Látogatók száma:

Maglódi Nyaraló

Maglód Nyaralói részének gondjai bajai, amin az önkormányzat csak elcsodálkozik, majd elfelejt.

Friss topikok

Szerencsére egyre többünket zavar a szemetelés.

2010.08.18. 12:24 B. Márton

Most nem az eldobott cigis dobozra gondolok, bár az sem szép, hanem az erdőbe, árokba, vagy csak az út menti hulladékgyűjtők mellé elhelyezett zsákokra. Amik kommunális hulladékot tartalmaznak.

 Miért nem lehet kötelezővé tenni a szemétszállítási díjat? Vagy beépíteni a jelenlegi költségekbe?

 Miért opcionális a szemétszállítási díj fizetése?

 Esetleg választhatunk szolgáltatót? Vagy van, akinek házi hulladék feldolgozó központja van? Ugye nem. Akkor, aki nem igényli a szolgáltatást, az vajon mit csinál a szemetével? Mert biztosan nem környezetbarát európai módon szabadul meg tőle. Láthatunk jól szituált embereket, akik naponta kis szatyorban hozzák az állomás kukájába a szemetet. Ez még az első napon bele is fér, majd a hét többi napján eltűnik a kuka a kupacban... Nekünk meg marad a drukkolás, hogy ne legyen szél, vagy egy kóbor kutya ne szedje szét a szatyrokat. De még mindig ötletesebb, mint az árokba, vagy bozótba dobni.

Vagy erre emlékszünk még?

A szelektív hulladékgyűjtő sziget. Ha rendeltetésszerűen használták, akkor a reggel 5 körül bedobált üvegek hangjára ébredtünk. De később egyfajta kommunális szemétlerakóvá vált, sok patkányt ide csábítva. Ez mondjuk a szemetelőket is minősíti, de remélem, a következő alkalommal az ötletgazda háza elé teszik.

-->

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maglodinyaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr72230394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AK76 2010.08.18. 15:13:22

A szemetelés tróger balkáni szokás,anno mikor felpattant a nép a wartburg kombikra,ladákra,és kirohant Bécsbe a nagyival, a Hilfer straccéra' videót,meg gorenjét venni,kétféle táblával találkozhatott az úton,ami garantáltan magyarul volt.
Az egyik a MAGYAR NE LOPJ!,a másik a MAGYAR NE SZEMETELJ! volt,égett is a többség pofája,a renitens kisebbség miatt...
Szemetelés fronton évtizedek alatt történt is némi előre haladás az ügyben,de még mindig fényévekre vagyunk egy Német,egy osztrák kisváros tisztaságától.
ÉS EZ NEM PÉNZ KÉRDÉSE,ez mentalitás,ez hozzáállás kérdése,ez az a fajta igénytelenség,aminek semmi köze az anyagiakhoz...
Sokkal szigorúbb szankciókra lenne szükség,sokkal magasabb bírsággal,sűrűbb ellenőrzéssel(településőrökkel,járőrökkel,közterület felügyelőkkel)a gócpontok környékén,talán megértenék az emberek hogy saját magukkal tolnak ki,ha összeszemetelik környezetüket...

B. Márton 2010.08.27. 07:06:09

Több helyről hallottam, "Maglódon is kötelező a szemétszállítási díj". Ez csak elvileg igaz, mert itt a kiskapu.:
TEFÜ felhívás részlet. 2010. július 07.
"Új ingatlan vásárlásakor szemétszállításról szóló szerződést kell kötni a TEFÜ Kft-vel. A szolgáltatás a szerződés megkötésétől vehető igénybe.
Ha a szemétszállítás ideiglenes szüneteltetését kéri, a szüneteltetés kezdetének és végének időpontját kérjük, hogy írásban jelezze felénk." www.maglodonline.hu/tefu-felh-vas
süti beállítások módosítása