térdig szarba járni.

B. Márton 2010.09.12. 21:50:43

@moczar.istvan:
Kedves Doki.
"Kedves Marci! Nagyon felháborított soraid. Nem méltó a blogodhoz. Ezért, egyelőre a provokációdra nem vagyok hajlandó részletesen hozzászólni."
Melyik soraim is???
Természetesen az én véleményem szerint is a prioritásokkal van a baj.
Még a régi városépítős számítógép játékban (Sim City) is akkor volt célszerű a múzeumot, parkot építeni, mikor az infrastruktúra elfogadható volt és volt bevétel, ami eltartotta.

Nubbel 2010.09.13. 09:53:09

Bizony, ez a határontuliak támogatása egy nagyon szép és nemes dolog. Csak sajnos már a vizcsapból is ez folyik.
Nem biztos hogy Maglódnak most ez lenne a legégetöbb problémája. Tisztelem és becsülöm az ottani magyarokat, de amig nem tudok kimenni a házból mert a nyakam töröm a tankcsapdákban, vagy nyakig caplatok a sárban, nem igen tud foglalkoztatni ez a "nemes" dolog.
Nagyon sajnálom hogy az a határ elhagyta őket, de lett volna mód a visszahonosításra.
Csak kérvényezni kellett volna. Mert aki akkor kérte, meg is kapta. Csak akkor át kellett volna költözni a határ másik oldalára.
De most nem ez a téma, hanem a mi kis "fatornyos falunk". Ha majd mi is ugy élünk , mint ahogy a XXI. században elvárhatná az ember, akkor lehet beszélni támogatásról, egyébről.
És öszintén megvallva, én tartok egy kicsit attol, hogy utcára, csatornára, vizelvezetésre nincs pénz, de Lövétére jut majd valahogy.

cke-maglod · http://www.civilmaglod.hu 2010.09.13. 13:34:44

@Nubbel:

Ebben a tekintetben is átestünk a ló túloldalára. Egyesek eszetlenül licitálják túl egymás, hogy ki a magyarabb magyar! Ennek következménye az, hogy szinte kötelező a határon túliak támogatás és mindenek előtt.
Ahogy korábban is írtam, kell a kérdéssel foglalkozni és segíteni kell őket, mert nekik mi vagyunk az anyaország.
Az viszont visszataszító, hogy egyesek ebből is kampányt csinálnak!
Aki pedig meg meri mondani, hogy talán a helyi ügyekre kéne most koncentrálni, akkor azt azonnal megbélyegzik, lehazaárulózzák!
De egyet elfelejtenek a nagyhangúak. Egy csődbe ment és etnikailag megosztott közösség kevésbé tud az elszakadt honfitársaival törődni! Adakozni, segíteni csak úgy nemes dolog, ha az szívből jön és nem kényszerérzetből. A helyiek elégedettsége és segíteni akarása nélkül nem megy!
Ha erőn felül tesszük, akkor ez csak komoly elégedetlenséget szül.

Ismétlem önmagam, előbb rendbe kell tenni a saját dolgainkat és csak eztán jöhet a jótékonykodás.
Arra garanciát tudok adni, hogy a Civil Kontroll Egyesület semmi olyan dolgot nem támogat a kötelező feladatok előtt, ami a város alapvető feladatait befolyásolja.

marady 2010.09.13. 15:17:43

A Gyömrői szolgáltatótól azért kellett leválnunk, mert egyoldalúan fel akarta emelni a csatornadíjakat. Kb. 150Ft-tal lenne drágább köbméterenként. Egy jól működő településen a víz és a csatornana egy kézben van: a város tulajdonában. A nyereséges vízszolgáltatásból dotálják a veszteséges csatornaszolgáltatást. Néhány ciklussal ezelőtt nálunk a vízszolgáltatást átadták a GYÁVIV-nak. A csatornaszolgáltatás pedig Gyömrőhöz került, az ottlévő szennyvíztelep pedig részben Maglód tulajdona. Gyömrő kb. két és fél éve ultimátumot adott: vagy elfogadjuk az egyik napról a másikra a másfélszeresére emelt tarifát, vagy nem solgáltatnak tovább. Ezért jött létre a Maglódi Csatorna és Víziközmű Kft. Annyi előrelépés történt, hogy Gyömrővel és Ecserrel tavaly közös céget alapítottunk, és a szennyvíztisztítót ez a cég üzemelteti.
A ciklus elején a Fidesz előterjesztésében szerettük volna, hogy a vízszolgáltatás is önállósuljon Maglódon. Ezt viszont a polgármester úr sikeresen szabotálja évek óta.
Még mielőtt ismét azzal vádolnának, hogy bűnbaknak kiáltom ki Tabányi urat: a hivatal működését a polgármester irányítja, és ő a felelős a testületi döntések végrehajtásáért, ugyanúgy, mint a hivatal működéséért. Ha egy döntést nem hajtanak végre, vagy ha az ügyfélszolgálat rosszul működik, azért nem lehet a képviselőket hibáztatni, mivel igen kevés eszköz van erre a birtokunkban.

B. Márton 2010.09.14. 10:55:00

Nem vádaskodom. Csak továbbra sem értem, hogy miért nem képes a csatornázási művek egy (kettő) megfelelő szivattyút beszerezni? Esetleg a riasztó rendszert megfelelően működtetni? A városi legenda szerint megépült ez az átemelő, de a szivattyúi alulméretezettek voltak. Kicserélték őket megfelelőre, majd megváltunk a Gyömrői szolgáltatótól, erre ők búcsúzóul visszaszerelték az eredeti szivattyúkat. Amikkel azóta ez az állapot.
Átlagosan 5000 Ft körül fizetnek a háztartások csatornadíjat. (Mennyi háztartás is?) Ebből kb. 5 embernek a munkabérét kell állni, a tisztítót (kellene) fizetni. Akkor miért nem sikerült kigazdálkodni a szükséges pénzt?
Polgármester úr... Remélem ő is úgy gondolja, hogy neki is van köze a Nyaralói részhez. És csak mi, csacska polgárok hisszük azt, hogy a Patakparton, Központon és a focin kívül más nem érdekli.

sisa/Mária 2010.09.15. 08:34:36

@Lebedy56:
Kedves Ágnes! mint a 6-os körzet képviselő jelöltjének írom-e levelet., mellyel szemléltetni szeretném az "ügyek intézését" városunkban.

T. Jegyző Úr!
Az alábbiakban küldöm levélváltásomat a TEFÜ KHT Igazgatójával, szeretném ha az abban leírtak mielőbb megoldódnának. Ehhez kérem az Ön segítségét.
Üdvözlettel SnéS.Mária

Tisztelt TEFÜ KHT Vezetője!
Érdeklődnék
megnyerte-e a TEFÜ KHT az önkormányzattól a buszmegállók helyreállítását, ill. rendbehozatalát és mikor készül el? (a Határ út Pest felé menő oldalán –ha más módszer nincs,- kérném az Ady E.utcában elbontandó ideiglenes buszmegálló elhelyezését mert ahol a buszra fel kell szállni olyan alacsonyan van a föld,(a beton már kb. 6 éve eltünt,) hogy egy fiatalnak is két kézzel kapaszkodva kell felszállnia!, nem egy Idősnek, ill. gyermekkel közlekedőnek!)
Jelenleg a TEFÜ Nonprofit Kft. (bár feladatai közé tartozhat) nem kapott felkérést az Önkormányzattól ilyen jellegű munkák elvégzésére, illetve, a Határ úti buszmegállók korszerűsítése napirenden van, de az ehhez szükséges önkormányzati határozat a VFKB (Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság) ülésein nem született, így a Képviselőtestület elé sem lett beterjesztve. - Az ilyen jellegű munkák elvégzéséhez először ez, majd pedig a szükséges anyagi erőforrások biztosítása kell hogy megtörténjen - az Önkormányzat felől - a TEFÜ Kft. részére. - Jelenleg a Kft. anyagi lehetőségei nem engedik az ilyen jellegű munkák önerőből történő elvégzését.

ezzel egyidőben javasolnám,hogy a Határ úti megálló Pest felé eső megállójában szíveskedjenek elbontani az ott lévő hirdetőtábla vázát(tábla már régóta nincs rajta), és helyette a Pasteaur és Zrinyi utca sarkán lévőt felállítani ( a jelenlegi helyén nem tölti be a funkcióját)
Megnézzük a helyszínt, és javaslatot teszek erre a VFKB legközelebbi aktuális ülésén, amikor ez napirend mellé beilleszthető. - Ezt egyébként - egyéb javaslatai mellett - Ön is megteheti személyesen, ha felkeresi a Jegyzőt, Aljegyzőt, Polgármester Urat, bármelyik önkormányzati képviselőt és bármelyiküktől napirendet kér a VFKB soronkövetkező ülésére.

Javasolnám -mivel a forgalmi rend helyreállt, -hogy az ideiglenes buszmegállók elbontása után főleg az Ady Endre utcában- az úttest melletti gödrök betemetésére használják fel a töltőanyagot.
Sajnos, az ideiglenes buszmegállók elbontását nem mi, hanem a Magyar Közút Zrt. által megbízott vállalkozó végezte, ugyanis a telepítés és a beépített anyagok is az ő feladatukat és tulajdonukat képezték (kivéve a kihelyezett szeméttároló edényeket, ezt a TEFÜ helyezte ki és kezelte)
Végzünk egyébként hasonló feladatokat - önkormányzati megrendelés alapján -, jelenleg legutóbb a Petőfi utca kátyúzását végeztük, egyéb közterületi feladataink mellett.
az utcákat járva azt tapasztalom, igen sok helyen az ingatlantulajdonosok nem gondoskodnak arról, hogy – legalább is ahol van- az előttük lévő járdákra behajló növényeket, fákat megnyessék, levágják. Jó lenne, ha eme kötelezettségükre felhívnák a figyelmet az illetékesek.
Köszönöm az észrevételt, ezt is felvetem a VFKB legközelebbi ülésén. - a közterület-felügyelő feladata a kötelezettségre való felhívás ill. figyelmeztetés, de a közterületre "belógó" növényzet nyírása, vágása - a fűkaszálás mellett - cégünk feladatát képezi. (??) - Jelenlegi technikai és személyi adottságaink figyelembevételével ezt a feladatot már beütemeztük , több helyen sor került a növényzet nyírására, ritkítására.

a József Attila körúton az Ady és Rákóczi út kereszteződése -után a Sport felé- a „fekvőrendőrt” már régen elbontották, ott maradt viszont a korlát, melyre szerintem nincs szükség.
Ismét a VFKB-ra hivatkoznék..., amennyiben az Önkormányzat megrendeli a korlátok eltávolítását, természetesen intézkedünk. - Jelzem az ebben az ügyben illetékes hatóságnak.

A TEFÜ Kft. saját hatáskörében - a jelenlegi szabályozás szerint - nem tevékenykedik, hanem együttműködik az Önkormányzattal, és ilyen irányú megrendeléseit végrehajtja.

Maglód 2010. július 28. Tisztelettel Sné.S.Mária

A TEFÜ Igazgatójától a válasz aug. 16.-án érkezett.

A levelem először a TEFÜ KHT- vezetőjének küldtem el, aki azt meg is válaszolta, ez kiderül a levélből, ezt a levelet továbbküldtem a Jegyző Úrnak, aki a mai napig nem reagált rá. Ugyanezt tapasztalom a Hivatal részéről minden alkalommal, ha bármilyen témát felvetek (pl. az újság mikor jelenik meg, miért nincs benne Olvasói oldal, Jó ha tudjuk rovat, tájékoztató a jogszabályi, ebrendeleti, igazgatási szünetrl, hhogy a többit ne is soroljam)

AK76 2010.09.15. 09:27:18

@moczar.istvan:
Tisztelt Moczár úr!
Legyen olyan kedves segítsen nekem,és MUTASSON RÁ Marci kommentjében a nyilvánvalóan sértő,illetve provokatív vetületre,mert hosszas keresgélés után sem találtam benne semmiféle sértő,pláne nem provokatív tartalmat!!!
Lassan 20 éve ismerem a srácot,és ha létezik pártfüggetlen,részrehajlás mentes, valóban független vélemény,akkor az övé maximálisan az.
Nem érdekli SEMELYIK felekezet ideológiája sem,mindössze HALADNI akar,lehetőleg előre,és ezt nem az eddigi elvetélt módszerekkel próbálja kivitelezni,hanem őszinte és lényegre törő kommunikációval...
Valahol a post legelején kommenteltem, hogy KIZÁRÓLAG egyetlen módszerrel tudnak lépést váltani Maglódon is,ez pedig a legnehezebb módszer,úgy hívják ÖSSZETARTÁS.
Hogy ehhez fidesz hegemónia kell e, vagy civil összefogás,a végeredmény számára tökmindegy,a lényeg a közös nevező.
Ehhez azonban olyan arcok kellenek akik eleve nem zárkóznak el semmiféle észrevételtől,akiket NEM SÉRT,ha valaki őszintén reflektál valamilyen problémára..
Az meg hogy csuklóból provokatőrnek bélyegzünk valakit,csak mert nem szimpatikus az ahogy,és amiről véleményt formál,szimplán olcsó politikus tempó,semmi helye nincs olyanok között,akik pusztán lokálpatriotizmusból cselekszenek...

marady 2010.09.15. 09:55:47

@sisa/Mária:
A TEFÜ-nél nem tudják ezek serint, de a testület már rég döntött a Határ utca végén levő buszmegállókról, de részükről ez mellékes is, mert ők csak akkor kezdhetnek neki a megvalósításnak, ha a Polgármesteri Hivatal megrendeli, és pénzt is ad rá. A folyamat ott akadt el.

sisa/Mária 2010.09.15. 11:11:02

@sisa/Mária:
a levelemben említett ideiglenes buszmegállót az Ady Endre utcában a TEFÜ KHT 14.-én elbontotta, köszönet érte. Sisa/Mária

B. Márton 2010.09.15. 13:14:17

@sisa/Mária: @marady:
Örülök, hogy pozitív észrevétel is érkezik. Köszönöm Mária. És Marady önnek is a tájékoztatást.

B. Márton 2010.09.15. 13:19:45

@AK76: @moczar.istvan:
Köszönöm, de meg tudom védeni magam. Csak nem gondoltam, hogy ebben a nyilvánvaló ügyben kell.

De akkor összefoglalom.
Adott 2 személy. Egyikük merci0828 néven szerepel itt. Szerintem Móczár István kiselőadása a határon túli Magyarokról neki kellett, hogy szóljon. Hiszen ő beszélt erről a témáról.

A másik személy én vagyok, B.Márton (vagyis Marci, aki a blogot létrehozta) Ezen tények fényében továbbra sem értem Móczár István merci0828-nak címzett válaszát "Kedves Marci! Nagyon felháborított soraid. Nem méltó a blogodhoz. Ezért, egyelőre a provokációdra nem vagyok hajlandó részletesen hozzászólni. " tartalommal.
Tehát itt én nem provokáltam. Csak ott, mikor a választási programjában a környezet, talaj, ásott kutak védelme iránt elkötelezett jelöltnek szegeztem a kérdést, mit szól ahhoz, hogy napok óta folyik a szennyvíz az átemelőből a talajba, árokba. (Gondoltam, mint a város elsőszámú környezetvédő fotósa, már készíti is a képriportot az eseményről.)

De nem ez történt. Beindult a 20 éve tartó politikai rutin. Ezt a témát válaszra sem méltatta... Viszont részt vett egy kis tereferében a városi szembenállásról, szűklátókörűségről, tiszteletdíjról, Lövétéről. (Idáig gondolom sokunknak ismerős a 20 éve Országosan is használt politikai rutin. Ömlik a sz@r, hát ömlik, akkor beszéljünk másról.)
Nem jött be, mert többen visszatereltük a szót az eredeti mederbe. (ezért más itt a hangulat, mint a többi helyi fórumon.) Ekkor következett a 20 éves eszköztárból egy újabb fogás. Előadás Erdélyről, a blog létrehozójának (Kedves. Marci) lejáratása, feketítése. Felcímkézve ezzel a blogot és engem is egy Magyartalan, méltatlan blognak/embernek. Itt ugye már elég messze jártunk az igazságtól. De ebben a mesterséges helyzetben már jöhet a finálé: "Kedves Marci! Nagyon felháborított soraid. Nem méltó a blogodhoz. Ezért, egyelőre a provokációdra nem vagyok hajlandó részletesen hozzászólni.
No comment!!!!!!"

Ismerős a szisztéma? Ez a módszer tetszés szerint variálható a rasszizmussal, provokációval, antiszemitizmussal, magyartalansággal, ügynök múlttal, vagy a Benes dekrétumokkal. De minden esetre a lényege, hogy fényévekre távolodjunk az eredeti témától. Esetünkben a talajba folyó szennyvíztől. És így "működik" az Ország is, már 20 éve...

Igazmondó2000 2010.09.15. 14:18:51

Tisztelt érdeklődők! A számok nem hazudnak! a maglodihirlap.hu honlapon lehet szavazni ,hogy melyik polgármesterjelölt szimpatikusabb!Szavazzunk!

A maglod.varosatyak.hu honlapon a polgármester és a képviselő-testület munkája is értékelhető!

A már kialakult vélemény ezeken a honlapokon-ugyan nem érnek fel átfogó közvéleménykutatással-de magukért beszélnek!

B. Márton 2010.09.15. 14:57:13

@Igazmondó2000:
maglod.varosatyak.hu/
Ilyen is van? Tetszik. De ha javasolhatom a szereplőinek, tehetnének fel magukról fotót, és publikálhatnák az ottani elérhetőségüket. Szerintem ez az oldal sok ott szereplőnek is olyan nagy meglepetés, mint nekem...
Én az "ideális" jelöltek helyében nagyon megígérném, hogy ha bejutok, akkor itt (illetve ott) hetente X alkalommal megválaszolom a kérdéseket.

Nubbel 2010.09.15. 15:11:12

Nagyon sajnálom, hogy már nem lehet új képviselőjelölteket "ajánlani".
Marci /elnézést, de itt mindenki csak annak szólit/, téged -vagy önt- kellett volna javasolni.
Te tiszta szivvel , önzetlenül állsz ki az itt lakók érdekében. Utánna nézel a dolgoknak, vitatkozol, érvelsz, felhívod az illetékesek figyelmét /ha azokat nem is érdekli a dolog/ stb.
Ilyen ember kellene, akiben itt sokan megbiznak.
Akinek az emberek véleményéről nem csak "meddő vita" jut az eszébe. Én lettem volna az elsö aki rád szavaz.

Igazmondó2000 2010.09.15. 15:39:29

@B. Márton: Tisztelt B.Márton! A gondolata logikusnak hangzik,ám úgy gondolom hogy a választás nem szépségveseny ezért a fénykép megléte vagy nem léte másodlagos.A képviselők adatai névvel címmel telefonszámmal és e-mail címmel 4 éve megtalálható a maglod.hu honlapon.Aki valamit akar kérdezni a képviselőjétől csak egy telefont vagy egy e-mailt kell megeresztenie.Tény,hogy az itt adott válasz nem fórum formában olvasható,de a polgár tájékoztatása így is teljeskörű.

sisa/Mária 2010.09.15. 16:22:38

@marady: Köszönöm a tájékoztatást, remélem még a hideg beállta előtt elkészülnek a buszmegállók.

B. Márton 2010.09.16. 17:18:50

@Nubbel:
Marci / téged :)
Köszönöm. De csak a példában használtam az első szám első személyt.
Azért az önzetlenség túlzás. Hiszen ezeket a dolgokat a saját bőrömön is tapasztalom nap, mint nap. Nekem is érdekem a csapadékvíz elvezetése, stb. amikről eddig szó volt.

B. Márton 2010.09.16. 17:47:30

@Igazmondó2000:
Jogos. Nem szépségverseny. De mégis a világon az összes indulónak fényképes szórólapja, plakátja, stb. van. Néhányan ez alapján megítélik, szimpatikus az illető, vagy sem. Nem kanyarodok el az arculattervezésig, stb. Ez csak azért jutott eszembe, mert megnéztem a városatyák oldalt és 17 (első pillantásra) egyforma adatlap jelent meg. Azt a benyomást keltve, mintha a szereplői sem jártak volna ott még sosem. Másrészt, szerintem az emberek a választás utáni években először a választó körzetük számát felejtik el, majd a képviselőjük nevét. Ezért lehet hasznos a fotó, azoknak, akiknek a névmemóriájuk nem olyan jó.
A városatyák "kérdezz, felelek" rovatának az elérhetőségére gondoltam. A telefonszám és email mellett.
Nem kifogásolom a tájékoztatás teljes körűségét. Szimplán csak platformot javasoltam a közepes horderejű ügyeknek. Telefonon előfordulhat, hogy épp az újdonság erejével hat a kérdés és hirtelen nincs rá válasz. Esetleg a polgár sem akar alkalmatlankodni a nem kifejezetten "vészhelyzet" problémájával. Mail.: Biztos már sokan jártunk úgy, hogy küldtünk egyet, de a címzett nem kapta meg, stb. És nem utolsó sorban a városatyának sem kell sokszor ugyanazt elmondania, megírnia. Ha például egy utca összes lakójának ugyan az a gondja, amivel egyenként felkeresik őt.

marady 2010.09.23. 14:13:21

Nos, néhány dolog ami vállalhatalan részünkről a Polgármester úr városvezetési elképzeléseiből:

- mi nem szeretnénk, ha az Elephant holding másfélszeresére duzzasztaná Maglód lakosságát
- nem szeretnénk, hogy PPP. konstrukcióban egy francia cég szennyvíztisztítót építsen, miáltal évtizedekig szipolyozná az itt élőket DUPLÁJÁRA emelt csatornadíjjal
- a TESCO idetelepítését sem tartjuk jó ötletnek, mivel a városnak többlethasznot nem hoz, a helyi kereskedőket pedig tovább lehetetleníti,de szeretnénk, ha az ipari parkba termelő tevákenységet folytató beruházók jönnének, nem rabszolga jellegű munkahelyeket létrehozva
- szeretnénk, hogy a vízközmű a város tulajdonába kerüljön (ezt a polgármester úr akadályozta)
- szeretnénk, ha a sportpályát használhatnák gyerekek is, és a gyerekfocistáknak ne csak cipő nélkül lehessen a pályára lépni (ez nem vicc, így mehetnek csak a pályára)
- nem szertnénk a lakosság részére telekadót bevezetni, viszont szeretnénk, ha a multik gazdasági méretük arányában többet fizetnének.

Ezekkel adós maradtam, most jött el az ideje a válasznak.

marady 2010.09.24. 18:54:18

Helyreigazítás

Tévesen írtam, hogy a gyerekfocisták cipő nélkül léphetnek csak a pályára. Tájékoztattak róla, hogy a szülők egy speciális erősítő edzést láttak, és ezt félrértették.
Az érintettek elnézését kérem!
süti beállítások módosítása